ΕΕΑ: Χωρίς πιστοποιητικό …αντίο πρωτάθλημα

Μπορεί οι ομάδες να πέρασαν από τη διαδικασία αδειοδότησης της ΕΠΟ, ωστόσο ουδείς δεν πρέπει να ξεχνάει ότι υπάρχει και ο… σκόπελος της ΕΕΑ. Βέβαια, μέχρι τότε υπάρχει το χρονικό διάστημα για να «προετοιμαστούν» κατάλληλα οι ΠΑΕ, έτσι ώστε να υποβάλλουν πλήρεις φακέλους και να μην αντιμετωπίσουν έτσι προβλήματα.

Πότε ωστόσο θα περάσουν τη διαδικασία; Τι ακριβώς πρέπει να κάνουν; Τι προβλέπει ο νόμος; Κατ’ αρχάς, οι ΠΑΕ της FootballLeague είναι υποχρεωμένες από το νόμο να καταθέσουν από μόνες τους όλα εκείνα τα απαραίτητα στοιχεία για να πάρουν το πιστοποιητικό συμμετοχής στο επερχόμενο Πρωτάθλημα.

Πολυσέλιδη επιστολή

Παρ’ όλα αυτά, η ΕΕΑ θα στείλει στις ομάδες, όπως έπραξε και στην περίπτωση των ομάδων της Super League, πολυσέλιδη επιστολή με όλες τις λεπτομέρειες, έτσι ώστε να είναι ενήμερες για την όλη διαδικασία.

Ο νόμος λέει ότι 15 μέρες πριν από την έναρξη του Πρωταθλήματος θα πρέπει να έχουν υποβάλλει τον πλήρη φάκελο, έτσι ώστε η Επιτροπή να προλάβει πριν από την έναρξη να εκδώσει αποφάσεις για το πιστοποιητικό.

«Χωρίς πιστοποιητικό δεν παίζει κανείς», ήταν η άποψη που εκφράστηκε από μέλος της ΕΕΑ. «Οποια ομάδα δεν έχει πιστοποιητικό, θα έχει την τύχη του ΑΟΧ», πρόσθεσε με νόημα, προφανώς αναφερόμενος στην ποινή των 33 βαθμών για την έλλειψη εγγυητικής επιστολής.

Στην ουσία οι ομάδες θα πρέπει να παρουσιάσουν ότι είναι τακτοποιημένες οικονομικά από κάθε άποψη, όπως συνέβη και με την Επιτροπή Αδειοδότησης της ΕΠΟ. Θα πρέπει να έχουν σίγουρα φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα, να καταθέσουν εγγυητική επιστολή και ταυτόχρονα να μην έχουν οφειλές (σ.σ. και να παρουσιάσουν φυσικά όλους τους διακανονισμούς).

metrosport.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις