Συγκλονιστική κίνηση από την Έβερτον: Αγόρασε σπίτια σε άστεγους έφηβους!

Σε μια εκπληκτική ενέργεια προχώρησε η διοίκηση των “ζαχαρωτών”, η οποία μέσω ενός κοινωνικού φορέα κατάφερε να συγκεντρώσει το ποσό των 230.000 λιρών για να αγοράσει σπίτια σε έφηβους άστεγους του Λίβερπουλ! Η καμπάνια ξεκίνησε τον περασμένο Νοέμβριο και ολοκληρώθηκε πριν λίγες ημέρες, με την Έβερτον να προχωρά στην αγορά κατοικιών κοντά…

στο γήπεδό της, το “Γκούντισον Παρκ”, που θα στεγάσουν άστεγους της πόλης ηλικίας 16 έως 23 ετών.

Υπενθυμίζουμε την αξιέπαινη πρωτοβουλία των παικτών της Έβερτον Κ-23 και οπαδών της ομάδας, που Έγινε το Νοέμβριο του 2016 όταν κοιμήθηκαν στο “Goodison Park” ώστε να μαζευτούν χρήματα για την ενίσχυση των αστέγων στην πόλη του Λίβερπουλ.

Η ποδοσφαιρική οικογένεια της Έβερτον παραδίδει μαθήματα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης, σε μία περίοδο που όλοι λίγο-πολύ θέλουμε να αισθανόμαστε πως υπάρχουν άνθρωποι εκεί έξω που δεν θα σου γυρίσουν την πλάτη σε ώρα ανάγκης.

Συγκεκριμένα, ο προπονητής της Κ-23 Έβερτον, οι ποδοφαιριστές της ομάδας αλλά και αρκετοί οπαδοί κοιμήθηκαν το βράδυ της Παρασκευής στις εξέδρες του “Goodison Park” με αποκλειστικό σκοπό να ευαισθητοποιήσουν τον κόσμο αναφορικά με τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι άστεγοι στην πόλη του Λίβερπουλ αλλά και τη χείρας βοηθείας που έχουν τόσο ανάγκη από τους συμπολίτες τους.

Ο τεχνικός της Κ-23 των “ζαχαρωτών” Ντέιβιντ Άνσγουορθ και όλοι οι παίκτες του επέλεξαν μία από τις πιο κρύες βραδιές μέσα στη χρονιά, με τη θερμοκρασία κατά τη διάρκεια της νύχτας να φτάνει στο -4, προκειμένου να στείλουν το μήνυμά τους, ενώ τους ακολούθησαν σε αυτή την αξιοθαύμαστη κίνηση και περίπου 50 οπαδοί της ομάδας.

Η πρωτοβουλία αυτή δεν άφησε ασυγκίνητο τον κόσμο καθώς συγκεντρώθηκαν άμεσα οι πρώτες 7.000 λίρες από τις δωρεές του κόσμου για ενίσχυση προγραμμάτων υπέρ των αστέγων, ενώ ο πρόεδρος της Έβερτον, Μπιλ Κένραϊτ, αλλά και ο σύλλογος συνεισέφεραν άλλες 23.000 λίρες για αυτόν τον υπέροχο σκοπό.

“Ήταν μία δύσκολη νύχτα, είχε πραγματικό κρύο αλλά το αντέξαμε. Τα παιδιά το πήραν καλά. Ήταν σπουδαίο να περάσω τη βραδιά με τους ποδοσφαιριστές και τους 50 υποστηρικτές της ομάδας.

Για ένα βράδυ, μπορούμε να κάτσουμε εκεί και να πούμε ότι τα καταφέραμε. Ήμασταν όμως όλοι τυλιγμένοι με στρώματα από ρούχα. Υπάρχει κόσμος εκεί έξω που το κάνει αυτό στα αλήθεια και αυτό είναι το πιο τρομακτικό.

Για αυτό το λόγο το κάνουμε αυτό, επειδή θέλουμε να το σταματήσουμε”, τόνισε χαρακτηριστικά σε δηλώσεις του εκείνες τις ημέρες, ο Ντέιβιντ Άνσγουορθ, για να προσθέσει: “Θέλουμε να δώσουμε σε όλους εκείνους τους ανθρώπους στους δρόμους του Λίβερπουλ, μία χείρα βοηθείας και να τους βγάλουμε από τους δρόμους ώστε να πάνε κάπου που να είναι ασφαλείς και να μπορέσουν να ορθοποδήσουν και πάλι.

Δεν έχουμε λόγια για να ευχαριστήσουμε τον πρόεδρο. Η γενναιοδωρία του είναι εκπληκτική και τον αγαπούμε πάρα πολύ. Το κάνουμε αυτό για να κάνουμε τη διαφορά. Είναι κάτι που ο σύλλογος και η Έβερτον το κάνουν για χρόνια για αυτή την κοινότητα και για αυτό η φιλανθρωπική μας δράση είναι γνωστή παντού”.

Το σχέδιο της Έβερτον, ήταν να συγκεντρώσει ένα ποσό της τάξης των 230.000 λιρών προκειμένου να αγοράσει ένα σπίτι έξω από το “Goodison Park” για να το ανακαινίσει να το κάνει διαθέσιμο για τους αστέγους και τελικά το κατάφεραν…