Αποφασίζουν για τηλεοπτικά και πλέι οφ την παραμονή έναρξης του πρωταθλήματος

H Σούπερ Λιγκ στο Διοικητικό Συμβούλιο της Πέμπτης (3/8) ενέκρινε την προκήρυξη του πρωταθλήματος και αποφάσισε την έναρξη του όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί στις 19-20 Αυγούστου, ωστόσο υπάρχουν ακόμη σοβαρές εκκρεμότητες όσον αφορά στα τηλεοπτικά και τα play offs.

Οι πληροφορίες που ανέφεραν ότι η ΕΡΤ κατέθεσε πρόταση 600.000 ευρώ για να πάρει ένα πακέτο 30 αγώνων από το φετινό πρωτάθλημα διαψεύστηκαν από τη Super League.
Ωστόσο οι επαφές μεταξύ της Κυβέρνησης, της Λίγκας και της ΕΡΤ, προκειμένου το κρατικό κανάλι να πάρει 30 παιχνίδια πρωταθλήματος, μεταξύ των οποίων και 8-10 παιχνίδια μεγάλων ομάδων (όπως Πανιώνιος – ΠΑΟΚ, Ατρόμητος – Ολυμπιακός κ.α.) προς το παρόν δεν έχει αποτέλεσμα.
Αυτό που έκαναν στη Λίγκα ήταν να αγοράσουν κι άλλο χρόνο παρότι τα περιθώρια είναι στενά. Πρόθεση του συνεταιρισμού είναι να έρθει σε συμφωνία με την ΕΡΤ για το πακέτο των 30 αγώνων, έναντι 3 εκατ. ευρώ, ώστε να δοθεί αυτό το ποσό στις μικρές ομάδες, που θα καλύψουν το 75% από το κούρεμα του 18%, που ζητάει η NOVA στο τηλεοπτικό συμβόλαιο. Εάν τελικά υπάρξει συμφωνία με την ΕΡΤ όλες οι πλευρές θα είναι ικανοποιημένες στο μέτρο του δυνατού.
Σε αντίθετη περίπτωση, η απαίτηση της NOVA για μείωση 18% δεν θα γίνει δεκτή με ότι αυτό συνεπάγεται για το μέλλον του πρωταθλήματος. Σε αυτό το ενδεχόμενο το συνδρομητικό κανάλι αναμένεται να καταγγείλει τη σύμβαση και αναπόφευκτα πολλές ομάδες θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα βιωσιμότητας
Από εκεί και πέρα η Super League αποφάσισε να μείνουν 16 ομάδες στην κατηγορία απορρίπτοντας την πρόταση για μείωση σε 14.
Μεγάλη ένταση υπήρξε όταν η κουβέντα περιστράφηκε στα play offs. Οι μεγάλες ΠΑΕ και κυρίως οι Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ ζήτησαν να μην γίνουν τα play offs, όμως οι μικρές ομάδες αντέδρασαν έντονα υποστηρίζοντας ότι υπάρχει ρήτρα στη σύμβαση με τη NOVA, που προβλέπει αγώνες play off, επομένως αν αυτοί δεν γίνουν θα πρέπει να αναλάβουν το κόστος εξ ολοκλήρου οι μεγάλοι. Οι μεγάλοι αρνήθηκαν να αναλάβουν να πληρώσουν τη ρήτρα και έτσι ακολούθησαν δύο ψηφοφορίες επί του θέματος.
Τελικά προέκυψε μία διφορούμενη διατύπωση στην προκήρυξη, ότι τα play offs θα γίνουν, αλλά το πώς θα γίνουν θα καθοριστεί στο επόμενο Διοικητικό Συμβούλιο!
Το επόμενο ΔΣ είναι την Παρασκευή στις 18 Αυγούστου, δηλαδή την παραμονή της έναρξης του πρωταθλήματος!
Και εκεί θα συζητηθούν το θέμα των τηλεοπτικών, που ουσιαστικά δεν έχει καμία πρόοδο, και το θέμα των play offs που επίσης παραμένει σε εκκρεμότητα.
Η ανακοίνωση της Super League
Κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης και του Διοικητικού Συμβουλίου της Super League λήφθηκαν, μεταξύ άλλων, οι ακόλουθες αποφάσεις:
1/ Εγκρίθηκε ομόφωνα η Προκήρυξη Αγωνιστικής Περιόδου 2017-18 του Πρωταθλήματος Super League Σουρωτή.
2/ Προκηρύχθηκε Έκτακτη Γενική Συνέλευση με θέμα, μεταξύ άλλων, την εκλογή εκπροσώπων της Super League στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ.
3/ Αποφασίστηκε ομόφωνα όπως η Super League αιτηθεί από την ΕΠΟ να συμπεριληφθεί στον ΚΑΠ πρόβλεψη, ώστε οι αγώνες του Κυπέλλου Ελλάδας να διεξαχθούν σε γήπεδα που πληρούν τις προδιαγραφές αδειοδότησης Super League.
4/ Ελήφθησαν ομόφωνες αποφάσεις για την υποβολή προς την ΕΠΟ αιτημάτων τροποποίησης κανονισμών, με στόχο τη βελτίωση του Πρωταθλήματος Super League Σουρωτή.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις