Ξεμούδιασμα με 15 γκολ κόντρα στον Παγασητικό

Με το εντυπωσιακό 15-0 επιβλήθηκε η Νίκη Βόλου του Παγασητικού στο μεταξύ τους φιλικό παιχνίδι που πραγματοποιήθηκε στο Πανθεσσαλικό. Το συγκρότημα των Ξηροφώτου – Μπούις ήταν καταιγιστικό στο πρώτο ημίχρονο, όταν και αγωνίστηκε με τους πιο έμπειρους ποδοσφαιριστές, κλείνοντας στα καρέ του τον αντίπαλο και βομβαρδίζοντας συνεχώς την εστία του Αρβανίτη. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Νίκος Τζήμας δεν χρειάστηκε να κάνει καμία επέμβαση στο πρώτο μέρος. Η τριπλέτα Γαρυφαλλόπουλου, Τζιώρα και Μπάιριτς έκανε «πάρτι» στην περιοχή των φιλοξενούμενων και ο δείκτης του σκορ (6-0) του πρώτου ημιχρόνου θα μπορούσε να κυμανθεί σε πολύ υψηλότερα επίπεδα αν οι κυανόλευκοι δεν ήταν επιπόλαιοι στην τελική τους ενέργεια.

Στην επανάληψη οι Μπούις – Ξηροφώτος απέσυραν όλους τους έμπειρους ποδοσφαιριστές, αντικαθιστώντας τους με νεαρούς που προέρχονται από τους Νέους Αθλητές. Η ενέργεια των «μικρών» σε συνδυασμό με την κούραση των παικτών του Χρήστου Καψιώτη είχε ως αποτέλεσμα την εκτόξευση του σκορ στο 15-0.

Η διάταξη της Νίκης στο πρώτο μέρος

Με σύστημα 4-2-3-1 παρατάχθηκε η Νίκη Βόλου κόντρα στον Παγασητικό, με τον Νίκο Τζήμα να υπερασπίζεται τα γκολπόστ, τον Δημολιό στο αριστερό άκρο της άμυνας και τον Γενιτσαρίδη στο δεξί, Βέργο και Μωυσίδη κεντρικό αμυντικό δίδυμο, Μέτσε και Τσιανάκα σε ρόλο ανασταλτικών μέσων, τον Μπάιριτς στη δεξιά πτέρυγα της επίθεσης και τον Γαρυφαλλόπουλο στην αριστερή, τον Ιορδανίδη ως επιτελικό χαφ και τον Τζιώρα επιθετική αιχμή.

Πρόθεση του τεχνικού δίδυμου των κυανολεύκων είναι τα ακραία μπακ της ομάδας να ανεβαίνουν ψηλά και να μετατρέπονται σε εξτρέμ ώστε τα χαφ από τις δύο πτέρυγες να συγκλίνουν και να γεμίζουν την περιοχή του αντιπάλου. Ο Γαρυφαλλόπουλος και ο Μπάιριτς πήραν πολλές προσπάθειες εντός της αντίπαλης περιοχής καθώς οι Δημολιός και Γεννιτσαρίδης ανέβαιναν και βοηθούσαν σημαντικά στην ανάπτυξη από τα άκρα. Ο Γαρυφαλλόπουλος πέτυχε δύο τέρματα ενώ σκόρερ θα μπορούσε να χριστεί και ο Κροάτης αν είχε καλύτερα τελειώματα. Από την άλλη ο Μπάιριτς ήταν ο ποδοσφαιριστής που ξεχώρισε για την άρτια τεχνική του κατάρτιση και την αίσθηση του γηπέδου καθώς έβγαλε σε θέση βολής τους συμπαίκτες σε αρκετές περιπτώσεις. Ο Χρήστος Τζιώρας «ξεμπούκωσε» πετυχαίνοντας τέσσερα τέρματα σ’ ένα ημίχρονο, θυμίζοντας τον γνωστό, δυνατό και πεισματάρη Τζιώρα.

Αλλαγή 11αδας χωρίς αλλαγή διάταξης

Στο ημίχρονο το τεχνικό δίδυμο της Νίκης Βόλου προχώρησε σε επτά αλλαγές ενώ στη συνέχεια αντικατέστησε όλους όσους αγωνίστηκαν στο πρώτο μέρος. Η ομάδα αποτελούνταν από παίκτες των Νέων Αθλητών και μετά το «ξεψάρωμα» οι μικροί κυριάρχησαν στον αγωνιστικό χώρο. Σημαντικό ρόλο έπαιξε και η εμφανής κούραση στους παίκτες του Παγασητικού, μίας ομάδας του τοπικού πρωταθλήματος που βρίσκεται στο αρχικό στάδιο της προετοιμασίας της.

