Τέλος ο Στανόγεβιτς από τον ΠΑΟΚ, στο τιμόνι ο Λουτσέσκου

Ούτε δύο μήνες δεν πρόλαβε να κλείσει στον πάγκο του ΠΑΟΚ, ο Αλεξάνταρ Στανόγεβιτς, ο οποίος προσελήφθη στις 16 Ιουνίου.

Με επίσημη ανακοίνωση της, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ανακοίνωσε την λύση της συνεργασίας με τον Σέρβο τεχνικό, τον οποίο ευχαρίστησε για όσα προσέφερε στον σύλλογο.

Ο Στανόγεβιτς προπόνησε κανονικά τους παίκτες στις εγκαταστάσεις της Νέας Μεσήμβριας το πρωί και αργότερα ενημερώθηκε ότι η συνεργασία του με τον Δικέφαλο του Βορρά ολοκληρώνεται.

Όπως ενημέρωσε η ΠΑΟΚ, νέος τεχνικός της ομάδας αναλαμβάνει ο Ραζβάν Λουτσέσκου, με τον οποίο υπάρχει συμφωνία για 2+1 χρόνια.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ανακοινώνει την απόφασή της για αλλαγή προπονητή. Ο Αλεκσάνταρ Στανόγεβιτς είναι ένας καλός προπονητής, αλλά όχι αυτός που χρειάζεται η ομάδα στην παρούσα φάση. Σ΄αυτή την κοινή απόφαση κατέληξαν η Διοίκηση και ο Αθλητικός Διευθυντής του Συλλόγου, οι οποίοι αναλαμβάνουν και την πλήρη ευθύνη, απόφαση που τελικά αποδέχτηκε ο ιδιοκτήτης.

Την δεδομένη χρονική στιγμή η ιδανική λύση είναι ο Ραζβάν Λουτσέσκου, ο οποίος αναλαμβάνει από σήμερα. Γνωρίζει το πρωτάθλημα, ήταν εξ αρχής στην κορυφή της λίστας των υποψηφίων με το τέλος της προηγούμενης σεζόν και έδειξε μεγάλο ενθουσιασμό να οδηγήσει τον ΠΑΟΚ στους υψηλότερους στόχους.

Τον καλωσορίζουμε στην οικογένεια του ΠΑΟΚ και του ευχόμαστε καλή επιτυχία!

Οι λόγοι του διαζυγίου με τον Στανόγεβιτς

Ο βασικότερος λόγος της διακοπής της συνεργασίας του ΠΑΟΚ με τον Σέρβο τεχνικό έγκειται στην αδυναμία του να προσαρμοστεί στις ανάγκες και την φιλοσοφία του ΠΑΟΚ. Δεν είναι τυχαίο ότι ο Στανόγεβιτς έδειχνε τον τελευταίο καιρό να αμφιβάλλει για τους υψηλούς στόχους που είχε θέσει η ΠΑΕ και για τους οποίους είχε συμφωνήσει πριν καν υπογράψει.

Παρότι το υλικό του Δικεφάλου του Βορρά ήταν ίδιο με την περασμένη χρονιά (συν κάποιες πολύ ποιοτικές προσθήκες) η εικόνα δεν βελτιωνόταν, με αποτέλεσμα η διοίκηση να πάρει δραστικά μέτρα, αφού η ομάδα έδειχνε μπερδεμένη και ανασφαλής.

Ο υπεύθυνος του ποδοσφαιρικού τμήματος Λούμπος Μίχελ ήταν αυτός που πρότεινε την αντικατάσταση του Στανόγεβιτς με τον Μίχελ, πρόταση η οποία έγινε ομόφωνα δεκτή, με τον Ιβάν Σαββίδη να παίρνει τελικά την απόφαση να προχωρήσει σε αυτή την αλλαγή.

Ο Λουτσέσκου ήταν ανάμεσα στους βασικούς υποψηφίους και τον Μάιο, αφού μετά από τρία χρόνια στην χώρα μας γνωρίζει την ελληνική πραγματικότητα, τον ΠΑΟΚ και δεν θα χρειαστεί χρόνο προσαρμογής.

Ο Ρουμάνος τεχνικός δεν ζήτησε πίστωση χρόνου για να διορθώσει τα κακώς κείμενα και γι’ αυτό οι διαπραγματεύσεις μαζί του αφορούσαν μόνο μπόνους επίτευξης στόχων, κάτι που δείχνει την μεγάλη πίστη στον εαυτό του, αλλά και την όρεξη του να εργαστεί σε ένα τόσο μεγάλο σύλλογο, όπως ο ΠΑΟΚ.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις