Αναμένουν την απόφαση του Διαιτητικού δευτεραθλητές και Πανελευσινιακός

Την απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου της ΕΠΟ σχετικά με τη 18η θέση στη Football League αναμένουν τρεις δευτεραθλητές της Γ’ Εθνικής και ο Πανελευσινιακός. Οι προσφυγές τους κατά της Football League και της ΕΠΟ αντίστοιχα εκδικάστηκαν την Τρίτη (22/08) και η κοινή θέση Ελευσίνας και διοργανώτριας ήταν ότι ο ΚΑΠ απαγορεύει μπαράζ μετά τις 5 Ιουλίου. Το Δικαστήριο, βέβαια, θα πρέπει εν τέλει να αποφασίσει εάν η κάλυψη κενού γίνει με βάση τον παλιό ή τον νέο ΚΑΠ, αφού η προκήρυξη προβλέπει 18 ομάδες.

Στην εκδίκαση παρών ήταν και ο ΑΟ Χαλκίς, ο οποίος δήλωσε έτοιμος να πάρει μέρος στα μπαράζ, υποστηρίζοντας ότι έχει έτοιμες τις εγγυητικές και εξασφαλισμένες ενημερότητες. Όσο για την πρόσθετη παρέμβαση της Δόξας Δράμας; Ο νομικός της, Γιώργος Παναγόπουλος μπορεί να μην επέμεινε στον υποβιβασμό 8 ΠΑΕ χωρίς άδεια, αλλά σημείωσε πως δεδομένα τέσσερις δεν θα πάρουν το «πράσινο» φως από την ΕΕΑ.

Το FL News έδωσε το «παρών» στη διαδικασία και σας παρουσιάζει το ρεπορτάζ…

«Πανελευσινιακός όπως Λεβαδειακός»

Η πρώτη προσφυγή που εκδικάστηκε ήταν αυτή του Πανελευσινιακού κατά τηε ΕΠΟ και κατά της απόφασής της για να παίξουν μπαράζ οι δευτεραθλητές με έπαθλο την κάλυψη της 18ης θέσης. Ο νομικός, Ανδρέας Γαβαλάς ζήτησε να ισχύσει για τους «σταχυοφόρους» ό,τι και για τον Λεβαδειακό, ενώ στάθηκε στο άρθρο 6 του ΚΑΠ που δεν προβλέπει μπαράζ μετά την 5η Ιουλίου. Πρόσθετη παρέμβαση έκαναν διά του νομικού τους οι ΠΑΕ Δόξα Δράμας, ΑΕ Καραϊσκάκης.

Συγκεκριμένα, είπε:

«Προσφεύγουμε κατά της συγκεκριμένης απόφασης για αναπλήρωση του Αγροτικού Αστέρα και ζητούμε τη συμπλήρωση κατά αναλογική εφαρμογή απόφασης με την οποία έμεινε και ο Λεβαδειακός στη Super League και κατά εφαρμογή του ΚΑΠ που ίσχυε το 2016-17. Η ΠΔ της ΕΠΟ με την απόφαση που έλαβε, προέβη σε σωρεία παραλείψεων. Μπαράζ, σύμφωνα με τον ΚΑΠ, πρέπει να γίνουν μέχρι τις 30 Ιουνίου, σε καμία δε περίπτωση δεν μπορούν να υπερβούν την 5η Ιουλίου. Ζητάει, λοιπόν, να γίνουν μπαράζ που δεν μπορούν να γίνουν. Θα πρέπει ό,τι ίσχυσε για την περίπτωση του Λεβαδειακού να ισχύσει και για την περίπτωση της Football League».

Έδρα: «Αυτό ίσχυε με τον παλιό ΚΑΠ. Τώρα έχουμε νέο από τις 24 Ιουλίου. Είναι ζήτημα ποιος ΚΑΠ θα εφαρμοστεί».

Γαβαλάς: «Εμείς θεωρούμε ότι πρέπει να εφαρμοστεί ο προηγούμενος. Η επικύρωση έγινε πριν την απόφαση της 24ης Ιουλίου, που εξετάζεται και αυτής η βασιμότητα. Δεν είναι δυνατόν να γίνεται ένα πρωτάθλημα, να υποβιβάζεται μια ομάδα με τον παλαιό ΚΑΠ και να προβιβάζεται άλλη με τον νέο.

Έδρα: «Η απόφαση 72/2017 είχε εκδοθεί με τον παλαιό. Τι ίσχυε για τη λήξη. Εδώ μιλάμε για την έναρξη».

Γαβαλάς: «Παρανόμως εφαρμόζεται ο νέος ΚΑΠ. Η έναρξη πρωταθλήματος θα γίνει με ομάδες που υποβιβάστηκαν με βάσει τον προηγούμενο ΚΑΠ».

Έδρα: «Για τι έθεσε τότε ο ΚΑΠ ότι αν δεν μπορούν να ανέβουν οι δευτεραθλητές, τότε μένει κάποια ομάδα από αυτές που υποβιβάστηκαν; Ρωτάω για να δω τη θέση σας…».

Γαβαλάς: «Έγινε το πρωτάθλημα, επικυρώθηκε η βαθμολογία πριν την απόφαση της 24/7. Θα δείτε εσείς αν και κατά πόσο η ΠΔ της ΕΠΟ ήταν αρμόδια να λάβει τέτοια απόφαση. Βάζει να γίνουν μπαράζ σε χρονικό διάστημα μετά τις 5 Ιουλίου. Ούτε αυτό επιτρέπεται.

Βάζει ομάδες που δεν είναι ΠΑΕ να καταβάλλουν εγγύηση 300 χιλιάδες ευρώ, να συμμετέχουν σε μπαράζ που δεν επιτρέπεται. Είναι λογικό και δίκαιο; Γιατί στην περίπτωση του Λεβαδειακού ίσχυσε ο παλαιός ΚΑΠ και δεν μπορεί να ισχύσει τώρα;».

Έδρα: «Εμείς βγάλαμε αυτή την απόφαση και μας φέρνετε σε δύσκολη θέση».

Γαβαλάς: «Το αντίγραφο της απόφασης που έχω δεν γράφει, ούτε ονόματα διαιτητών, ούτε τίποτα».

Έδρα: «Δεν μπορεί. Δεν βγήκε από κάποιον αόριστο η απόφαση… Δεν ξέρω γιατί δεν τα δίνουν. Εμείς έχουμε παρουσία και παρρησία».

«Έχουμε πλήρη υποβιβασμό»

Ακολούθως τοποθετήθηκε ο νομικός της ΕΠΟ, Βασίλης Σαράκης, ο οποίος τόνισε πως ο Λεβαδειακός έμεινε, γιατί η επικύρωση δεν είχε γίνει στη Super League:

«Η παρεξήγηση που έγινε και αφορά στην απόφασή σας για τον Λεβαδειακό σχετίζεται με το ποιες ομάδες θα υποβιβαστούν από την Α’ Εθνική, προκειμένου να τις αναπληρώσουν οι υποβιβαζόμενες. Από τη στιγμή που υποβιβάστηκε ο Ηρακλής κάλυψε τη θέση του μια άλλη ομάδα, ο Λεβαδειακός. Εδώ έχουμε πλήρη υποβιβασμό, έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο και φτάνουμε στον προβιβασμό. Ο νέος ΚΑΠ ξεκινάει για τη νέα αγωνιστική περίοδο και, φυσικά, θα ισχύσει για όλη την περίοδο

Στον παλιό ΚΑΠ αναφερόταν ρητά ότι όποιος υποβιβάζεται δεν προβιβάζεται για κανένα λόγο. Βάλαμε εξαίρεση, γιατί το ζήτησε η Super League ώστε να αναπληρώνει τα κενά. Για τις νέες δηλώσεις συμμετοχής, όχι για τον υποβιβασμό. Εφόσον δεν δηλώσουν ή δεν αδειοδοτηθούν, να μπορούν να προβιβαστούν ως την 6η της Β’ και μετά να αποκτούν δικαίωμα οι υποβιβασθείσες. Την ίδια διάταξη κάναμε και στη Β’.

Οι δύο πρώτες ομάδες της Β’ Εθνικής έχουν τη δυναμική και άλλες 4 ζητούν άδεια και για Super League. Φέτος 4 πήραν, ώστε αν προέκυπτε κενό θα το κάλυπταν εκείνες. Αυτή τη στιγμή έχουν δηλώσει συμμετοχή δύο ομάδες και οδηγούνται σε μπαράζ. Του χρόνου…

Έδρα: «Αφήστε του χρόνου. Κάθε χρόνο θα αλλάζουμε ΚΑΠ; Πρέπει να έχουμε ένα σταθερό καθεστώς».

Σαράκης: «Συμφωνώ. Η βαθμολογία θα ορίζει εκ των προτέρων. Ο νέος ΚΑΠ ισχύει πάντα με την έναρξη της αγωνιστικής περιόδου. Αυτό που δεν ισχύει είναι οι διατάξεις που σχετίζονται με την αύξηση των ομάδων των κατηγοριών. Σχετίζεται καθαρά με αναπλήρωση κενού. Η Ελευσίνα δεν είχε, ούτε με τον παλαιό ΚΑΠ δικαίωμα, ούτε με τον καινούριο».

Έδρα: «Δεν έχει σημασία. Αν δεν υπάρχει κανένα ενδιαφέρον μπορεί να έχει».

«Αβάσιμο αίτημα, αλλά…»

Ο νομικός εκπρόσωπος της Δόξας, Γιώργος Παναγόπουλος ανέφερε:

«Υπάρχει ένσταση απαραδέκτου. Η επιτροπή εξομάλυνσης ανέλαβε να καλύψει τα κενά και τις αντιφάσεις των προηγούμενων κανονισμών. Υπήρχε το κενό που έλεγε ότι δεν αναπληρώνεται σε καμία περίπτωση, ενώ η προκήρυξη έλεγε για 18 υποχρεωτικά. Αυτή την αντίφαση κάλυψε. Εδώ έχουμε 17, αν και είναι πολύ λιγότερες. Ο νέος ΚΑΠ ισχύει άμεσα από 24/07. Το απαράδεκτο έγκειται ότι δεν μπορείς να προσβάλλεις τις αποφάσεις της διοικούσας επιτροπής.

Το αίτημα της ΠΑΕ Πανελευσινιακός είναι αβάσιμο. Έπρεπε να προσβάλλει την βαθμολογία και δεν το έκανε. Έπρεπε να προσβάλλει την απόφαση του ΔΣ για την κάλυψη, έστειλε έγγραφο για τις παράνομες αδειοδοτήσεις, αλλά δεν το προχώρησε. Αντί να στρέφεται με προσφυγή κατά της Football League, στρέφεται κατά της διοικούσας επιτροπής. Μπορεί ως 4η για μένα να μείνει, αφού ο Ιωνικός παραιτήθηκε. Ο Ιωνικός δεν μπορούσε να αντέξει οικονομικά. Η 3η είναι η Χαλκίδα. Την Ελευσίνα τη βολεύει ο ΚΑΠ».

Έδρα προς Γαβαλά: «Εσείς τι επιχειρήματα έχετε σε αυτό που λέει η άλλη πλευρά ότι δεν δικαιούστε ούτε με τον έναν ΚΑΠ, ούτε με τον άλλο;. Γιατί, είτε διαβάσει κανείς τον έναν, είτε τον άλλο, δεν φαίνεται να μπορείτε…».

Γαβαλάς: «Επικαλούμαι την απόφαση της Football League στις 4 Αυγούστου με την οποία ζητά να συμπληρωθούν τα κενά από τις ΠΑΕ που υποβιβάστηκαν κατ’ αναλογική εφαρμογή του ΚΑΠ που ισχύει για τη Super League. Ζητάμε να ισχύσει το ίδιο καθεστώς με το οποίο έμεινε ο Λεβαδειακός. Και οι δύο ΚΑΠ, πάντως, απαγορεύουν μπαράζ μετά την 5η Ιουλίου. Δεν γίνεται να υφίστανται δύο μέτρα και δύο σταθμά».

Σαράκης (ΕΠΟ): «Επειδή προβλέπεται αναπλήρωση και στη Γ’ Εθνική στάλθηκε έγγραφο σε προγενέστερο χρόνο σε όλες τις Ενώσεις, αν κάποιοι πρωταθλητές δεν δηλώσουν συμμετοχή, θα αναπληρωθούν. Το σημειώσαμε πριν προκύψει το θέμα αυτό.

Η διάταξη που επικαλείται για αναλογική εφαρμογή έχει προτεραιότητα τις ομάδες που ανέρχονται και μετά τις υποβιβασθείσες. Ο Λεβαδειακός αφορά στο κλείσιμο της περσινής σεζόν, όχι την άνοδο από φέτος. Αν δεν δήλωνε συμμετοχή, θα αναπληρωνόταν από τη Β’. Δεν είχε κλείσει ο πίνακας της βαθμολογίας ακόμα και αφού υποβιβάστηκε ο Ηρακλής έμεινε ο Λεβαδειακός».

Έδρα: «Θεωρείτε λογικό δύο έννομες σχέσεις να αντιμετωπίζονται με διαφορετικό καθεστώς; Έννομη σχέση εννοώ που κατατάσσονται οι ομάδες με το προηγούμενο καθεστώς και τώρα έχουμε νέο κανονισμό και γίνεται διαφορετική ρύθμιση…».

Σαράκης: «Αυτό που συγχέεται είναι ότι κλείνει το κεφάλαιο υποβιβασμού και μετά ανοίγει το επόμενο. Ο προηγούμενος έλεγε ότι δεν αναπληρώνονται τα κενά στη Β’ για κανένα λόγο. Υπήρχε μεγάλο θέμα και έπρεπε να το κλείσει».

Παναγόπουλος: «Οι αποφάσεις τη εκτελεστικής επιτροπής, σύμφωνα με το καταστατικό, έχουν άμεση ισχύ. Άρα ο ΚΑΠ από τις 24/07 ισχύει. Τώρα είναι πιο επιεικής. Δίνει επιλογές και αφήνει περιθώριο στους δευτεραθλητές και στον Πανελευσινιακό».

Η προσφυγή των δευτεραθλητών – έξαλλη η έδρα με την απουσία Διαιτητή

Το Διαιτητικό Δικαστήριο στη συνέχεια εκδίκασε την προσφυγή των δευτεραθλητών, ΑΟ Χαλκίς, ΑΕ Καραϊσκάκης κατά της απόφασης της Football League, αλλά και την πρόσθετη παρέμβαση της Δόξας Δράμας. Τη Χαλκίδα, μάλιστα, εκπροσώπησε ο νομικός, Στάθης Πανταζής και ο πρόεδρος, Γιώργος Τσαγκάρης, με τον πρώτο να τονίζει ότι η ομάδα του πληροί όλες τις προϋποθέσεις για να συμμετάσχει στα μπαράζ. Σημειώνεται ότι ο Ιωνικός είχε παραιτηθεί.

Η απουσία από την έδρα του Διαιτητή της Football League, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου απασχόλησε τον νομικό της Ένωσης, Αντώνη Βουγίδη, με τον πρόεδρο της έδρας να λέει: «Γιατί δεν ήρθε; Η συμπεριφορά του είναι απρεπέστατη. Θα δούμε τι θα κάνω. Δεν μπορεί να κάνει διακοπές και εμείς όλοι να είμαστε εδώ»!

«Διαλυμένοι Ηρακλής, Βέροια»

Αρχικά τοποθετήθηκε ο νομικός των Δόξας, Καραϊσκάκη, Γιώργος Παναγόπουλος και μίλησε για υποβιβασμό ακόμα και τεσσάρων ΠΑΕ:

«Το πρωτάθλημα της Football League είναι αναξιόπιστο, αφερέγγυο, μεγάλα οικονομικά προβλήματα. Έπρεπε, λοιπόν, να γίνουν αλλαγές. Εντείνονται τα προβλήματα από τον φαιδρό κανονισμό αδειοδότησης που έχει κενά και αντιφάσεις. Ανέβηκαν δύο υγιείς ομάδες ο Απόλλων και η Λαμία, αποχώρησαν ο Πανθρακικός και η Καλλονή, υποβιβάστηκε με απόφασή σας ο ΑΟΧ και μόνο η Ελευσίνα έπεσε αγωνιστικά.

Η κατηγορία έπρεπε να συμπληρωθεί με 18 ομάδες που αναφέρει η προκήρυξη. Οι αποφάσεις αδειοδότησης ρητά λένε π.χ. για τον Ηρακλή και τη Βέροια ότι δεν δικαιούνται να συμμετάσχουν σε καμία εγχώρια ή διεθνή διοργάνωση. Προγενέστερα ήρθε με έγγραφο, προ της ισχύος του νέου ΚΑΠ και πρόσθεσε τη διάταξη ότι καμία ομάδα δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής χωρίς άδεια και στο άρθρο 5 παρ.4 λέει ότι τα κενά (ομάδες που αποχωρούν ή δεν αδειοδοτούνται) συμπληρώνονται από τις δευτεραθλήτριες. Αυτό ζητάμε.

Εμένα με παραίτησε ο πρόεδρος του Ηρακλή, γιατί παραιτήθηκε από την έφεση. Είναι διαλυμένος, χωρίς γραφεία, σας προσκομίζω δηλώσεις προσωπικοτήτων, του Λάκη Παπαϊωάννου, που ζητάνε τον υποβιβασμό του για να γίνει μία νέα αρχή. Είναι λυπηρό. Η Football League χωρίς να τους ελέγξει, με ένα απλό παράβολο συμμετοχής, τον δέχτηκε. Δεν έχει ελέγξει τη Βέροια. Κατέβηκε στο γήπεδο με τον Αιγινιακό με 11 παίκτες. Στην πορεία θα γίνουν οκτώ, γιατί δεν έχει ενημερότητες.

Δεν ζητάμε να υποβιβαστούν οκτώ ή εννέα ομάδες. Υπάρχουν, όμως ίσως και τέσσερις, που αναπληρώνουμε τα κενά τους μαζί ίσως με την Ελευσίνα. Υπάρχει η ποινή, δεν λέει «υποβιβάζεσαι, αλλά αναπληρώνεσαι». Εφόσον φεύγουν, όπως ο Αχαρναϊκός χωρίς φάκελο και παράβολο, ο Πανσερραϊκός… Δεν μπορεί όλες οι ομάδες να τιμωρηθούν, γι’ αυτό επικουρικά υπάρχει η απαγόρευση μεταγραφών.

Η σωστή ερμηνεία για μας είναι να αποβληθούν. Ούτως ή άλλως στις 31 Αυγούστου που θα κληθούν από την ΕΕΑ δεν θα πάρουν πιστοποιητικό. Και η Football League που είναι εναντίον μας, θα λέει να πάμε να παίξουμε. Η Δόξα Δράμας με έναν αξιόπιστο χρηματοδότη που έβαλε σε τρεις ημέρες 300 χιλιάδες. Τα ίδια έκανε ο Καραϊσκάκης και η Χαλκίδα. Ο πρόεδρός της είναι ταξίαρχος της Αστυνομίας, έχει καριέρα, είναι φερέγγυος. Μεγάλες πόλεις, εκπροσωπούν κόσμο και η αναζωογόνηση θα έρθει μόνο αν ανέβουν».

ΑΟ Χαλκίς: «Είμαστε έτοιμοι»

Ο δικηγόρος του ΑΟ Χαλκίς, Στάθης Πανταζής πήρε τον λόγο και δήλωσε ότι η ομάδα του είναι έτοιμη να προβιβαστεί απευθείας. Είπε:

«Η Χαλκίδα έχει όλες τις φερεγγυότητες να είναι στη Β’ Εθνική. Είναι παράδοξο να διαμορφώνεται μία Β’ Εθνική με βάση τον νέο κανονισμό, όπου η φερεγγυότητα είναι σημαντική και ομάδες όπως η Χαλκίδα που εκπροσωπεί μία περιοχή περισσότερων από 80 χιλιάδων κατοίκων να αποκλείονται και να συμμετέχουν ομάδες που μπορεί να μην «τρέξουν» το πρωτάθλημα. Έτσι η εξυγίανση δεν θα προχωρήσει.

Η Χαλκίδα έχει όλες τις προϋποθέσεις, έχει ενημερότητες και σήμερα θα προσκομίσουμε τις εγγυητικές. Έχει όλα τα απαιτούμενα για να πάρει μέρος στα μπαράζ, ενώ με τον νέο κανονισμό πρέπει να ανέβει απευθείας, σε αντίθεση με άλλες ομάδες. Η συμμετοχή της Χαλκίδας στη Β’ Εθνική είναι αναγκαία, χωρίς να σημαίνει ότι ζητάμε να αποκλειστεί άλλη ομάδα».

«Πότε σωματείο κατά Ένωσης»

Ο δικηγόρος της Football League, Αντώνης Βουγίδης ανέφερε ότι το Διαιτητικό Δικαστήριο είναι αναρμόδιο να δικάσει:

«Είναι λυπηρό να λέει ο συνάδελφος αφερέγγυο ένα πρωτάθλημα, εκπροσωπώντας ομάδες που θέλουν να αγωνιστούν σε αυτό. Καταθέτουμε ένσταση αναρμοδιότητας. Δεν έχει δικαιοδοσία το δικαστήριό σας να δικάσει διαφορά σωματείου με επαγγελματική ένωση. Δεν έχει γίνει ποτέ ξανά στα 25 χρόνια.

Ο νέος ΚΑΠ αρχίζει για την προσεχή σεζόν. Η ΕΠΟ έχει πάρει μια σαφή θέση, αν και εμείς είμαστε αντίθετοι σε αυτό, το θεωρούμε παράνομο. Η Βέροια συμμετέχει στο Κύπελλο, άρα ξεκίνησε να συμμετέχει ως μέλος της Football League. Οι ομάδες που δεν αδειοδοτήθηκαν, έχουν ποινή απαγόρευσης μεταγραφών και μόνο. Η θέση μας είναι ότι η νέα διάταξη του ΚΑΠ αφορά στην επόμενη σεζόν. Οι αγώνες μπαράζ μετά τις 5 Ιουλίου δεν μπορούν να τύχουν εφαρμογής. Άρθρο 6 και στους δύο ΚΑΠ. Σήμερα έχουμε νέα αγωνιστική περίοδο. Η προηγούμενη τελείωσε 15 Ιουνίου».

Προσφυγή και η Καλλιθέα!

Από τις ομάδες που δεν πήραν άδεια μόνο η Καλλιθέα προσέφυγε κατά του αιτήματος των δευτεραθλητών. Τη θέση της ανέλυσε ο νομικός, Χάρης Γρηγορίου, ο οποίος χαρακτήρισε την προσφυγή τους αβάσιμη:

«Δεν νοείται προσφυγή ή πρόσθετη παρέμβαση από Ερασιτεχνικά σωματεία κατά Επαγγελματικής Ένωσης. Ενώ καλούνται οι δευτεραθλητές να συμμετάσχουν στη Β’ Εθνική για να μην έχουν τον κίνδυνο και τη θυσία του μπαράζ, καταφεύγουν σε αυτή την προσφυγή, η οποία είναι προφανώς αβάσιμη, γιατί το διανυθέν πρωτάθλημα διεξήχθη με ένα συγκεκριμένο πλαίσιο διατάξεων και κανονισμών και του κανονισμού αδειοδότησης.

Με βάση αυτή την αδειοδότηση 8 ΠΑΕ δεν πήραν άδεια προ της αλλαγής του κανονισμού στις 24 Ιουλίου, υπάρχει έγγραφο που αναφέρει ποιες είναι οι συνέπειες και καλεί να συμμορφωθούν στον περιορισμό μεταγραφών. Μετά την αλλαγή του ισχύοντος ΚΑΠ, αλλά για την επόμενη περίοδο, όχι για ένα διανυθέν πρωτάθλημα που έχει τελειώσει, έχει επικυρωθεί η βαθμολογία, έχουν κριθεί οι προαγωγές και οι κάθοδοι, δεν γίνεται να το αλλοιώσουμε, γιατί έτσι μας βολεύει.

Στις 31 Ιουλίου ο πρόεδρος της ΕΙΜ και η εκτελεστική επιτροπή της ΕΠΟ με έγγραφο προς τις ομάδες χωρίς άδεια ενημερώνει ποιους παίκτες δύνανται να αποκτήσουν. Η απόφαση αυτή, σύμφωνα με το άρθρο 61 παρ.8 του καταστατικού της ΕΠΟ, δεν ελέγχεται από τα δικαστικά όργανα».

Έδρα: «Είστε ο κύριος Καρακασίδης;».

Γρηγορίου: «Όχι, είναι ο πρόεδρος. Εγώ συνέταξα το έγγραφο».

Έδρα: «Ρωτάω, γιατί μου έκανε θετική εντύπωση».

Γρηγορίου: «Ευχαριστώ κύριε πρόεδρε. Σε κάθε περίπτωση, είτε έχουμε την αναρμοδιότητα, είτε έχουμε μη έλεγχο από το δικαστήριό σας, μίας απόφασης που είναι απόρροια μιας λειτουργικής απόφασης της ΠΔ της ΕΠΟ, που δεν ελέγχεται. Επιτροπή εξομάλυνσης είναι κατά την ουσία. Οι ομάδες αυτές δεν κάθονται να απολαύσουν την προνομία της δυνατότητας για μπαράζ ανόδου, θεωρώ ότι και για το νομικό λόγο και για τον μη έλεγχο, πρέπει να απορριφθεί.

Έχουμε κριθεί για την αδειοδότηση. Αυτά που ισχυρίζονται θα εφαρμοστούν στην περίοδο που θα ξεκινήσει. Αν δεν έπαιρνε καμία ομάδα άδεια τι θα λέγαμε; Θα δημιουργούσαμε διαδικασία τριταθλητών. Θα πάμε στη Δόξα Κατωκοπιάς και θα την εκλιπαρούμε να συμμετάσχει; Με τον προηγούμενο ΚΑΠ έγινε το πρωτάθλημα, με αυτόν επικυρώθηκε η βαθμολογία και μ’ αυτόν κριθήκαμε. Θα μπορούσε να έχει μία τύχη η προσφυγή αν είχε στραφεί κατά της απόφασης της ΕΠΟ μετά την τροποποίηση του κανονισμού».

Βουγίδης: «Οι αποφάσεις της εκτελεστικής επιτροπής δεν προσβάλλονται. Η ομοσπονδία έλαβε απόφαση και όρισε τις ομάδες στο Κύπελλο, άρα τις έχει αποδεχτεί».

Πανταζής: «Βάσει όσων άκουσα τι θα γινόταν αν δεν έπαιρνε κανείς άδεια, τότε γιατί έγινε ο νέος ΚΑΠ; Μιλούν όλοι για εξυγίανση. Από τη στιγμή που ο νέος ΚΑΠ απαιτεί άδεια, γιατί τον ψηφίσαμε; Δεν προσέβαλα κανένα πρωτάθλημα».

Παναγόπουλος: «Ο Πανελευσινιακός εστράφη εναντίον της απόφασης που δικαιώνει εμάς, άρα μας καθιστά διάδικους. Εμείς στρεφόμαστε κατά των μελών της Ένωσης. Είναι διαφορά σωματείων με ΠΑΕ. Ο νέος ΚΑΠ λέγεται ερασιτεχνικών και επαγγελματικών πρωταθλημάτων και ισχύει από 24/07 που δεν έχει ξεκινήσει η νέα περίοδος. Το έγγραφο με τους περιορισμούς είναι προγενέστερο της απόφασης, αλλά είναι επικουρική ποινή. Από τις οκτώ τουλάχιστον οι τέσσερις δεν έχουν τα βασικά και δεν έχουν υποβάλλει φάκελο».

* Εκτός της Καλλιθέας, το «παρών» στην εκδίκαση έδωσε και ο αντιπρόεδρος του Κισσαμικού, Άρης Λυχναράς χωρίς να παρέμβει. Η απόφαση αναμένεται να γίνει γνωστή την Τετάρτη (23/08).

flnews.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις