Πρόκριση για 25 εκ. λόγους…

Είναι κοινό μυστικό πως ο περσινός αποκλεισμός από την Χάποελ Μπερ Σεβά αποτέλεσε αγκάθι για ολόκληρη τη σεζόν στον Ολυμπιακό. Φέτος μπορεί η ευρωπαϊκή συνέχεια της ομάδας να είναι εξασφαλισμένη τουλάχιστον μέχρι το Δεκέμβριο στη χειρότερη περίπτωση μέσω των ομίλων του Europa League, ωστόσο κανείς δεν το συζητά: Μεγάλος στόχος είναι η πρόκριση στους ομίλους του Champions League.

Οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν να επιστρέψουν στην κορυφαία διοργάνωση για λόγους πρεστίζ, προοπτικών, αλλά φυσικά και εσόδων, αφού ενδεχόμενη παρουσία στους ομίλους μπορεί να τους αποφέρει έσοδα άνω των 25 εκατ. ευρώ. Ο δρόμος προς τα χρυσοφόρα γκρουπ περνά από τη Ριέκα, όπου απόψε (21:45, COSMOTE Sports 2, ΣΠΟΡ FM 94,6 και sportfm.gr) αντιμετωπίζουν τους πρωταθλητές Κροατίας στη ρεβάνς του 2-1 του «Γ. Καραϊσκάκης».
Το σκορ του πρώτου ματς μόνο ασφαλείας δεν χαρακτηρίζεται και θα χρειαστεί ιδιαίτερη προσοχή. Ένα γκολ μπορεί να απλοποιήσει τα πράγματα για τους Πειραιώτες, καθώς διαφορετικά οι γηπεδούχοι μπορούν να μείνουν στο κόλπο της πρόκρισης ακόμη μέχρι και το τελευταίο δευτερόλεπτο.
Ο Μπέσνικ Χάσι έχει καταλήξει στη διάταξη της ομάδας, αφού δεν πρόκειται να αλλάξει το 4-2-3-1, ωστόσο έχει 1-2 διλήμματα για τη στελέχωση της ενδεκάδας. Φιγκέιρας και Ελαμπντελαουί διεκδικούν τη θέση του δεξιού μπακ, ενώ θέση στο βασικό σχήμα θα πάρουν και δύο εκ των Φορτούνη, Μάριν και Σεμπά, με επικρατέστερο για τη μία θέση τον πρώτο μετά τις τελευταίες εξαιρετικές του εμφανίσεις. Οι υπόλοιπες θέσεις μοιάζουν… «ρεζερβέ»: Καπίνο στο τέρμα, Κούτρης αριστερό μπακ, Ρομαό και Ρέτσος στόπερ, Ζιλέ και Οτζίτζα-Οφόε στον άξονα, με τον Καρσελά δεξιά και τον Φορτούνη στην κορυφή της επίθεσης.
Την αποστολή έχουν ακολουθήσει και οι Γιαννιώτης, Χουτεσιώτης, Μίλιτς, Βούκοβιτς, Νικολάου, Σιώπης, Ζντιέλαρ, Ανδρούτσος, Πάρντο και Ανσαριφάρντ.
Για τη Ριέκα, που θα παίξει σε κατάμεστο γήπεδο (αν και το γήπεδό της χωρά μόλις 8.200 θεατές), το αποψινό ματς αντιμετωπίζεται ως η μεγαλύτερη πρόκληση στην ιστορία του συλλόγου. Ο Ματίαζ Κεκ φαίνεται πως έχει καταλήξει επίσης στο 4-2-3-1 με τον Σλούγκα στο τέρμα, τους Βέσοβιτς, Έλεζ, Ζούπαριτς και Μάρτιτς στην άμυνα, τους Μάλες και Μπράνταριτς στο κέντρο, τον Μίσιτς «δεκάρι», τους Έμπερ και Γκοργκόν στα άκρα και τον Γκαβράνοβιτς σέντερ φορ.
Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο Ολλανδός Ντάνι Μακέλι. Σημειώνεται πως ο Ολυμπιακός δεν θα έχει κόσμο στο πλευρό του, μετά τη συμφωνία των δύο ομάδων με παραίνεση της UEFA να μην υπάρξει μετακίνηση οπαδών.
*Σε περίπτωση πρόκρισης, ο Ολυμπιακός θα είναι την Πέμπτη το απόγευμα στην κλήρωση των ομίλων του Champions League. Ειδάλλως θα συμμετέχει στην κλήρωση του Europa League το μεσημέρι της Παρασκευής.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις