«Κανονικά το μπαράζ ανόδου»

Ο πρόεδρος της Football League, με συνέντευξή του στην ΕΡΤ Σερρών, δήλωσε ότι η πρόταση των «μαυραετών» δεν έχει καμία τύχη, ενώ τόνισε μέλημά του είναι να γίνει ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα με βιώσιμες ομάδες.

Αναλυτικά:

Για το εγχείρημα της Δόξας:

«Θεωρώ ότι δεν έχουν καμία τύχη. Καμία απολύτως. Οι ποινές που άλλαξαν από το ΔΣ της ΕΠΟ είναι ότι ομάδα που δεν παίρνει άδεια έχει περιορισμούς στις μεταγραφές. Δεν ξέρω ο κύριος Χατζησαρόγλου τι λέει και τι λέει η κάθε Δράμα. Εμένα με ενδιαφέρει να γίνει ένα πρωτάθλημα ανταγωνιστικό και όλες οι ομάδες να είναι βιώσιμες. Θα γίνει μπαράζ μεταξύ Δόξας – ΑΕ Καραϊσκάκης και να δούμε πότε θα γίνει. Ο Ιωνικός έχει παραιτηθεί από το Διαιτητικό και από ότι έμαθα και η Χαλκίδα.

Δηλαδή στην ουσία δύο ομάδες θα παίξουν στο μπαράζ και αν θέλετε την άποψή μου, έτσι όπως εξελίχθηκε δεν είναι ότι δίκαιο. Ομάδες Γ’ Εθνικής να καταθέσουν 300 χιλιάδες εγγυητική. Η Χαλκίδα ή ο Ιωνικός που δεν έχουν 300 χιλιάδες επιθυμούν να ανέβουν και να πέσουν οι δικές μας ομάδες; Πάνε στα μπαράζ η Δόξα με την ΑΕ Καραϊσκάκης και επιθυμούν τι; Να πέσουν οι υπόλοιπες οκτώ; Ο κύριος Παναγόπουλος τι θέλει να κάνει; Δεν έχω καταλάβει. Από ότι ξέρω και η Χαλκίδα δεν κατέθεσε παράβολο στο Διαιτητικό.

Έχει πάρει μια απόφαση η διοικούσα επιτροπή της ΕΠΟ και λέει ότι ομάδα που δεν πήρε αδειοδότηση θα μπορεί να κάνει μεταγραφές έως 23 ετών Έλληνες ελεύθερους, συν τρεις ξένους και τρεις κοινοτικούς. Σε εμάς απευθύνεται η αίτηση στο Διαιτητικό ή στην ΕΠΟ πρέπει να διαμαρτυρηθούν; Αυτά μου θυμίζουν άλλες τακτικές. Ας μας πουν τι θέλουν. Εμείς δεν είμαστε της παρανομίας. Εγώ είμαι της νομιμότητας».

Για το μπαράζ:

«Θα αποφασίσει το συμβούλιο. Δεν το ξέρω. Γνωρίζει ο κύριος Χατζησαρόγλου ότι θα γίνει αρχές Σεπτεμβρίου; Υπάρχει πρόεδρος στην ΕΠΟ και λέγεται κύριος Γραμμένος. Ακόμα δεν ξέρουν ποιος θα αναλάβει τη Γ’ Εθνική».
Από την άλλη, η Δόξα Δράμας στην πρόσθετη παρέμβαση που θα κάνει στο Διαιτητικό Δικαστήριο (22/8) αναφέρει ότι οι ομάδες που δεν πήραν άδεια δεν πρέπει να έχουν δικαίωμα συμμετοχής.

Αναλυτικά:

«Με την προσβαλλομένη απόφαση της Football League παραβιάστηκε το άρθρο 4 παρ.5 του ΚΑΠ, καθώς έγιναν δεκτές 17 συμμετοχές ΠΑΕ, εκ των οποίων 6 τουλάχιστον δεν είχαν αδειοδοτηθεί και ως εκ τούτου δεν μπορούν να συμμετέχουν στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής.
1. Η ΠΑΕ Ηρακλής δεν έχει αδειοδοτηθεί με την από 17-5-2017 απόφαση του ΠΟΑ/ΕΠΟ, η οποία ΔΕΝ ΤΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΓΧΩΡΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ, έχει παραιτηθεί από την έφεση ενώπιον της ΕΕΑ/ΕΠΟ, έχει υποβιβασθεί από τη SUPER LEAGUE μετά από απόφαση του δικαστηρίου σας ακριβώς λόγω μη αδειοδότησης, ενώ παρότι πλήρωσε το παράβολο συμμετοχής βρίσκεται σε κατάσταση διάλυσης, χωρίς ποδοσφαιριστές, χωρίς γήπεδο, χωρίς υπαλλήλους και στελέχη, χωρίς γραφεία, τηλέφωνα και email, χωρίς εγγυητική επιστολή, χωρίς ενημερότητες και, φυσικά, χωρίς διακανονισμούς των τεράστιων χρεών της.
2. Η ΠΑΕ Βέροια με την από 17-5-2017 απόφαση του ΠΟΑ/ΕΠΟ μετά τον υποβιβασμό της ΔΕΝ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΘΗΚΕ ΓΙΑ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΓΧΩΡΙΑ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ, χωρίς να ασκήσει έφεση ή να υποβάλλει φάκελο. Συγχρόνως τελούν υπό έρευνα οι καταγγελίες για πολυιδιοκτησία με την ΠΑΕ Άρης του πρώην ποδοσφαιριστή Λόπεζ και του πρώην προπονητή Γαϊτάνου σε συνέχεια της από 9/16 απόφασης της ΕΕΑ/ΓΓΑ που επίσης έχει διατάξει και την κατάπτωση της εγγυητικής της.
3. Η ΠΑΕ Αχαρναϊκός με απόφαση του ΠΟΑ/ΕΠΟ ΔΕΝ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΘΗΚΕ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΗΣ FOOTBALL LEAGUE, γιατί δεν υπέβαλε ούτε αίτηση και φάκελο, ούτε παράβολο και έφεση, ενώ έχει τιμωρηθεί με αφαίρεση βαθμών από το δικαστήριό σας και έχει προ πολλού καταπέσει η εγγυητική της.
4. Η ΠΑΕ ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ, Η ΠΑΕ ΚΑΛΛΙΘΕΑ, Η ΠΑΕ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ, Η ΠΑΕ ΚΙΣΣΑΜΙΚΟΣ ΔΕΝ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΘΗΚΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΠΟΑ.
5. Η ΠΑΕ ΚΑΛΛΙΘΕΑ σημειωτέον παρανόμως διατηρήθηκε στην κατηγορία, καθώς τη θέση της ΠΑΕ ΧΑΝΙΑ που υποβιβάστηκε λόγω ποινής έπρεπε να την πάρει μία εκ των δευτεραθλητών.
6. Τέλος, παρανόμως έγινε δεκτός ο ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ, καθώς είναι εντελώς αβέβαιο το ιδιοκτησιακό καθεστώς του από κάποιο άγνωστο αλλοδαπό που φέρεται να έχει διωχθεί σε άλλη χώρα για ποδοσφαιρικά αδικήματα και, φυσικά, δεν έχει συσταθεί ακόμα ΠΑΕ, ούτε έχει κατατεθεί το ποσό των 300.000 ευρώ για την κάλυψη του μετοχικού κεφαλαίου».
Ακολούθως η Δόξα τονίζει ότι «με τον ισχύοντα ΚΑΠ οι ΠΑΕ που δεν πήραν άδεια, αναπληρώνονται από τους δευτεραθλητές και σημειώνει: «Αν εφαρμοστούν σωστά και δίκαια οι κανονιστικές διατάξεις, θα πρέπει να αντικατασταθούν οι μη αδειοδοτηθείσες ομάδες από τις δευτεραθλήτριες ομάδες, όπως η Χαλκίδα, ο Καραϊσκάκης, ο Ιωνικός και η Δόξα».

liganews.gr