Την εστία της Νίκης υπερασπίστηκε ο Ράπτης ενώ στο 71’ πέρασε στη θέση του ο Σπηλιόπουλος, ο Βουρδάκης κάλυψε το δεξί άκρο της άμυνας και στη συνέχεια προωθήθηκε στη δεξιά πτέρυγα της επίθεσης, Σφονδυλιάς και Ζιώγας αποτέλεσαν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο, ο Λάιος κάλυψε το αριστερό άκρο της άμυνας, Τσιανάκας και Ιορδανίδης στον άξονα, Σιώμος σε ρόλο οργανωτή, Μπάιριτς στη δεξιά πτέρυγα της επίθεσης, Ματθαίου στην αριστερή και Γαρυφαλλόπουλος στην κορυφή. Στο 58’ ο Φλώρος πέρασε στη θέση του Μπάιριτς και ο Χατζόγλου στου Ιορδανίδη. Στο 65’ ο Κουκουτής αντικατέστησε τον Τσιανάκα, πετυχαίνοντας ένα εντυπωσιακό γκολ (9-0, 70’) με μακρινή σέντρα σουτ που «κρέμασε» τον Αρβανίτη.

Τα γκολ

8’ 1-0: Ο Γαρυφαλλόπουλος μπήκε με την μπάλα στα δίχτυα μετά από ασίστ του Τζιώρα

10’ 2-0: Ο Τζιώρας με το στήθος έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα σε σέντρα του Μπάιριτς

18’ 3-0: Ο Χρήστος Τζιώρας με πλασέ, μετά από κάθετη πάσα του Μέτσε, έκανε το 3-0

21’ 4-0: Ο Γαρυφαλλόπουλος με προβολή το 4-0

30’ 5-0: Εύκολο τελείωμα για τον Τζιώρα και 5-0

39’ 6-0: Τέταρτο γκολ για τον Τζιώρα που εκμεταλλεύτηκε την ασταθή απόκρουση του Αρβανίτη σε σουτ του Μπάιριτς

50’ 7-0: Ο Σιώμος σημείωσε το 7ο τέρμα για την ομάδα του, κλέβοντας την μπάλα από τον Ζιώγα και πλασάροντας ψύχραιμα τον Αρβανίτη

68’ 8-0: Ο Βουρδάκης με πλασέ σημείωσε το πρώτο του προσωπικό τέρμα

70’ 9-0: Ο Κουκουτής με μακρινή σέντρα σουτ «κρέμασε» τον αντίπαλο τερματοφύλακα

73’ 10-0: Με σουτ ο Βουρδάκης το 10-0

77’ 11-0: Χατ τρικ ο Βουρδάκης, με προσωπική ενέργεια και τελείωμα

78’ 12-0: Τέταρτο γκολ του Βουρδάκη με πλασέ

81’ 13-0: Σειρά του Ματθαίου με πλασέ να κάνει το 13-0

82’ 14-0: Σειρά του Φλώρου να χριστεί σκόρερ

86’ 15-0: Ο Λάιος με απ’ ευθείας εκτέλεση φάουλ το 15ο γκολ για τη Νίκη

Οι συνθέσεις

Νίκη Βόλου: Τζήμας (46’ Ράπτης, 71’ Σπηλιόπουλος), Δημολιός (46’ Λάιος), Γενιτσαρίδης (46’ Βουρδάκης), Βέργος (46’ Ζιώγας), Μωυσίδης (46’ Σφονδυλιάς), Μέτσε (46’ Σιώμος, 75′ Βλάχος), Μπάιριτς (58’ Φλώρος), Τσιανάκας (65’ Κουκουτής), Γαρυφαλλόπουλος (65’ Κουτσούκης), Ιορδανίδης (58’ Χατζόγλου), Τζιώρας (46’ Ματθαίου)

Παγασητικός: Αρβανίτης, Ξηρομερίτης (46’ Ζιώγας), Καραγιώργος, Στρούγγης, Χαλκίδης, Μπραχόλι, Χρηστογιάννουλας (46’ Μπαρδής), Τσούτσας (62’ Χριστογιάννουλας), Μαρούφ (40’ Καράνταγλης), Γκατζούνας (55’ Γιαννακόπουλος), Σίμος

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις