Η Μπουντεσλίγκα στη σέντρα

Η Μπουντεσλίγκα επιστρέφει και η πρεμιέρα γίνεται απόψε με την πρωταθλήτρια των πέντε τελευταίων ετών, Μπάγερν, να υποδέχεται τη Λεβερκούζεν. Οι Βαυαροί διεκδικούν το έκτο σερί πρωτάθλημα, κάτι που δεν έχουν καταφέρει ποτέ άλλοτε στην ιστορία τους.

Ο Κάρλο Αντσελότι δεν υπολογίζει στο μεγάλο απόκτημα της ομάδας του Χάμες Ροντρίγκες, που είναι τραυματίας, όπως και οι Νόιερ, Μπόατενγκ, Μπερνάτ, Μαρτίνεθ και Τιάγκο. Αντίθετα, βασικοί θα είναι οι Τολισό και Σίλε, που κόστισαν 40 και 20 εκατ. ευρώ για να αποκτηθούν από Λιόν και Χόφενχαϊμ αντίστοιχα. Στο Μόναχο δεν κατοικούν πια οι Μπενατιά, Ντάγκλας Κόστα, όπως και οι Λαμ και Αλόνσο που αποσύρθηκαν. Η Λεβερκούζεν μάλλον αποδυναμώθηκε αισθητά με την πώληση των Τσαλχάνογλου, Τσιτσαρίτο και Τοπράκ, που πάντως γέμισε τα ταμεία της με 52 εκατ. ευρώ.
Η Κυπελλούχος Ντόρτμουντ δοκιμάζεται στην έδρα της Βόλφσμπουργκ. Ο Πέτερ Μπος, που ανέλαβε τα ηνία της Μπορούσια, πέρα από τους τραυματισμούς των Ντουρμ, Γκερέιρο, Παρκ, Σμέλτσερ, Ρόις, Βάιγκλ, Ρόντε και Σίρλε, έχει να αντιμετωπίσει και τα τερτίπια του Ντεμπελέ που έχει μείνει εκτός ομάδας πιέζοντας να πωληθεί στην Μπαρτσελόνα. Οι Βεστφαλοί έδωσαν 20 εκατ. ευρώ για τον περιφερειακό φορ της Φράιμπουργκ Μαξ Φίλιπ και από άλλα 12 για τους Τοπράκ και Νταούντ, αλλά δεν έχασαν ακόμη κανένα από τα μεγάλα αστέρια τους (π.χ. Ομπαμεγιάνγκ, Πούλισιτς, Παπασταθόπουλο). Η Βόλφσμπουργκ έδωσε περί τα 50 εκατ. ευρώ για παίκτες όπως ο στόπερ Τζον Μπρουκς, ο αμυντικός χαφ Καμάτσο και ο φορ Ντιματά.
Πολύ ενδιαφέρον ματς στην πρεμιέρα είναι το Σάλκε-Λειψία. Οι «βασιλικοί μπλε» έδωσαν 47 εκατ. ευρώ αποκτώντας παίκτες όπως ο Αλγερινός μέσος Μπενταλέμπ από την Τότεναμ, ενώ αγόρασαν και τα δικαιώματα του Κονοπλιάνκα από τη Σεβίλλη. Οι δευτεραθλητές δεν έκαναν κάποια ηχηρή μεταγραφή, αλλά διατήρησαν τα αστέρια τους (Φόρσμπεργκ, Κεϊτά).

Αναλυτικά η πρώτη αγωνιστική:
Παρασκευή 18/8
Μπάγερν Μονάχου-Λεβερκούζεν 21:30

Σάββατο 19/8
Χόφενχαϊμ-Βέρντερ Βρέμης 16:30
Χέρτα Βερολίνου-Στουτγκάρδη 16:30
Αμβούργο-Άουγκσμπουργκ 16:30
Μάιντς-Ανόβερο 16:30
Βόλφσμπουργκ-Ντόρτμουντ 16:30
Σάλκε-Λειψία 19:30

Κυριακή 20/8
Φράιμπουργκ-Άιντραχτ Φρανκφούρτης 16:30
Γκλάντμπαχ-Κολωνία 19:00

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις