Εργομετρικά για τον Α.Ο. Σκιάθου (photos)

Από τη διαδικασία αξιολόγησης των παραμέτρων της φυσικής τους κατάστασης πέρασαν σήμερα οι ποδοσφαιριστές του Α.Ο. Σκιάθου. Η οργανωμένη σε όλα τα επίπεδα προσπάθεια της διοίκησης και της τεχνικής ηγεσίας του νησιώτικου συλλόγου, δεν αφήνει τίποτα στην τύχη καθώς οι Σκιαθίτες θέλουν τη φετινή σεζόν να ανήκουν στις ομάδες που θα έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στο πρωτάθλημα της Α’ ΕΠΣΘ.

Έτσι ο εργομετρικός έλεγχος είναι μία διαδικασία από την οποία ο προπονητής μπορεί να έχει πλήρη εικόνα για την κατάσταση του κάθε ποδοσφαιριστή της ομάδας και να εξατομικεύσει προγράμματα προσαρμοσμένα στον κάθε αθλητή. Παρά την μέγιστη σημασία των εργομετρικών πολλοί σύλλογοι τα παρακάμπτουν, κυρίως λόγω του κόστους.

Η σχετική ανακοίνωση του Α.Ο. Σκιάθου:

Από το πρωί όλοι οι αθλητές του Α.Ο έχουν μπει στην διαδικασία αξιολόγησης των παραμέτρων φυσικής τους κατάστασης.

Με τον όρο Φυσική κατάσταση εννοούμε την ικανότητα του ανθρώπινου σώματος να εκτελέσει συγκεκριμένο μυϊκό έργο. Η έννοια της φυσικής κατάστασης είναι πολυπαραγοντική και συνίσταται από 11 παραμέτρους.

  1. Καρδιο-αναπνευστική αντοχή
  2. Δύναμη
  3. Τοπική μυϊκή αντοχή
  4. Ευλυγισία
  5. Σωματική σύσταση
  6. Ταχύτητα
  7. Ευκινησια
  8. Ισορροπία
  9. Συναρμογή
  10. Μυϊκή ισχύς
  11. Χρόνος Αντιδρασης.

Παράγοντες που πρέπει πλέον να συμπεριλάβει το ατομικό βιογραφικό των αθλητών μας για τους νέους μεγάλους στόχους της ομάδας μας!

skiathos ergometrika-2

Φωτογραφία του χρήστη Α.ο. Σκιαθου.

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις