Σφαγή κολοσσών για τα παπούτσια του Giannis!

Το αμερικανικό δίκτυο ESPN σε ένα εντυπωσιακό και άκρως… ψαγμένο ρεπορτάζ υποστηρίζει ότι ο διεθνής Έλληνας φόργουορντ των Μιλγουόκι Μπακς είναι το νέο μήλο της έριδος για τις αθλητικές εταιρείες παπουτσιών αφού στο τέλος Αυγούστου ολοκληρώνεται η 4ετής συμφωνία που είχε κάνει, άγνωστος τότε, το 2013 με την Nike και ήδη έχουν σπεύσει οι ανταγωνιστές (Adidas, Under Armour) να ετοιμάσουν τις δικές τους προτάσεις για πενταετούς διάρκειας συμβόλαιο-συμφωνία. Το οποίο αναμένεται να είναι κατά… 400 φορές μεγαλύτερο από το προηγούμενο προσφέροντάς του μέχρι 10.000.000 δολάρια ετησίως!

Όπως αναφέρει λοιπόν το ESPN στις αρχές Σεπτέμβρη οι υποψήφιες εταιρείες θα καταθέσουν τις προσφορές τους με την Nike να έχει ζητήσει από τον Giannis και τους εκπροσώπους του να έχει την τελευταία κουβέντα (μέσα σε ένα διάστημα 20 εργάσιμων ημερών από την τελευταία πρόταση που θα λάβει) προκειμένου, αν θέλει, να «ματσάρει» την όποια προσφορά.

Για τον Greek Freak αυτή είναι η ευκαιρία να συνάψει μία πολύ μεγάλη εμπορική συμφωνία που θα τον βάλει στην ελίτ των σούπερ-σταρ του ΝΒΑ και μέσα στη σεζόν 2018-19 θα έχει και παπούτσι με το όνομά του, σχεδιασμένο στα… μέτρα του! Συνηθίζεται όταν ξεκινάει μία μεγάλη συμφωνία η εταιρεία να δοκιμάζει στον παίκτη το παπούτσι που θα είναι το σήμα-κατατεθέν του και έναν χρόνο αργότερα να το λανσάρει στην αγορά. Κάτι που θα σημαίνει έξτρα κέρδη τα οποία ανέρχονται στο 10% των πωλήσεων στις ΗΠΑ και ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσοστό από τις πωλήσεις στην μεγαλύτερη αγορά του πλανήτη, την Κίνα.

Ο Αντετοκούνμπο προβλέπεται να συνάψει συμφωνία 7-10 εκατομμυρίων ετησίως κρίνοντας από το συμβόλαιο που υπέγραψε πέρυσι ο Λετονός σέντερ των Νιου Γιορκ Νικς Κριστάπς Πορζίνγκις (5 εκατομμύρια ετησίως) με την Adidas. Συμβόλαιο που δεν θα έχει την παραμικρή με αυτό που είχε υπογράψει το 2013 όταν ξεκινούσε το ταξίδι του στο ΝΒΑ και του απέφερε μόλις 25.000 δολάρια ετησίως συν 5.000 δολάρια μπόνους υπογραφής. Χρήματα που τότε αντιστοιχούσαν με «όσα είχε δει να περνάνε από τα χέρια του σε όλη την προηγούμενη ζωή του» όπως είπε άνθρωπος από το περιβάλλον του Αντετοκούνμπο.

contra.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις