Τσιώλης: Στο ίδιο επίπεδο Ολυμπιακός Β. και Λάρισα

Ο Σάκης Τσιώλης βρέθηκε χθες στο Βόλο, όπου μίλησε σε σεμινάριο που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος προπονητών ποδοσφαίρου Μαγνησίας, που τυγχάνει να είναι μέλος του, αναλύοντας το θέμα «σύστημα και τακτική στο σύγχρονο ποδόσφαιρο». Ο έμπειρος τεχνικός με την ευκαιρία του ντέρμπι του Ολυμπιακού Βόλου με την ΑΕΛ στο Αλκαζάρ μίλησε στην εφημερίδα «Θεσσαλία» για…

…το αυριανό παιχνίδι, αποφεύγοντας, πάντως, να κάνει προβλέψεις. Αναφέρθηκε, επίσης, στο πρωτάθλημα της Football League, καθώς και για το τι θα πρέπει να αλλάξει, έτσι ώστε η Β’ κατηγορία να γίνει πιο ανταγωνιστική και πιο ποιοτική. Αναλυτικά τα όσα τόνισε ο Σάκης Τσιώλης:
Για το αυριανό ντέρμπι του Ολυμπιακού με την ΑΕΛ στο Αλκαζάρ:
«Ο Ολυμπιακός Βόλου έχει καταφέρει φέτος σε τρία παιχνίδια που έχει δώσει με τη Λάρισα να μην χάσει κανένα, έχοντας δύο νίκες και μία ισοπαλία, σε Κύπελλο και πρωτάθλημα. Το γεγονός αυτό είναι σημαντικό και επιδρά και στον ψυχολογικό τομέα. Για τη Λάρισα το ματς έχει πολύ μεγάλο βαθμολογικό ενδιαφέρον, ενώ θέλει να πάρει και τη ρεβάνς από τον Ολυμπιακό, μετά τις αποτυχίες στα τρία προηγούμενα παιχνίδια με την ομάδα του Βόλου.
Πιστεύω, πως όποια από τις δύο ομάδες νικήσει θα αποκτήσει σημαντικό προβάδισμα για την κατάκτηση της 3ης θέσης. Θα κάνει ένα μεγάλο βήμα για τη συμμετοχή στα πλέι οφ. Ευχή δική μου είναι, αν μπορούσαν τόσο ο Ολυμπιακός, όσο και η Λάρισα, να ήταν στην πρώτη δυάδα. Έχω ζήσει πολύ όμορφες στιγμές στην ΑΕΛ ως ποδοσφαιριστής και στον Ολυμπιακό ως προπονητής και θέλω να βλέπω και τους δύο να αγωνίζονται σε υψηλό επίπεδο.
Δεν μπορείς να κάνεις προγνωστικά και δεν το λέω αυτό γιατί θέλω να αποφύγω να κάνω μία πρόβλεψη. Οι δύο ομάδες παρουσιάζουν αγωνιστικά όμοια εικόνα. Δεν έχουν διάρκεια στην απόδοσή τους, δεν βλέπουμε συνδυαστικό και γρήγορο παιχνίδι, από τη μία, έστω, ομάδα, για να πούμε πως έχει ένα προβάδισμα.
Η ΑΕΛ παίζει στην έδρας της, θέλει να κερδίσει και να κάνει ένα αποφασιστικό βήμα για τα πλέι οφ, όμως αυτό δεν σημαίνει πως είναι και το φαβορί στο παιχνίδι. Θα πρέπει να είναι πάρα πολύ καλή για να νικήσει τον Ολυμπιακό.
Ο Ολυμπιακός από την άλλη, είναι μια έμπειρη ομάδα, παλεύει αυτού του είδους τα παιχνίδια που έχουν τον χαρακτήρα του ντέρμπι και αναμένεται ένας αμφίρροπος αγώνας. Εύχομαι να γίνει ένα όμορφο παιχνίδι και η ομάδα που θα παίξει καλύτερα να κερδίσει».
Για την εικόνα που πιστεύει πως θα έχει το παιχνίδι:
«Η Λάρισα παρουσιάζεται με πολλές αλλαγές στο ρόστερ της, μετά τις μεταγραφές του Ιανουαρίου. Είμαι της φιλοσοφίας, πως μια ομάδα θα πρέπει να βασίζεται στην ομοιογένεια για να έχει επιτυχίες. Για μένα η ΑΕΛ αποτελεί ένα ερωτηματικό για το πώς θα παρουσιαστεί με τα νέα πρόσωπα που ήρθαν πρόσφατα στην ομάδα. Υπάρχουν στη Λάρισα κάποιοι παίκτες «κλειδιά», όπως για παράδειγμα ο Μπόγιοβιτς, ενώ δεν θα πρέπει να παραβλέψουμε τη δύναμη που δίνει στην ΑΕΛ το Αλκαζάρ και ο κόσμος που σπρώχνει την ομάδα.
Ο Ολυμπιακός έχει μεγαλύτερη ομοιογένεια και αν παίξει έξυπνα και με σωστή τακτική, μπορεί να φύγει με το θετικό αποτέλεσμα από τη Λάρισα.
Προβλέπω, πάντως, ότι θα γίνει ένα πολύ κλειστό παιχνίδι, με αμυντική συμπεριφορά, πρέσινγκ και κλειστές άμυνες και από τις δύο ομάδες. Ενδεχομένως, ο νικητής – αν υπάρξει – να κριθεί στις λεπτομέρειες».
Για το αν ο Ηρακλής είναι ένα επίπεδο παραπάνω από τις υπόλοιπες ομάδες του ομίλου:
«Ο τρόπος που αγωνίζεται ο Ηρακλής, η βαθμολογική θέση που κατέχει και η διαφορά βαθμών που έχει από τις υπόλοιπες ομάδες τον καθιστούν φαβορί για την πρώτη θέση στον όμιλο. Έχω παρακολουθήσει τέσσερα-πέντε παιχνίδια του Ηρακλή και μου αρέσει πάρα πολύ ο τρόπος που παίζει. Το passing game που εφαρμόζει, το πώς βγαίνει στην επίθεση, είναι στοιχεία που φανερώνουν το πόσο καλό σύνολο είναι, ενώ αποτελούν βαρόμετρο για την ομάδα οι Ρομάνο και Περόνε, οι οποίοι συνεργάζονται άψογα. Θα πρέπει να… αυτοκτονήσει ο Ηρακλής για να μη βγει πρώτος. Στα πλέι οφ θα έχει προβάδισμα για την άνοδο, από τη στιγμή που θα μπει με ένα σημαντικό μπόνους βαθμών στο μίνι πρωτάθλημα. Αν και στα πλέι οφ όλα μπορούν να συμβούν».
Για το πώς βλέπει το φετινό πρωτάθλημα της Football League και τι θα πρέπει να αλλάξει στη δομή του:
«Στο πρωτάθλημα της Football League παρατηρούμε τεράστιες διαφορές. Υπάρχουν τέσσερις ομάδες στο Βόρειο και τέσσερις στο Νότιο όμιλο που παρουσιάζονται δυνατές, ενώ οι υπόλοιπες είναι αποδυναμωμένες. Είναι μονόδρομος το να γίνει του χρόνου ένας όμιλος στη Β’ Εθνική, τον οποίο θα μετέχουν δυνατές και ιστορικές ομάδες, για να αναβαθμιστεί το πρωτάθλημα.
Αυτό, πάντως, που θέλω να τονίσω, είναι πως η Πολιτεία θα πρέπει να μεριμνήσει και να ενισχύσει οικονομικά αυτές τις ομάδες, για να γίνει ένα ποιοτικότερο πρωτάθλημα, με καλύτερους ποδοσφαιριστές και με μεγαλύτερη οργάνωση. Γιατί, μέχρι σήμερα στην Ελλάδα οι ομάδες της Σούπερ Λιγκ παίρνουν όλα τα χρήματα, ενώ οι ομάδες της Β’ και Γ’ Εθνικής παίρνουν ψίχουλα και είναι λογικό να μην μπορούν να συντηρηθούν και να παρουσιάσουν ένα αξιόλογο προϊόν στον κόσμο».
Πηγή: εφημερίδα «Θεσσαλία»

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις