Λ. Σαρακατσάνη: Για πάντα στην καρδιά μου το χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο

Η χρυσή Ολυμπιονίκης με την Εθνική ομάδα μπάσκετ Κωφών γυναικών, βολιώτισσα καλαθοσφαιρίστρια Λία Σαρακατσάνη, ανοίγει την καρδιά της στο goalpost.gr και μιλά για το δρόμο της κατάκτησης του πρώτου χρυσού μεταλλίου για την Ελλάδα σε ομαδικό άθλημα. Εξιστορεί την εμπειρία της στην Σαμψούντα και ευχαριστεί τους ανθρώπους που στάθηκαν κοντά της όλο αυτό το δύσκολο διάστημα. Ας την απολαύσουμε λοιπόν…

…«Κατακτώντας το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα είχαμε βάλει όλες το πήχη πολύ ψηλά.. Όλες οι ομάδες ήθελαν να κερδίσουν την πρωταθλήτρια Ευρώπης. Όλη η χρονιά λοιπόν ήταν δύσκολη για μένα, έπρεπε να δουλέψω παραπάνω ατομικά και ομαδικά. Όσον αφορά για την προετοιμασία των δύο μηνών με την εθνική ήταν αρκετά δύσκολη, συνέχεια μετακινήσεις , με την διαμονή και γήπεδα μέχρι να πάμε Τουρκία.
Πηγαίνοντας λοιπόν Τουρκία, οι εγκαταστάσεις της διοργάνωσης καθώς η τελετή έναρξης ήταν πάρα πολύ καλές. Το μόνο άσχημο σημείο ήταν η συμπεριφορά μερίδας του κόσμου όπου αποδοκίμαζαν και έβριζαν όλοι την ελληνική αποστολή πράγμα που δεν αρμόζει σε μια τέτοια διοργάνωση .
Το αγωνιστικό κομμάτι…
Στα αγωνιστικά, η πρεμιέρα μας ήταν με Τουρκία ομάδα που πέρσι είχαμε κερδίσει σχετικά εύκολα, αλλά λίγο η πίεση του κόσμου, λίγο το άγχος τις πρεμιέρας και η κακή διαιτησία, φέρανε το παιχνίδι να κριθεί στο καλάθι. Η συνέχεια ήταν με Κένυα, ένα εύκολο παιχνίδι καθώς ήταν η πρώτη φορά που η χώρα της Αφρικής κατέβαινε σε τόσο μεγάλη διοργάνωση.
Η πρωτιά του ομίλου θα παιζόταν στο ντέρμπι θεωρητικά με την χώρα τις Ουκρανίας. Θεωρώ ότι κάναμε ένα πολύ καλό παιχνίδι. Ακολουθήσαμε τις εντολές των προπονητριών, είχαμε δει την Ουκρανία σε βίντεο ξέραμε τι πρέπει να κάνουμε και το κάναμε.
Η Αμερική για θέματα ασφαλείας δεν κατέβηκε κι αυτό έκανε πιο εύκολο το έργο μας. Το χιαστί παιχνίδι μας βρήκε με την Ιταλία που είναι μια ομάδα που είναι παρόμοια με μας κ αυτό μας βοηθήσει να εφαρμόζουμε αυτά που ξέρουμε. Τελικά τα καταφέραμε και σ’ αυτό και προκριθήκαμε στον τελικό
Ο τελικός…
Ο μεγάλος τελικός με την Λιθουανία, ομάδα που είχαμε αντιμετωπίζει στο περσινό τελικό στην Θεσσαλονίκη. Η Λιθουανία κατέβηκε πολύ καλά προετοιμασμένη, έτοιμη να πάρει ό,τι δεν πήρε πέρυσι. Το παιχνίδι για μας ξεκίνησε άσχημα, ήμασταν όλες νευρικές η Λιθουανία προηγούνταν με 10π, καταφέραμε να ισορροπήσουμε το παιχνίδι το οποίο ήταν ντέρμπι.. Από το τρίτο δεκάλεπτο και μετά, δώσαμε όλες την ψυχή μας, το πάθος μας και καταφέραμε να σηκώσουμε την σημαία ψηλά.
Το πάρτι μας ξεκίνησε με συναισθήματα χαράς, συγκίνηση, πανηγυρισμοί και κάποια συναισθήματα που δεν περιγράφονται και μόνο ο αθλητισμός μπορεί να τα προσφέρει.
Οι ευχαριστίες…
Η κατάκτηση του χρυσού Ολυμπιακού μεταλλίου θα μείνει για πάντα χαραγμένη στην καρδιά μου. Εύχομαι σε πολλά παιδιά να καταφέρουν να ζήσουν τέτοιες υπέροχες στιγμές. Θέλω να ευχαριστήσω το προπονητικό τιμ Αθηνά Ζέρβα και Μάρθα Αργυρίου και τις φυσιοθεραπεύτριες Λούση Ζούρνη κ Νάνσυ Τσιουλη, καθώς και την Διοίκηση της Νίκης Βόλου και τον προπονητή Νίκο Γαλανάκη και όλους τους δικούς μας ανθρώπους και τους Έλληνες που μας στήριξαν»

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις