Χ-ωρίς νικητή το φιλικό των “αιωνίων” του Βόλου

Ομαλά και χωρίς απρόοπτα κύλησε το φιλικό μεταξύ των «αιωνίων» του Βόλου, με πρωταγωνιστές τους φίλους του Ολυμπιακού και της Νίκης που κέρδισαν τις εντυπώσεις με την οπαδική συμπεριφορά τους. Στο αγωνιστικό μέρος οι δύο ιστορικοί σύλλογοι της πόλης αναδείχθηκαν ισόπαλοι με σκορ 1-1, με τον Ολυμπιακό να δείχνει πιο έτοιμος απέναντι σε μία Νίκη που έπαιξε χωρίς τους τρεις ξένους (Γιάκοβλεφ, Σούσκιν, Ντόλγκι) και τον Τζιώρα. Τα δύο γκολ της αναμέτρησης σημειώθηκαν στην επανάληψη, με τους γηπεδούχους να ανοίγουν το σκορ στο 59’ με τον Νόνη και τους φιλοξενούμενους να ισοφαρίζουν δύο λεπτά αργότερα με τον Ιορδανίδη.

Ίδια διάταξη για Ολυμπιακό και Νίκη

Ο τυπικά γηπεδούχος Ολυμπιακός παρατάχθηκε με διάταξη 4-2-3-1. Κάτω από τα δοκάρια κάθισε ο Καραγκιολίδης, με τον Γελαδάρη να καλύπτει το δεξί άκρο της άμυνας και τον Καραμπά να παίζει ως αριστερό μπακ. Το κεντρικό αμυντικό δίδυμο αποτέλεσαν οι Νόνης και Κραγιόπουλος. Στον άξονα αγωνίστηκαν οι Τόσκας και Βασίλιεβιτς, στις πτέρυγες ο Ευθυμιάδης δεξιά και ο Βαρούχας αριστερά, ενώ ο Θέος κινούνταν πίσω από τον προωθημένο Σεχολάρι.

olympiakos-team-782

Την ίδια διάταξη επέλεξε και το τεχνικό δίδυμο Μπούις – Ξηροφώτου με τερματοφύλακα τον Τζήμα, ενώ την τετράδα της άμυνας από τα δεξιά προς τα αριστερά αποτέλεσαν οι Γενιτσαρίδης, Βέργος, Μωυσίδης και Δημολιός. Οι Μέτσε και Τσιανάκας ήταν οι δύο ανασταλτικοί μέσοι. Ο Μπάιριτς επιχειρούσε από τη αριστερή πλευρά, ο Ματθαίου από την δεξιά, με τον Ιορδανίδη να αγωνίζεται ως επιτελικός μέσος. Ο Γαρυφαλλόπουλος αγωνίστηκε στην κορυφή της επίθεσης.

niki-782-team

Πίεσε ο Ολυμπιακός

Σ’ ένα μέτριο από πλευράς θεάματος πρώτο ημίχρονο ο Ολυμπιακός Βόλου πάτησε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο του Πανθεσσαλικού δείχνοντας περισσότερη διάθεση για δημιουργία. Παρά την πίεση των ερυθρολεύκων στα πρώτα λεπτά η πρώτη τελική καταγράφηκε για τη Νίκη Βόλου. Ο Μπάιριτς στο 8’ απείλησε με μακρινό σουτ όμως ο Καραγκιολίδης δεν αιφνιδιάστηκε, αποκρούοντας σε κόρνερ, το οποίο πέρασε ανεκμετάλλευτο για τους κυανόλευκους. Οι ερυθρόλευκοι συνέχισαν να πιέζουν ισοφαρίζοντας τις ευκαιρίες με σουτ του Ευθυμιάδη από το ύψος της περιοχής, με τον Τζήμα να εξουδετερώνει. Ένα λεπτό αργότερα Γαρυφαλλόπουλος και Ματθαίου δεν εκμεταλλεύτηκαν την ωραία σέντρα του Μπάιριτς από τα αριστερά, με αποτέλεσμα να χαθεί μία καλή ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους. Στο 20’ ο Θέος έχασε σημαντική ευκαιρία να ανοίξει το σκορ όταν με προσωπική ενέργεια βρέθηκε σε θέση βολής όμως το σουτ που επιχείρησε πέρασε άουτ.

Ο Ολυμπιακός συνέχισε να είναι πιο απειλητικός και πέντε λεπτά αργότερα έφτασε κοντά στο γκολ. Ο Βασίλιεβιτς έσπασε αριστερά στον Βαρούχα, ο οποίος με γλυκιά σέντρα βρήκε τον Σεχολάρι, με τον επιθετικό να πιάνει αμαρκάριστος την κεφαλιά υποχρεώνοντας τον Τζήμα σε δύσκολη απόκρουση.

Ισορρόπησε η Νίκη

Με τη Νίκη Βόλου να ισορροπεί το παιχνίδι η δράση μεταφέρθηκε στο χώρο του κέντρου όπου τα δυνατά μαρκαρίσματα κυριάρχησαν. Στο 42’ ο Ιορδανίδης άργησε να πασάρει στον αμαρκάριστο Τσιανάκα που περίμενε σε θέση βολής, προτίμησε τον Γενιτσαρίδη του οποίου το σουτ πέρασε άουτ. Στην αντεπίθεση το σουτ του Ευθυμιάδη υποχρέωσε σε δύσκολη απόκρουση τον Τζήμα ενώ στην τελευταία φάση του πρώτου μέρους οι ερυθρόλευκοι έφτασαν κοντά στο γκολ όταν ο Βαρούχας εκτέλεσε φάουλ από μέση απόσταση, ο Τζήμας απέκρουσε, το ριμπάουντ πήρε ο Τόσκας όμως το σουτ από καλή θέση πέρασε άουτ.

Δίκαιη μοιρασιά στην επανάληψη

Σ’ ένα μοιρασμένο δεύτερο ημίχρονο, Ολυμπιακός και Νίκη μοιράστηκαν τις εντυπώσεις και τα γκολ ενώ δεν έλειψαν και οι εντάσεις παρά το φιλικό χαρακτήρα του αγώνα. Στο 59’ οι ερυθρόλευκοι ήταν αυτοί που άνοιξαν το σκορ, όταν σε φάση διαρκείας στα καρέ της Νίκης, ο Νόνης βρέθηκε σε θέση βολής και με το γόνατο έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα της εστίας του ανήμπορου να αντιδράσει Τζήμα.

Η χαρά των παικτών και των φιλάθλων του Ολυμπιακού δεν κράτησε περισσότερο από δύο λεπτά καθώς ο Ιορδανίδης στο 61’ ισοφάρισε, όταν μετά από απόκρουση του Καραγκιολίδη σε σουτ του Γαρυφαλλόπουλου, η μπάλα στρώθηκε στον έμπειρο μέσο της Νίκης που με πλασέ διαμόρφωσε το 1-1.

Στη συνέχεια οι πολλές αλλαγές έριξαν τον ρυθμό του αγώνα με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν ελάχιστες επικίνδυνες καταστάσεις μπροστά στις δύο εστίες. Στις κυριότερες απ’ αυτές ο Τζήμας δήλωσε παρών εξουδετερώνοντας την απ’ ευθείας εκτέλεση φάουλ του Θέου στο 75’ και το σουτ του Ευθυμιάδη στο 76’.

Διαιτητής: Χαλβατζάκος

Βοηθοί: Γόργορης, Βλάχος

Κίτρινες: Ευθυμιάδης, Τόσκας-Γενιτσαρίδης

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: Καραγκιολίδης, Γελαδάρης, Καραμπάς (82’ Δ. Κόκας), Νόνης, Κραγιόπουλος, Τόσκας, Βασίλιεβιτς (82’ Καράμπελας), Θέος (79’ Μέμος), Σεχολάρι (71’ Λούγκος), Ευθυμιάδης (87’ Αλαμάνης), Βαρούχας (46’ Σέττος).

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ: Τζήμας, Γενιτσαρίδης (76’ Βουρδάκης), Δημολιός, Μπάιριτς (87’ Σφονδυλιάς), Βέργος, Ματθαίου (46’ Γιαλαμίδης), Μέτσε, Ιορδανίδης (84’ Σιώμος), Μωυσίδης, Γαρυφαλλόπουλος, Τσιανάκας (73’ Λάιος).

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις