Δ. Διαμαντόπουλος: Η πίεση που υπάρχει στον Άρη δεν μας αγχώνει

Γνωρίζει καλά την κατηγορία, αλλά και τον τρόπο δουλειάς του Δημήτρη Σπανού. Ο Δημήτρης Διαμαντόπουλος θέλει να βοηθήσει τον Άρη να πετύχει τον στόχο της ανόδου με τα γκολ του, όπως τόνισε σε δηλώσεις στην εφημερίδα «Metrosport», στο πλαίσιο της προετοιμασίας της ομάδας στη Νάουσα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Διαμαντόπουλου:
-Δημήτρη, ήρθες σε ένα… άγνωστο περιβάλλον, αλλά με ανθρώπους -όπως ο Δημήτρης Σπανός και ο Παύλος Μυροφορίδης- που τους ξέρεις καλά. Πόσο σε βοηθάει αυτό, ειδικά στο ξεκίνημα;
«Μας εντάσσει πολύ πιο εύκολα στα θέλω του προπονητή και από τη μεριά μας εμείς μπορούμε να βοηθήσουμε περισσότερο τους υπόλοιπους στα τακτικά κομμάτια των προπονήσεων. Αυτό που παίζει όμως τον ρόλο του είναι άλλο. Ενταχθήκαμε σε μια διαφορετική ομάδα, πιο μεγάλη, πιο… ταλαιπωρημένη, που ξεκινάει με νέες βάσεις για να πετύχει τον στόχο της».
-Ποια είναι η φιλοσοφία του Δημήτρη Σπανού, τι Αρη να περιμένει ο κόσμος;
«Επειδή έχω δουλέψει με τον κόουτς και στο παρελθόν, ξέρω τι ζητάει. Θέλει η ομάδα του να… πνίγει τον αντίπαλο στο γήπεδο. Του αρέσει το επιθετικό ποδόσφαιρο, να βάζει δηλαδή όσα περισσότερα τέρματα γίνεται και γενικότερα οι ομάδες του παίζουν πάντα ψηλά».
-Εμπεριέχει καθόλου ρίσκο η αλλαγή φιλοσοφίας του Αρη; Από την άποψη… ο,τι έχτισε πέρυσι το γκρέμισε, αλλάζοντας ουσιαστικά μία ομάδα;
«Το βασικό στο ποδόσφαιρο είναι να κρατάς έναν κορμό και στον Αρη αυτό υπάρχει. Η ομάδα έχει χτιστεί πάνω σε συγκεκριμένες βάσεις, καθαρά για την κατηγορία. Ανταγωνιστική και σκληρή. Αν δεν παίξεις εξάλλου, αν δεν ματώσεις, δεν κερδίζεις. Δεν πρόκειται να δούμε κανένα παιχνίδι αφ υψηλού. Και πέρυσι ο Αρης είδαμε ότι είχε ένα εξαιρετικό υλικό, αλλά την… πάτησε».
-Είπες ότι η ομάδα είναι «ταλαιπωρημένη» τα τελευταία χρόνια. Αυτό προσθέτει εξτρά πίεση σε εσάς τους καινούργιους στο ρόστερ;
«Αν είσαι σωστός στη δουλειά σου, στις προπονήσεις, στο γήπεδο, δεν υπάρχει καμία πίεση. Την πίεση την βλέπουμε σαν κάτι θετικό, όχι για να μας αγχώνει. Εμείς την θέλουμε. Θέλουμε για παράδειγμα τον κόσμο στο γήπεδο να μας δώσει κίνητρο. Αν είσαι σωστά δουλεμένος και έχεις την… ταυτότητά σου, δεν έχεις να φοβηθείς τίποτα».
-Το κεφάλαιο «Αρης» είναι για σένα η μεγαλύτερη πρόκληση στην καριέρα σου;
«Είναι η μεγαλύτερη ομάδα που έχω αγωνιστεί. Σε όσες ομάδες έπαιξα (σ.σ. Ολυμπιακός Βόλου, Δόξα Δράμας, Αγροτικός, Κέρκυρα, Απόλλων Σμύρνης κ.α.) νομίζω ότι έβαλα το λιθαράκι μου για να πετύχουν τους στόχους. Ξέρω την κατηγορία πολύ καλά. Είμαι εδώ για να βοηθήσω και θα το δείχνω αυτό παιχνίδι με παιχνίδι».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις