Άξιος της μοίρας του ο ΠΑΟΚ

Άξιος της μοίρας του ο ΠΑΟΚ στη Σουηδία και ντροπιαστικός αποκλεισμός από τη «Σταχτοπούτα» της φετινής διοργάνωσης (έχουν αποκλείσει και τη Γαλατασαράι), Έστερσουντ, η οποία έχει μπατζετ δέκα φορές (και βάλε) μικρότερο από τους Θεσσαλονικείς.

Με νοοτροπία μικρής ομάδας, που ήθελε απλά να καθίσει στο 3-1 του πρώτου ματς της Τούμπας και χωρίς να κυνηγήσει ποτέ ένα εκτός έδρας γκολ, τιμωρήθηκε από το ενθουσιώδες σύνολο του Γκρέιαμ Πότερ, καθώς μέσα σε έξι λεπτά δέχθηκε δύο γκολ από τον Γκόντορ.

Στο 71′ ο Γκόντος (που ενδεχομένως να ήταν σε θέση οφσάιντ, αλλά δεν υπάρχει διαφωτιστικό ριπλέι) άλλαξε την πορεία της μπάλας σε σουτ του Έντουαρντς, νικώντας τον Ρέι, ενώ στο 77′ ο ίδιος παίκτης με πολύ ωραίο ευθύβολο σουτ, νίκησε για δεύτερη φορά τον Αργεντινό για το 2-0, που χάρισε τελικά και την πρόκριση στην ομάδα του.

Ενδεικτικό του πόσο εκτός κλίματος του αγώνα ήταν ο ΠΑΟΚ, ήταν ότι η μοναδική ουσιαστική επιθετική ενέργεια από παίκτη του Δικεφάλου προήλθε στο 94′ από τον Λημνιό, που κέρδισε το φάουλ από το οποίο δημιουργήθηκε η μοναδική καλή ευκαιρία σε όλο το ματς. Πρωταγωνιστής ήταν ο Μάτος, που με κεφαλιά δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Πώς έπαιξε

Ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει, όπως φαίνεται για τον Ραζβάν Λουτσέσκου, καθώς επέλεξε και πάλι το 4-2-3-1 και μάλιστα χωρίς να αλλάξει καν πρόσωπα, αφού δεν άλλαξε ούτε έναν παίκτη από τους έντεκα που του χάρισαν τη νίκη στο πρώτο ματς της Τούμπας.

Το ματς

Όπως ήταν αναμενόμενο, ο ΠΑΟΚ ήθελε να αφήσει την πρωτοβουλία των κινήσεων στην Έστερσουντ, θέλοντας να διαφυλάξει τα νώτα του, με αποτέλεσμα και να μην κινδυνεύει, αφού οι Σουηδοί δεν ξέρουν αυτόν τον τρόπο παιχνιδιού. Ωστόσο, αυτή η επιλογή του Ραζβάν Λουτσέσκου έδειξε και τη μεγάλη αδυναμία του «Δικεφάλου» να αλλάξει πάνω από δύο πάσες, θέλοντας να φτιάξει παιχνίδι σε φάση αντεπίθεσης.

Παρ’ όλα αυτά, η πρώτη μεγάλη στιγμή του ματς ήρθε στο 20’ για τον ΠΑΟΚ, όταν ο Μπίσεσβαρ γύρισε την μπάλα από τα δεξιά, ο Κάμπος όμως που έγινε ο αποδέκτης της μπάλας δεν τη βρήκε… γεμάτα κι έτσι απομάκρυνε η άμυνα των γηπεδούχων.

Την ίδια στιγμή, η Έστερσουντ… γυρόφερνε την μπάλα στην περιοχή του ΠΑΟΚ και προκαλούσε κινδύνους, ωστόσο ο Κρέσπο που φαινόταν πολλές φορές να παίζει για δύο στην άμυνα «καθάριζε» τις φάσεις, κλείνοντας το πρώτο ημίχρονο, μην αφήνοντας τους Σουηδούς να κάνουν κλασική ευκαιρία.

Με αυτή τη λογική θέλησε να αρχίσει και το β’ μέρος ο ΠΑΟΚ, ωστόσο η ενθουσιώδης Έστερσουντ ήξερε ότι δεν είχε να χάσει τίποτα και για αυτό κυνηγούσε το ένα γκολ που θα μετέτρεπε το ματς σε ροντέο. Την προειδοποιητική βολή την έστειλε ο Χάπκατ στο 52′, αλλά δεν σημάδεψε εύστοχα, στέλνοντας την μπάλα δίπλα από το αριστερό δοκάρι της εστίας του Ρέι.

Παρά τους κενούς χώρους, που άφηναν οι παίκτες του Πότερ στην άμυνα, ο ΠΑΟΚ δεν είχε καμία διάθεση, συγκέντρωση και πλάνο προκειμένου να πετύχει γκολ και να «σκοτώσει» το ματς, δείχνοντας ότι απλά περιμένει το παιχνίδι να τελειώσει, ενώ την ώρα που εξελισσόταν το ματς, η διοίκηση ανακοίνωνε μεταγραφές με την απόκτηση του Ομάρ Ελ Καντουρί!

Η τιμωρία από το… ποδόσφαιρο και την Έστερσουντ, ήρθε για τον ΠΑΟΚ στο 71′, σε μια φάση που διαμαρτύρεται για οφσάιντ, αλλά η σουηδική τηλεόραση δεν έδειξε διαφωτιστικό ριπλέι, με το οποίο μπορεί κάποιος να έχει κατηγορηματική γνώμη. Ο Έντουαρντς έπιασε ένα σουτ όπως-όπως εκτός περιοχής, ο Γκόντος μπήκε στην πορεία της μπάλας (ίσως και εκτεθειμένος), με τον Ρέι να μην είναι δυνατόν να αντιδράσει.

Αυτό το γκολ αντί να θορυβήσει τον Λουτσέσκου και τους παίκτες του, τους… υπνώτισε ακόμα περισσότερο, αφού είχαν μείνει στο ενδεχόμενο οφσάιντ που υπήρχε στη φάση του 1-0, ξεχνώντας την ίδια ώρα ότι η Έστερσουντ είχε μυριστεί… αίμα. Στο 77′ ο Γκόντος ήταν αυτός που έδρασε και πάλι, όταν με ευθύβολο σουτ έξω από την περιοχή νίκησε τον Αργεντινό τερματοφύλακα για το 2-0.

Στα εναπομείναντα λεπτά, η μοναδική δημιουργική φάση από τον ΠΑΟΚ ήρθε στο 94′(!) από ενέργεια του Λημνιού, που κέρδισε το φάουλ από το οποίο προέκυψε η μεγαλύτερη ευκαιρία των φιλοξενούμενων. Συγκεκριμένα, ο Μάτος πήρε την κεφαλιά από το φάουλ του Κάμπος, ωστόσο η άμυνα των Σουηδών έδιωξε στη γραμμή, με το 2-0 να υπογράφει μία από τις ντροπιαστικές βραδιές στην ιστορία του Δικεφάλου.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Έστερσουντ (Γκρέιαμ Πότερ): Κεϊτά, Πέτερσον, Παπαγιαννόπουλος, Χόπκατ, Άιες, Έντουαρτς, Σόμι (60′ Σεμά), Μπασιρού, Νούρι, Μουκίμπι (67′ Γουίντγκριν), Γκόντος.
ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Ρέι, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Λέοβατς, Σάκχοφ, Τσίμιροτ (81′ Κουλούρης), Μπίσεσβαρ (60′ Ενρίκε), Μακ (86′ Λημνιός), Τζάλμα, Πρίγιοβιτς.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις