Οι «μικρομεσαίοι» της Super League ζητούν 1,2 εκατ. ευρώ από τη NOVA

Από τη στιγμή που «η ΕΡΤ είναι εκτός κουβέντας» για τα τηλεοπτικά της Super League, όπως είπε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γ. Βασιλειάδης, τα ενδιαφερόμενα μέρη διαπραγματεύονται με νέες προτάσεις προκειμένου να υπάρξει συμφωνία και να μην τιναχθεί στον αέρα η σύμβαση για τα τηλεοπτικά δικαιώματα του νέου πρωταθλήματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες του SoccerPlus, έχει γίνει κρούση προς τη NOVA να δώσει 1,2 εκατ. ευρώ το οποίο θα μοιραστεί στις 12 «μικρομεσαίες» ΠΑΕ του συνεταιρισμού και μαζί με παραχωρήσεις από την πλευρά των τεσσάρων μεγάλων ΠΑΕ θα γεφυρώσουν το χάσμα ικανοποιώντας τις 12 ΠΑΕ, οι οποίες με τη σειρά τους θα συναινέσουν στην μείωση του συμβολαίου κατά 18% που έχει ζητήσει η NOVA.
Ήδη η ΠΑΕ Ξάνθη απηύθυνε ανοικτή επιστολή προς τους προέδρους και ιδιοκτήτες των «12» μικρομεσαίων ΠΑΕ, κοινοποιούμενη επίσης στον πρόεδρο της Super League, και στους προέδρους και ιδιοκτήτες των ΑΕΚ, ΟΣΦΠ, ΠΑΟ, ΠΑΟΚ.
Στην πρόταση ζητεί από τις τέσσερις μεγάλες μα αποποιηθούν υπέρ των «μικρομεσαίων» των εσόδων τους από τη χορηγία του ονόματος του πρωταθλήματος και από το κριτήριο της εμπορικότητας, που προέρχεται από τη μη συμμετοχή του ΠΑΟΚ στην κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων. Επίσης απευθύνεται στη NOVA ζητώντας ένα επιπλέον ποσό για τις «μικρομεσαίες» ΠΑΕ.
Πηγή: soccerplus.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις