Στ’ αστέρια ο Ολυμπιακός

Η ομάδα του Μπέσνικ Χάσι, παίζοντας κατά διαστήματα ωραίο ποδόσφαιρο και έχοντας σκόρερ τον Μάριν (25’), επικράτησε 1-0 της Ριέκα στην Κροατία και σε συνδυασμό με τη νίκη στο πρώτο ματς με 2-1, προκρίθηκε στους ομίλους τους Champions League.

Αυτή, μάλιστα, θα είναι η 18η φορά που θα συμβεί κάτι τέτοιο για τους Πειραιώτες που μετά από ένα χρόνο απουσίας επιστρέφουν στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.
Φοβερό παιχνίδι από τον Οτζίτζα που έβγαλε… μάτια και έδειξε γιατί τον ήθελε σαν τρελός ο Χάσι όλο το καλοκαίρι. Εξαιρετικός τόσο επιθετικά όσο και στο ανασταλτικό κομμάτι ο Καρσελά, ουσιαστικός ο Μάριν, αξεπέραστος ο Ρομαό! «Βράχος» στην άμυνα ο Ρέτσος, έδεσε καλά με τον Βούκοβιτς και έδειξαν ότι μόλις βρεθούν ακόμη καλύτερα θα αποτελέσουν ένα εξαιρετικό δίδυμο ενώ και ο Καπίνο όπου χρειάστηκε φώναξε «παρών».

Την ερχόμενη Παρασκευή η κλήρωση των ομίλων του Champions League, με τον Ολυμπιακό να τοποθετείται στο τρίτο γκρουπ δυναμικότητας.

Έτσι ξεκίνησαν

Με 4-2-3-1 και εκπλήξεις παρέταξε τον Ολυμπιακό ο Μπέσνικ Χάσι, αφήνοντας εκτός ενδεκάδας τους Φορτούνη, Σεμπά. Ο Καπίνο ήταν κάτω από τα δοκάρια, με τους Ομάρ και Κούτρη να είναι τα δύο μπακ. Ο Ρέτσος ήταν ο ένας στόπερ, με τον Χάσι να επιλέγει για παρτενέρ του τον Βούκοβιτς. Ρομαό, Ζιλέ οι κεντρικοί χαφ και ο Οτζίτζα σε ρόλο επιτελικού μέσου. Μάριν και Καρσελά αποτελούσαν τους δύο πλάγιους μεσοεπιθετικούς και μοναδικός προωθημένος ο Μπεν.

Διάταξη 4-2-3-1 και από τον Ματίας Κεκ. Ο Σλούγκας κάτω από τα δοκάρια, με τους Μάρτιτς, Τζούπαριτς, Ελέζ, Βέσοβιτς να είναι η τετράδα από τα δεξιά προς τα αριστερά. Μαλές, Μπράνταριτς οι δύο μέσοι, με τους Γκοργκόν, Μίσιτς και Έμπερ να αποτελούν την μεσοεπιθετική τριάδα πίσω από τον Γκαβράνοβιτς, που βρέθηκε ξανά στην κορυφή της επίθεσης.

Το ματς

Μουδιασμένα μπήκε στον αγωνιστικό χώρο ο Ολυμπιακός. Οι «ερυθρόλευκοι» δυσκολεύονταν να κρατήσουν πολύ την μπάλα στα πόδια τους, ωστόσο με το που την έχαναν πίεζαν ψηλά τους αντιπάλους τους και δεν τους επέτρεπαν να την κυκλοφορήσουν. Κάπως έτσι, οι γηπεδούχοι έψαξαν αρκετά τον Γκαβράνοβιτς με γεμίσματα, κάτι που ήταν… βούτυρο στο ψωμί των Ρέτσου και Βούκοβιτς.

Τρία λεπτά αργότερα, όμως, η Ριέκα έφτιαξε την πρώτη μεγάλη φάση στο παιχνίδι. Μετά από κακή συνεννόηση της άμυνας του Ολυμπιακού, ο Γκαβράνοβιτς έκανε τις προσποιήσεις στην περιοχή αλλά το σουτ που επιχείρησε με το αριστερό ήταν… άψυχο και ο Ρέτσος που είχε καλή τοποθέτηση έδιωξε πάνω στη γραμμή. Με τη συμπλήρωση 20 λεπτών οι «ερυθρόλευκοι» απάντησαν στις ευκαιρίες αλλά η κεφαλιά του Μπεν μετά τη σέντρα του Οτζίτζα πέρασε λίγο άουτ. Τρία λεπτά αργότερα δε, οι γηπεδούχοι είχαν ακόμη μια μεγάλη ευκαιρία αλλά η κεφαλιά-ψαράκι που επιχείρησε ο αμαρκάριστος Γκοργκόν δεν βρήκε στόχο!

Ότι δεν κατάφεραν να κάνουν οι Κροάτες, το πέτυχαν στο 25’ οι Πειραιώτες! Μετά από πίεση του Καρσελά και κλέψιμο του Μαροκινού στον άξονα, ο Οτζίτζα έγινε κάτοχος της μπάλας και την έδωσε την κατάλληλη στιγμή στον αμαρκάριστο Μάριν, ο οποίος με άψογο πλασέ έβαλε σε θέση οδηγού τον Ολυμπιακό. Το γκολ αυτό έδειξε να ξυπνάει την ομάδα του Χάσι, που μέχρι το τέλος του ημιχρόνου όχι μόνο δεν απειλήθηκαν αλλά είχαν και δύο μεγάλες ευκαιρίες να σκοράρουν ακόμη ένα τέρμα. Το πλασέ του Μάριν, όμως, στο 30’ έδιωξε με υπερένταση ο Σλούγκα και δύο λεπτά μετά ο Βούκοβιτς σημάδεψε το δεξί δοκάρι της εστίας, στην τελευταία καλή φάση.

Με τον χειρότερο τρόπο ξεκίνησε το δεύτερο μέρος για τους γηπεδούχους, καθώς αναγκάστηκαν να αλλάξουν τερματοφύλακα. Ο Σλούγκα που αντιμετώπιζε πρόβλημα από το πρώτο ημίχρονο αποχώρησε τραυματίας και ο Πρσκάλο πέρασε στο ματς. Η Ριέκα είχε αρχίσει να πιέζει αλλά και να φτιάχνει επικίνδυνες φάσεις προς τα καρέ του Ολυμπιακού. Στο 53ο λεπτό ο αμαρκάριστος Μίσιτς από το ύψος της περιοχής σούταρε άουτ και στην αμέσως επόμενη φάση ο Καπίνο με μεγάλη επέμβαση κράτησε το μηδέν για την ομάδα του σε κοντινό πλασέ του Γκαβράνοβιτς.

Αφού ο Ολυμπιακός κατάφερε να μην δεχθεί κάποιο γκολ στο πρώτο τέταρτο της επανάληψης, τότε έμοιαζε πολύ δύσκολο να μείνει εκτός των ομίλων του Champions League. Έχοντας προίκα και τη νίκη με 2-1 στο πρώτο ματς, οι πρωταθλητές Ελλάδας είχαν… ξεφορτωθεί το άγχος τους, ήταν πιο άνετοι στον αγωνιστικό χώρο και όποτε χρειάζονταν έπαιζαν κιόλας με τον χρόνο (σσ. κίτρινη κάρτα σε Καπίνο για καθυστερήσεις).

Ο Φιγκέιρας στο 65’ που είχε περάσει λίγο πριν στο ματς αντί του Κούτρη δεν κατάφερε να βρει εστία, ενώ ένα τέταρτο αργότερα ο Ματέι προσπάθησε να κάνει κάτι περίτεχνο απέναντι στον Καπίνο, σπαταλώντας μια σπουδαία ευκαιρία για την ομάδα του. Μέχρι το φινάλε, πάντως, δεν άλλαξε κάτι παρά μόνο ορισμένες χαμένες φάσεις από τις δύο ομάδες στο φινάλε!

Ριέκα (Ματίας Κεκ): Σλούγκα, Μάρτιτς, Τζούπαριτς, Ελέζ, Βέσοβιτς, Μαλές, Μπράνταριτς, Γκοργκόν, Μίσιτς, Έμπερ, Γκαβράνοβιτς.

Ολυμπιακός (Μπέσνικ Χάσι): Καπίνο, Ομάρ, Βούκοβιτς, Ρέτσος, Κούτρης, Ζιλέ, Ρομαό, Οτζίτζα, Μάριν, Καρσελά, Μπεν.

Διαιτητής: Ντάνι Μακέλι (Ολλανδία)

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις