«Σε δύο χρόνια στην Super League»

Το πλάνο διετίας του για τον Ηρακλή, γνωστοποίησε με ανακοίνωση του ο Σπύρος Παπαθανασάκης

Η εξυγίανση και η αναδιάρθρωση του Ηρακλή, με στόχο την επιστροφή στην Super League, σε ορίζοντα διετίας, είναι ο στόχος του προέδρου του «Γηραιού», Σπύρου Παπαθανασάκη, μετά από ανακοίνωση που έδωσε στην δημοσιότητα ο πρόεδρος της ΠΑΕ.

Ο ισχυρός άνδρας της ομάδας της Θεσσαλονίκης, μεταξύ άλλων, κάνει αναφορά στα λάθη που έχει κάνει αυτό το διάστημα, ενώ ολοκληρώνει εκφράζοντας την πίστη του πως στο τέλος θα τα καταφέρουν.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Από σήμερα ξεκινάει ένα πλάνο διετίας για την εξυγίανση και την αναδιοργάνωση του ΗΡΑΚΛΗ. Με το σχέδιο αυτό ο Ηρακλής, απαλλαγμένος από τα χρέη, θα επιστρέψει στη Super League.

Το σχέδιο περιλαμβάνει:

Την αναδιάρθρωση του τρέχοντος χρέους μέσω διαπραγματεύσεων με παίκτες, προπονητές και προσωπικό η οποία θα υλοποιηθεί τον ερχόμενο Ιανουάριο.

Την υλοποίηση του οράματος για ανάπτυξη νέων ταλαντούχων παικτών, ώστε να παιχτεί όμορφο και ελκυστικό ποδόσφαιρο για τον κόσμο του Ηρακλή.

Την προσέλκυση νέων επενδύσεων και χορηγιών με βάση (α) ένα συνεκτικό επιχειρηματικό μοντέλο που περιλαμβάνει μια ισχυρή βάση φιλάθλων και (β) την παρουσία μου ως πρόεδρος και κύριος μέτοχος.

Η μεγαλύτερή μου λύπη είναι ότι ήρθα με στόχο να κάνω τη διαφορά, ότι μπορούσα να αλλάξω ένα σύστημα — όμως δεν μπόρεσα και δεν μπορώ να το κάνω μόνος μου. Εμπιστεύτηκα ακατάλληλους ανθρώπους στις περισσότερες θέσεις και για αυτό αναλαμβάνω την ευθύνη. Μπήκα με την καρδιά μου και αυτό ήταν μεγάλο λάθος. Η “ποδοσφαιρική πραγματικότητα” της Ελλάδας δεν αφήνει περιθώριο για κάτι τέτοιο ως στρατηγική διαχείρισης.

Δεν ήμουν αντάξιος των προσδοκιών που πηγάζουν από την ιστορία του Ηρακλή.

Δήλωσα επανειλημμένα ότι ήμουν έτοιμος να συζητήσω καθε σοβαρή πρόταση για να παραχωρηθεί η ομάδα. Εμφανίστηκαν διάφοροι, υποτίθεται έτοιμοι να αναλάβουν την ομάδα, αλλά εξαφανιζόταν όταν ερχόταν η ώρα να αποδείξουν τα λόγια τους στα χαρτιά.

Νεα αρχή. Όμως, γιατί να με πιστέψετε τώρα;

Γιατί έμαθα από τα λάθη μου, γιατί κατάλαβα την ελληνική ποδοσφαιρική πραγματικότητα, γιατί μέσα από όλες τις δυσκολίες δέθηκα ακόμη περισσότερο με την ιδέα του Ηρακλή και γιατί σας λέω την αλήθεια για τη μάχη που έχασα.

Ενωμένοι στεκόμαστε, χωρισμένοι πέφτουμε — μια φράση αναγνωρισμένη παγκοσμίως και τόσο αληθινή για τον Ηρακλή. Θα ενωθούμε πέρα από τις επιφανειακές ατζέντες, τους οπορτουνιστές και τα παιχνίδια εξουσίας, και η ομάδα θα φτάσει εκεί όπου η ιστορία της επιτάσσει.

Θα τα καταφέρουμε.

Σπύρος Παπαθανασάκης »