Τα ελαφρυντικά της ήττας του Ολυμπιακού Β. στη Λειβαδιά

Τέσσερα λάθη στην άμυνα στοίχισαν ισάριθμα γκολ για τον Ολυμπιακό Βόλου στο χθεσινό φιλικό με τον Λεβαδειακό στη Λειβαδιά. Οι «ερυθρόλευκοι» στο πρώτο – επί της ουσίας δυνατό τεστ – δεν ήταν αυτοί που περίμεναν οι φίλαθλοι της ομάδας και ελαφρυντικά υπάρχουν πολλά.

Πρώτον, ο Ολυμπιακός βρίσκεται στο πικ της προετοιμασίας του και… …είναι απόλυτα φυσιολογικό οι ποδοσφαιριστές να είναι κουρασμένοι από τις διπλές – καθημερινά – προπονήσεις.

Δεύτερον, η μία ομάδα (Ολυμπιακός) έχει μπροστά του ένα ακόμη μήνα προετοιμασίας, ενώ η άλλη ομάδα (Λεβαδειακός) αρχίζει τις υποχρεώσεις του στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ σε μία εβδομάδα.

Τρίτον, δεν θα πρέπει να παραβλέψουμε το γεγονός ότι ο Λεβαδειακός αγωνίζεται στη Σούπερ Λιγκ και ο Ολυμπιακός Βόλου στη Football League.

Τέταρτον, οι «ερυθρόλευκοι» ταξίδεψαν αυθημερόν στην Λειβαδιά, μεσημέρι, έφτασαν στο γήπεδο μιάμιση ώρα πριν το παιχνίδι, ενώ είχαν κάνει και πρωινή προπόνηση. Λογικό είναι να υπάρχει κούραση στην ομάδα και αυτό βγήκε μέσα στο γήπεδο.

Από την άλλη πλευρά, το 4-0 έφερε και την ανάλογη… προσγείωση στην ομάδα, καθώς ακόμη ο Ολυμπιακός χρειάζεται πολλή δουλειά για να φτάσουν οι παίκτες στο επιθυμητό σημείο απόδοσης.

Ο Γιώργος Βαζάκας έβγαλε χρήσιμα συμπεράσματα από το φιλικό με τον Λεβαδειακό, εντόπισε αδυναμίες και λάθη, τα οποία και θα συζητήσει με τους ποδοσφαιριστές. Μέσα από τα λάθη οι παίκτες του Ολυμπιακού θα μάθουν και θα γίνουν καλύτεροι. Ορισμένοι, δε, θα πρέπει να καταλάβουν, πως οι μεγάλες ομάδες γίνονται με σκληρή δουλειά και χρειάζονται χρόνο γι αυτό. Κι ο χρόνος λειτουργεί υπέρ του Ολυμπιακού στην προκειμένη περίπτωση…

Assos για το GoalPOST.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις