Τα βρήκε σκούρα με Λαμία ο Ολυμπιακός

Δύο νίκες σε ισάριθμα ματς στη φετινή Σούπερ Λίγκα για τον Ολυμπιακό. Οι Πειραιώτες παρότι δυσκολεύτηκαν στο εκτός έδρας ματς με τη Λαμία που διεξήχθη στο Περιστέρι αφού δεν είναι έτοιμο το «ΔΑΚ», τελικά πήραν το «τρίποντο» με σκορ 1-0.

Το μοναδικό τέρμα στο παιχνίδι σημείωσε ο Φορτούνης από την «άσπρη βούλα» στο 29’, έπειτα από παράβαση που έκανε ο Αναστασιάδης στον Πάρντο, που ήταν εξαιρετικός.Η ομάδα του Μπάμπη Τεννέ ήταν εξαιρετική στο πρώτο ημίχρονο, όπου δημιούργησε αρκετές ευκαιρίες με μεγαλύτερη το δοκάρι του Βουό στο 35’.

Στο δεύτερο ημίχρονο το ματς άνοιξε αρκετά αφού η Λαμία ρίσκαρε αρκετά, ενώ οι ερυθρόλευκοι έβρισκαν κενούς χώρους στην κόντρα. Στο 70’ είδε δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Μίλιτς για φάουλ στον Βάντερσον, όμως οι Πειραιώτες αμύνθηκαν σωστά και δεν επέτρεψαν στους αντίπαλους επιθετικούς να φανούν απειλητικοί.

Το ματς:

Στη Λαμία ανήκε το πρώτο 20λεπτο στο Περιστέρι. Μπορεί ο Ολυμπιακός να είχε την κατοχή της μπάλας, όμως με εξαίρεση κάποια γυρίσματα των Μάριν και Πάρντο από τα άκρα δεν άγχωσε ιδιαίτερα τον Παπαδόπουλο. Αντίθετα, η ομάδα του Τεννέ έχοντας υπομονή στο παιχνίδι της, «χτύπησε» στην κόντρα όμως στις δύο καλύτερες στιγμές της είδε τον Καπίνο να είναι σε ετοιμότητα (5’ και 15’).

Σταδιακά, οι ερυθρόλευκοι άρχισαν να ανεβάζουν στροφές και το λάθος στην αντίπαλη άμυνα έγινε. Ο Αναστασιάδης δεν βρήκε την μπάλα σε ένα μαρκάρισμα προς τον Πάρντο ο ρέφερι έδειξε την «άσπρη βούλα» και ο Φορτούνης άνοιξε το σκορ στο 29’. Το γκολ δεν αποσυντόνισε τη Λαμία, που παραλίγο να απαντήσει άμεσα, όμως ο Βουό σημάδεψε το δοκάρι με κεφαλιά στο 35’. Στα τελευταία λεπτά πριν το ημίχρονο το παιχνίδι χάλασε από τα πολλά και συνεχή φάουλ απ’τους αμυντικούς και των δύο πλευρών.

Αρκετά καλό ρυθμό είχε τα ματς με την έναρξη του δεύτερου 45λεπτου. Η Λαμία έπαιξε πιο επιθετικά και η αλήθεια είναι πως άγχωσε τον Ολυμπιακό. Απ’ την πλευρά τους οι παίκτες του Χάσι βρήκαν περισσότερους κενούς χώρους. Με αρκετά δραστήριους τους Φορτούνη και Πάρντο δημιούργησαν φάσεις κι αν ήταν πιο προσεκτικοί στην τελική προσπάθεια θα μπορούσαν να είχαν καθαρίσει το παιχνίδι.

Οι αριθμητικές ισορροπίες άλλαξαν στο τελευταίο 20λεπτο όταν ο Μίλιτς βρήκε στον βηματισμό τον Βάντερσον και αντίκρισε δεύτερη κίτρινη αφήνοντας του Πειραιώτες με δέκα. Βάσει της εικόνας της Λαμίας στο παιχνίδι, θα περίμενε κανείς ο Ολυμπιακός να περάσει δύσκολες καταστάσεις αλλά τελικά αυτό δεν έγινε. Ο Χάσι πάγωσε με τις αλλαγές του τον ρυθμό την ώρα που οι αμυντικοί του καθάριζαν με ευκολία τα γεμίσματα των αντιπάλων, που τελικά δεν κατάφεραν να κάνουν την έκπληξη.

Οι συνθέσεις:

Λαμία (Μπάμπης Τεννές):
Παπαδόπουλος, Βασιλαντωνόπουλος(55’ Βάντερσον), Παντελιάδης (68’ Κουτρομάνος), Ασίγκμπα, Όμο, Μπλάζιτς, Πίτι, Βουό, Κουκόλης (85’ Μπουλούλης), Αναστασιάδης, Ακόστα

Στον πάγκο: Πίτκας, Τσούκαλος, Λινάρδος, Παπαργυρίου

Ολυμπιακός (Μπέσνικ Χάσι):
Καπίνο, Ομάρ, Ρομαό, Ρέτσος, Μίλιτς, Οφόε, Ζιλέ, Φορτούνης (79’ Σεμπά), Μάριν (74’ Φιγκέιρας), Πάρντο, Mπεν (64’ Ανσαριφάρντ)
Στον πάγκο: Χουτεσιώτης, Ανδρούτσος, Καρσελά, Νικολάου

Διαιτητής: Αλέξανδρος Κατσικογιάννης

Γήπεδο: Δημοτικό Στάδιο Περιστερίου

sport-fm.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις