Έδειξαν τα δόντια τους Τζιώρας και Νίκη Βόλου, 2-1 τον Παναιγιάλειο

Ελπιδοφόρα εμφάνιση που συνοδεύτηκε από νικηφόρο αποτέλεσμα, κόντρα σ’ έναν αντίπαλο μεγαλύτερης κατηγορίας πέτυχε η Νίκη Βόλου. Το συγκρότημα των Μπούις – Ξηροφώτου κέρδισε στο πιο δυνατό της τεστ τον Παναιγιάλειο με σκορ 2-1, δείχνοντας τα «δόντια» της έναν μήνα ακριβώς πριν την πρεμιέρα του πρωταθλήματος. Ο Χρήστος Τζιώρας θύμισε το «τανκ» της πρωταθλήτριας της Football League 2013-14, πετυχαίνοντας δύο τέρματα, με το δεύτερο να είναι “high light”. Οι φιλοξενούμενοι το μόνο που κατάφεραν ήταν να μειώσουν με τον Κριστέτο στο 44’.

Οι κυανόλευκοι κατά διαστήματα, κυρίως στο πρώτο μέρος, έπαιξαν όμορφο ποδόσφαιρο, ενθουσιάζοντας τους 400 περίπου φίλους της ομάδας που έδωσαν το παρών στο Πανθεσσαλικό Στάδιο. Στο δεύτερο ημίχρονο οι πολλές αλλαγές έριξαν τον ρυθμό του αγώνα με αποτέλεσμα να μην δημιουργηθούν οι πολλές ευκαιρίες μπροστά στις δύο εστίες και το σκορ να παραμείνει στο 2-1.

Με το καθιερωμένο 4-2-3-1 η Νίκη Βόλου

Το τεχνικό δίδυμο της Νίκης έχει καταλήξει στο σύστημα που ταιριάζει στην ομάδα έχοντας καθιερώσει το 4-2-3-1, το οποίο εφάρμοσε και στο πιο δυνατό φιλικό με αντίπαλο τον Παναιγιάλειο. Την εστία της βολιώτικης ομάδας υπερασπίστηκε ο Τζήμας, στο δεξί άκρο της άμυνας τοποθετήθηκε ο Γενιτσαρίδης, στο αριστερό ο Δημολιός, Μωυσίδης και Βέργος κεντρικό αμυντικό δίδυμο, Μέτσε και Τσιανάκας στον άξονα σε ρόλο ανασταλτικών μέσων, ο Γαρυφαλλόπουλος στην αριστερή πτέρυγα της επίθεσης και ο Μπάιριτς στη δεξιά, ο Ιορδανίδης επιτελικός χαφ και ο Χρήστος Τζιώρας στην κορυφή της επίθεσης.

Μετά το πρώτο αναγνωριστικό δεκάλεπτο η Νίκη Βόλου ανέβασε στροφές και πήρε τα ηνία της μεσαίας γραμμής προσπαθώντας να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για να ανοίξει το σκορ. Μόλις στο 10’ την κάθετη του Ιορδανίδη, πρόλαβε ο Αθανασίου και μπλόκαρε πριν ο Τζιώρας με προβολή απειλήσει την εστία του. Οι φιλοξενούμενοι εκμεταλλευόμενοι τους χώρους που δημιουργήθηκαν στα μετόπισθεν των κυανολεύκων απάντησαν με δύο σουτ χωρίς να ανησυχήσουν τον Νίκο Τζήμα. Στο 12’ ο Σταματής σούταρε από από το το ύψος της περιοχής με την μπάλα να περνά πολλά μέτρα άουτ ενώ την ίδια κατάληξη είχε και το σουτ στην κίνηση του Κοντοχρήστου.

Τζιώρας και γκολ – Τζιώρας και γκολ!

Στο 24’ ο Τζιώρας εκμεταλλεύτηκε την ασίστ του Ιορδανίδη και με ψύχραιμο πλασέ άνοιξε το σκορ για τη Νίκη Βόλου. Οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν για οφσάιντ χωρίς όμως να έχουν δίκιο καθώς ο μέσος των κυανολεύκων καλύπτονταν όταν δέχθηκε την πάσα από τον σκόρερ. Οι φιλοξενούμενοι στην προσπάθειά τους να αντιδράσουν έδωσαν μεγαλύτερη βαρύτητα στην επιθετική λειτουργία της ομάδας, αφήνοντας διαδρόμους προς την εστία τους. Ο Χρήστος Τζιώρας στο 31’ δεν χρειάστηκε περισσότερες από δύο επαφές για να σημειώσει το δεύτερό του τέρμα, όταν με το στήθος κατέβασε την μπάλα και με βολίδα στην κίνηση «σκότωσε» τον Αθανασίου που δεν είχε περιθώριο αντίδρασης. Τέσσερα λεπτά αργότερα η Νίκη έχασε ευκαιρία να κάνει τρία τα τέρματά της όταν ο Μπάιριτς χόρεψε τον αριστερό οπισθοφύλακα των φιλοξενούμενων έβγαλε γλυκιά σέντρα στο δεύτερο δοκάρι, όμως πριν η μπάλα φτάσει στο κεφάλι του Γαρυφαλλόπουλου, ο Γκούμας έδιωξε σωτήρια.

Στο παρά ένα μείωσε με Κριστέτο ο Παναιγιάλειος

Κι ενώ το παιχνίδι κυλούσε προς τη λήξη του ημιχρόνου και άπαντες περίμεναν το τελικό σφύριγμα του κ. Κούστα, στο 44’ οι φιλοξενούμενοι εκμεταλλεύτηκαν αμυντική αδράνεια των κυανολεύκων και μείωσαν με πλασέ του Κριστέτο. Η Νίκη στο επόμενο λεπτό προσπάθησε να απαντήσει όμως η κεφαλιά του Τζιώρα στη σέντρα του Γενιτσαρίδη πέρασε άουτ.

Οι αλλαγές έριξαν τον ρυθμό στην επανάληψη

Ως είθισται στα φιλικά οι προπονητές των δύο ομάδων προχώρησαν σε πολλές αλλαγές παικτών που είχε ως αποτέλεσμα να πέσει ο ρυθμός του αγώνα και να ελαχιστοποιηθούν οι φάσεις μπροστά στις δύο εστίες. Οι φιλοξενούμενοι κατέθεσαν περισσότερη ενέργεια στον αγωνιστικό χώρο, είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων, χωρίς όμως να προβληματίσουν ιδιαίτερα την αμυντική λειτουργία της βολιώτικης ομάδας.

Στο 55’ ο Αρναρέλης εκτέλεσε φάουλ από αριστερά, ο Θεολόγης δεν μπλόκαρε, με τον Μωυσίδη να σώζει διώχνοντας την μπάλα σε κόρνερ. Το κόρνερ πέρασε ανεκμετάλλευτο για τους φιλοξενούμενους ενώ στο 66’ η Νίκη απάντησε την ευκαιρία του Παναιγιάλειου με σουτ του Ιορδανίδη που πέρασε άουτ. Στο 70’ ο «φρέσκος» Βουρδάκης έκλεψε από τους αμυντικούς των φιλοξενούμενων, άνοιξε δεξιά στον Ματθαίου, αυτός έβγαλε γλυκιά σέντρα στο δεύτερο δοκάρι, με τον Τζιώρα να κοντρολάρει, να σουτάρει, υποχρεώνοντας τον Τσάπαλο σε σωτήρια απόκρουση.

Στα υπόλοιπα 20 λεπτά ο Παναιγιάλειος μετέφερε τη δράση στα καρέ του Θεολόγη, χωρίς όμως να βρει την ευκαιρία να δημιουργήσει κλασική ευκαιρία και να απειλήσει με ισοφάριση.

Οι συνθέσεις:

Νίκη Βόλου: Τζήμας (46’ Θεολόγης), Δημολιός (68’ Ζιώγας), Βέργος (82’ Χρηστίδης), Μωυσίδης, Γενιτσαρίδης (56’ Λάιος), Μέτσε, Τσιανάκας (75’ Σφονδυλιάς), Γαρυφαλλόπουλος (88’ Κουκουτής), Ιορδανίδης (68’ Βουρδάκης), Μπάιριτς (56’ Ματθαίου), Τζιώρας (75’ Σιώμος)

Παναιγιάλειος: Αθανασίου (46’ Πολίτης), Τσερκέζος (82’ Ρέλλας), Σμίλτος, Στίκας (60’ Ντέμο), Κοντοχρήστος (46’ Παπαχρήστος), Γαβριηλίδης, Γκούμας (71’ Βλάχος), Γκούφα (60’ Κάναλς), Κριστέτο (71’ Ρινάλντι), Σκαρτσίλας (60’ Αρναρέλης), Σταματής (60’ Γεωργακόπουλος)

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις