Στεφανίδη: «Μπορούσα και τα 4,84μ.»

Δεν μπόρεσε να χαρεί την πρωτιά για παραπάνω από 15 ώρες, αφού η Νικόλ Κυριακοπούλου υπερπήδησε τα 4,80 μ., σημειώνοντας την καλύτερη επίδοση στην Ευρώπη για φέτος.
Όμως, η, για λίγες ώρες, κάτοχος του πανελληνίου ρεκόρ Κατερίνα Στεφανίδη, η οποία το Σάββατο (21/2) επιβεβαίωσε τους ισχυρισμους που ήθελαν να βρίσκεται σε εξαιρετική αγωνιστική κατάσταση και ξεπέρασε τα 4,77 μ., δεν το βάζει κάτω και προετοιμάζεται για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Πράγας, εκεί όπου βλέπει «μάχη» ανάμεσα σε τέσσερις.

Μιλώντας στην επίσημη ιστοσελίδα του ΣΕΓΑΣ η 25χρονη αθλήτρια, που ζει στο Φοίνιξ, τόνισε για την επίδοσή της στις ΗΠΑ: «Ήμουν έτοιμη να κάνω 4,80 μ. από τους πρώτους αγώνες στη σεζόν. Δεν ήρθε το αποτέλεσμα εξαιτίας λάθος επιλογών κυρίως στα κοντάρια. Σε κάποιους αγώνες με επηρέασε το γεγονός ότι δεν είχα τον προπονητή μου μαζί. Στις τελευταίες εμφανίσεις μου δουλεύουμε αρκετά κι ένα μεγαλύτερο κοντάρι, το οποίο πιστεύω πως θα μου χρειαστεί στην Πράγα, καθώς ο συναγωνισμός θα είναι υψηλός. Το 4,77 μ. ήρθε εύκολα, θα μπορούσα να είχα κάνει και το 4,84 μ. αν είχα μείνει στο ίδιο κοντάρι. Σε αυτη τη φάση οι δοκιμές είναι σημαντικότερες και από το αποτέλεσμα», και συμπλήρωσε:

«Είμαι πολύ χαρούμενη και ικανοποιημένη από το 4,77 μ., αλλά και από την γενικότερη εικόνα μου στη σεζόν, καθώς έχω κάνει τέσσερις αγώνες πάνω από τα 4,60 μέτρα. Γενικά δεν μπορώ να μην είμαι ικανοποιημένη με ότι έχω κάνει ως τωρα. Ειμαι πολύ σταθερή και αυτο είναι που έχει τη μεγαλύτερη σημασία για μένα. Έχω όρεξη, καλή ψυχολογία και διάθεση».
Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο γεγονος ότι το 4,77 μ. συνέπεσε με τη συμπλήρωση 10 χρόνων από το 4,37 μ.: «Σίγουρα έχει τη σημασία της μια διαδρομή δέκα ετών, όμως οι δύο επιδόσεις δεν θα είναι για πολύ καιρό στην ίδια ημερομηνία, αφού είμαι σίγουρη πως σύντομα θα βελτιώσω και πάλι το ρεκόρ μου. Η αλήθεια είναι πως κατάφερα πολλά πράγματα σε νεαρή ηλικία, σε ένα αγώνισμα όπου συνήθως βλέπουμε τις αθλήτριες να διακρίνονται μετά τα 28 τους. Εχω χρόνια μπροστά μου να κυνηγήσω πολλά πράγματα»

Για τη Νικόλ Κυριακοπούλου, η οποία κατάφερε να πετύχει νέο ρεκόρ, σημείωσε: «Εννοείται πως το πανελλήνιο ρεκόρ μετράει, όμως για μένα αυτό που είχε μεγαλύτερη σημασία ηταν να κάνω την κορυφαία επίδοση στην Ευρώπη και αυτός ήταν λόγος που στο Φλάγκασταφ επέλεξα να βάλω τον πήχη στο 4,77 μέτρα. Δεν μου έκανε εντύπωση που η Νικόλ (σ.σ. Κυριακοπούλου) πήδησε και πάλι ψηλά και έκανε το 4,80 μ. Ήταν καλά και ήταν δεδομένο πως θα πήγαινε παραπάνω».

Τέλος, είπε για το Ευρωπαϊκό της Πράγας: «Στην Πράγα θα γίνει δύσκολος αγώνας. Πιστεύω πως τα μετάλλια θα διεκδικήσουν τέσσερις αθλήτριες. Εκτός από μένα και τη Νικόλ υπολογίζω πολύ στις Σιντόροβα και Μπένγκτσον. Και οι τέσσερις μας έχουμε ένα κοινό χαρακτηριστικό, πέρα του ότι βρισκόμαστε σε πολύ καλή κατάσταση: αντιδρούμε πολύ καλά σε συναγωνισμό και μας αρέσει αυτό. Θα είναι ένας πολύ ωραίος αγώνας».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις