Μ. Ζιώγας: Θα υπάρξει περαιτέρω ενίσχυση, αλλά είμαστε προσεκτικοί

Η αποστολή του Ολυμπιακού Βόλου επέστρεψε σήμερα το απόγευμα στη βάση της, μετά από 13 ημέρες σκληρής δουλειάς στη Σαμαρίνα Γρεβενών. Το βασικό στάδιο προετοιμασίας των «ερυθρολεύκων» ολοκληρώνεται και ο πλέον αρμόδιος να αναφερθεί στο «χτίσιμο» της ομάδας είναι ο προπονητής της Μιχάλης Ζιώγας που παραχώρησε μία ενδιαφέρουσα συνέντευξη στη εφημερίδα «Θεσσαλία».

Ο 55χρονος τεχνικός τόνισε ότι όλα κύλησαν ομαλά ως τώρα στην προετοιμασία και ότι προσπαθεί να δώσει στην ομάδα ένα γρήγορο και επιθετικό στιλ που θα είναι ελκυστικό για τους φιλάθλους, από τους οποίους ζήτησε να στηρίξουν τους νεαρούς ποδοσφαιριστές του συλλόγου.
Για την περαιτέρω μεταγραφική ενίσχυση του Ολυμπιακού επεσήμανε πως εξετάζονται διάφορες περιπτώσεις υποψηφίων παικτών, αλλά βασική προϋπόθεση για να ντυθεί κάποιος στο ερυθρόλευκα είναι να ταιριάζει στην αγωνιστική φιλοσοφία, αλλά και στο όλο κλίμα της ομάδας το οποίο χαρακτήρισε ως «οικογενειακό». Όσο για τον στόχο του βολιώτικου συλλόγου ο κ. Ζιώγας ήταν κατηγορηματικός, αφού δεν μπορεί να είναι άλλος από την άνοδο στη Football League. Αναλυτικότερα, είπε τα εξής:
Για την πορεία της προετοιμασίας: «Δόξα τω Θεώ, όλα πηγαίνουν πολύ καλά. Προετοιμαζόμαστε σε ένα πολύ ωραίο περιβάλλον, ενώ μας παρέχονται όλες οι ανέσεις. Οι ντόπιοι μας έχουν περιβάλει με αγάπη διότι θεωρούν τιμή τους που ήλθε στην περιοχή για προετοιμασία μία ιστορική ομάδα, όπως ο Ολυμπιακός Βόλου. Τους ευχαριστούμε, όπως και τους ανθρώπους του ξενοδοχείου που είναι ιδιαίτερα εξυπηρετικοί.
Επιπλέον το κλίμα μέσα στην ομάδα είναι άριστο, αφού έχουμε γίνει μία πραγματική οικογένεια. Είναι ευχάριστο το γεγονός ότι ο φετινός Ολυμπιακός απαρτίζεται από πολλά νέα παιδιά με στόχους και φιλοδοξίες. Έχουν συνειδητοποιήσει ότι ήλθαν σε μεγάλη ομάδα και ότι φορούν μία βαριά φανέλα».
Για το στιλ ποδοσφαίρου που θέλει να παίζει ο Ολυμπιακός: «Μας ενδιαφέρει να παίξουμε γρήγορα και επιθετικά. Θέλουμε στα παιχνίδια μας να προσφέρουμε όμορφο θέαμα που θα χαίρεται και ο κόσμος. Φυσικά την παρούσα χρονική στιγμή προέχει να μοντάρουμε την ομάδα, κάτι που δεν είναι απλή υπόθεση διότι έχουμε πολλούς καινούργιους παίκτες. Από πέρυσι έμεινε μόνο ένας βασικός, ο Ευθυμιάδης και μερικά παιδιά που είχαν λίγα παιχνίδια στα πόδια τους. Οπότε χρειαζόμαστε ένα εύλογο χρονικό διάστημα μέχρι να «δέσουμε» και προς αυτή την κατεύθυνση θα μας βοηθήσουν τα φιλικά παιχνίδια».
Για το ότι η ομάδα δεν έδωσε κάποιο φιλικό ως τώρα: «Πριν ανεβούμε στη Σαμαρίνα θελήσαμε να δώσουμε ένα φιλικό παιχνίδι, αλλά δεν βρέθηκε αντίπαλος μια και οι περισσότερες ομάδες δεν είχαν ξεκινήσει την προετοιμασία τους. Στο βουνό προτιμήσαμε να μη σπαταλήσουμε κάποια ημέρα διότι αν δίναμε αγώνα θα έπρεπε να αλλάξουμε το προπονητικό μας πρόγραμμα. Ωστόσο, μέχρι να αρχίσει το πρωτάθλημα έχουμε σκοπό να παίξουμε όσο το δυνατόν περισσότερα ματς. Κάθε τεστ θα είναι χρήσιμο για την ομάδα. Πιστεύω ότι με υπομονή και επιμονή θα είμαστε έτοιμοι όταν πρέπει».
Για το αν θα υπάρξει περαιτέρω μεταγραφική ενίσχυση: «Έχω άριστη συνεργασία με τον πρόεδρο της διοικούσας επιτροπής ποδοσφαίρου του Ολυμπιακού, τον κ. Μποτσιβάλη. Μιλάμε καθημερινά και εξετάζουμε με προσοχή κάποιες περιπτώσεις παικτών που μας ενδιαφέρουν. Θα υπάρξει περαιτέρω ενίσχυση, αλλά είμαστε πολύ προσεκτικοί και κάθε ποδοσφαιριστή κυριολεκτικά τον περνάμε από… κόσκινο.
Δεν θα πάρουμε παίκτες απλά για να λέμε ότι κάνουμε μεταγραφές. Θέλουμε να εντάξουμε στην οικογένεια του Ολυμπιακού ποδοσφαιριστές που θα συνδυάζουν την αγωνιστική ποιότητα με την ποιότητα του χαρακτήρα τους. Και αυτό διότι δεν υπάρχει περίπτωση να ρισκάρουμε να χαλάσει το άριστο κλίμα που έχουμε στα αποδυτήρια.
Εδώ θα ήθελα να συμπληρώσω ότι στο οικογενειακό μας κλίμα έχουν συμβάλει όλα τα άτομα που μετέχουν της αποστολής στη Σαμαρίνα. Πρόκειται για τους συνεργάτες μου στην τεχνική ηγεσία, τον γενικό αρχηγό κ. Λευτέρη Τασιόπουλο, τον υπεύθυνο ασφαλείας κ. Μίλτο Μαργαρό και τους φροντιστές μας».
Για το αν θεωρεί ότι το νέο πρωτάθλημα θα έχει μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας σε σχέση με το περσινό: «Αυτό δεν μπορούμε ακόμη να το πούμε ακόμη. Θα πρέπει πρώτα να γίνει ο καταρτισμός των ομίλων προκειμένου να μάθουμε τους αντιπάλους μας. Βέβαια, ανεξαρτήτως του ομίλου στον οποίο θα βρεθούμε ο στόχος μας είναι ξεκάθαρος. Είναι η άνοδος στη Football League και τίποτε λιγότερο. Γι’ αυτό και δουλεύουμε καθημερινά προκειμένου να βελτιωνόμαστε, ώστε στο πρωτάθλημα να παρουσιαστούμε όσο το δυνατόν πιο δυνατοί».
Για τον κόσμο του Ολυμπιακού: «Τα παιδιά που απαρτίζουν την ομάδα του Ολυμπιακού χρειάζονται από την πρώτη ημέρα τη στήριξη του κόσμου. Θεωρώ ότι θα έχουμε στο πλευρό μας τους φιλάθλους, αφού θα διαπιστώσουν ότι σε κάθε ματς θα δίνουμε το 100% των δυνατοτήτων μας για τη νίκη».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις