Καλύτερος ο Ολυμπιακός Β. 1-0 την Καλλιθέα (photos)

Θετικό ήταν και το πέμπτο φιλικό παιχνίδι του Ολυμπιακού Βόλου στο πλαίσιο της προετοιμασίας του. Οι «ερυθρόλευκοι» αντιμετώπισαν την Καλλιθέα στο Πανθεσσαλικό και πήραν τη νίκη με 1-0, χάρη στο γκολ που πέτυχε ο Στέφανος Βαρούχας στο 19′. Το συγκρότημα του Μιχάλη Ζιώγα έπαιξε ωραίο ποδόσφαιρο στο πρώτο ημίχρονο, χάνοντας αρκετές ευκαιρίες για γκολ, έχοντας σαφώς καλύτερη παρουσία από την Καλλιθέα.

Στην επανάληψη ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, οι φάσεις ήταν ελάχιστες μπροστά στις δύο εστίες, μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού.
Ο Ολυμπιακός παρατάχθηκε με διάταξη 4-2-3-1. Τερματοφύλακα ήταν ο Καραγκιολίδης, ενώ ο Γελαδάρης αγωνίστηκε ως δεξιός μπακ, με τον Καραμπά να καλύπτει το αριστερό άκρο της άμυνας. Οι Νόνης και Παπαϊωάννου ήταν οι δύο κεντρικοί αμυντικοί. Στον άξονα αγωνίστηκαν οι Λούγκος και Βασίλιεβιτς. Στις πτέρυγες επιχειρούσαν ο Μέμος από τα δεξιά και ο Βαρούχας από τα αριστερά, με τον Καράμπελα να κινείται πίσω από τον προωθημένο Σέττο.

Πολύ καλός ο Ολυμπιακός στο πρώτο ημίχρονο
Στο πρώτο ημίχρονο ο Ολυμπιακός μετά το 15′ βρήκε ρυθμό, έπαιξε πολύ καλό ποδόσφαιρο και πέρα από το γκολ που σημείωσε με τον Στέφανο Βαρούχα, είχε και ορισμένες πολύ καλές επιθετικές στιγμές και θα λέγαμε πως οι «ερυθρόλευκοι» δικαιούνταν τουλάχιστον ένα ακόμη γκολ.
Η πρώτη καλή στιγμή στο ματς ήταν στο 17′ όταν ο Μέμος σούταρε για να κοντράρει η μπάλα σε σώματα αμυντικών και να απομακρυνθεί από την περιοχή. Στο επόμενο λεπτό μετά από ωραία σέντρα του Βαρούχα από τα αριστερά, ο Καράμπελας με καρφωτή κεφαλιά δεν μπόρεσε να νικήσει τον Κουτογλίδη, ο οποίος απέκρουσε σωτήρια.
Ο Ολυμπιακός συνέχισε να υπερέχει, να επιτίθεται με στόχο το γκολ και στο 19′ κατάφερε να βρει το δρόμο προς τα δίχτυα. Ο Σέττος μέσα στην περιοχή έχασε τη μπάλα, όμως οι κόντρες ευνόησαν τον Βαρούχα, ο οποίος βγήκε μόνος απέναντι από τον Κουτογλίδη, τον πλάσαρε εύστοχα γράφοντας το 1-0.
Οι «ερυθρόλευκοι» συνέχισαν να είναι καλύτεροι της Καλλιθέας και πιο επιθετικοί, χάνοντας δύο πολύ καλές ευκαιρίες στο 23′ και στο 26′. Στην πρώτη ο Βασίλιεβιτς για λίγο δεν πρόλαβε τη μπάλα για να τη στείλει στα δίχτυα με προβολή, μετά από παράλληλη σέντρα του Μέμου, ενώ στη δεύτερη ο Μέμος δεν βρήκε και αυτός τη μπάλα σε σέντρα του Σέττου από τα αριστερά.
Η Καλλιθέα με την είσοδο του Πάμπλο στο 32′ ανέβηκε επιθετικά και είχε τρεις καλές ευκαιρίες να φτάσει στο γκολ της ισοφάρισης. Στο 34′ παράλληλη σέντρα του Πάμπλο από τα αριστερά, η μπάλα πέρασε από τον Καραγκιολίδη και ο Χοτζάλι δεν μπόρεσε να τη στείλει στα δίχτυα. Στο επόμενο λεπτό συρτό σουτ του Πάμπλο, η μπάλα βρήκε πάνω στο σώμα του Νόνη και απομακρύνθηκε, ενώ στο 41′ ο Πάμπλο με περίτεχνη ενέργεια ξεπέρασε την αντίσταση του Καραμπά, έβγαλε την παράλληλη σέντρα από τα αριστερά, για να μπλοκάρει τη μπάλα ο Καραγκιολίδης, προ του Σόκο.
Στο φινάλε του πρώτου μέρους ο Ολυμπιακός είχε δύο σημαντικές ευκαιρίες για γκολ, τις οποίες και απώλεσε. Στο 44′ ο Βασίλιεβιτς «έκλεψε» τη μπάλα στο χώρο του κέντρου, έκανε την ατομική προσπάθεια, όμως το ψηλοκρεμαστό σουτ που επιχείρησε πέρασε πάνω από τα δοκάρια του Κουτογλίδη.
Στην εκπνοή του α’ ημιχρόνου ο Μέμος με σουτ μέσα από την περιοχή δεν μπόρεσε να νικήσει τον Κουτογλίδη, ο οποίος επέκρουσε σε κόρνερ.

Έπεσε ο ρυθμός στο δεύτερο μέρος
Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ο Μιχάλης Ζιώγας πέρασε στο παιχνίδι τους Θέο, Ευθυμιάδη, Τόσκα και Σεχολάρι, δίχως όμως να αλλάξει η διάταξη του Ολυμπιακού, καθώς η ομάδα συνέχισε να αγωνίζεται με 4-2-3-1.
Το δεύτερο ημίχρονο δεν είχε πολλές φάσεις, με το παιχνίδι να είναι ιρορροπημένο. Στο 47′ από μπαλιά του Θέου ο Σεχολάρι σούταρε στέλνοντας τη μπάλα άουτ., ενώ στο 58′ δυνατό σουτ του Πάμπλο έξω από την περιοχή, με διπλή προσπάθεια μπλόκαρε ο Καραγκιολίδης .
Το ματς συνεχίστηκε χωρίς να υπάρχουν αξιόλογες φάσεις εκατέρωθεν, οι δύο ομάδες και κυρίως ο Ολυμπιακός, δεν είχε τον ίδιο ρυθμό, όπως το πρώτο ημίχρονο και αυτό έχει να κάνει και με τις πολλές αλλαγές που έγιναν στην επανάληψη.

Διαιτητής: Θεοχάρης
Βοηθοί: Σακκάς, Αναστασίου
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: Καραγκιολίδης (46′ Κούτσικος), Γελαδάρης (84′ Αγγελής), Καραμπάς (89′ Πατσής), Νόνης (90′ Χατζόγλου), Παπαϊωάννου, Λούγκος (62′ Δ. Κόκας), Βασίλιεβιτς (46′ Τόσκας), Καράμπελας (46′ Θέος), Σέττος (46′ Σεχολάρι), Μέμος (46′ Ευθυμιάδης), Βαρούχας (58′ Α. Κόκας).
ΚΑΛΛΙΘΕΑ: Κουτογλίδης, Σενάι, Ζεζάι, Καντέ, Κερασίδης (32′ Πάμπλο), Λίπι, Μάκο (37′ Μίγγος), Σμυρλής, Συριόπουλος, Ταμπάκης (40′ Σόκο), Χοτζάλι.
Στο δεύτερο ημίχρονο αγωνίστηκαν και οι Γαρδικιώτης, Γκέτσι, Κατσικάς, Κυριζάκης, Τσουρούκης, Σχίζας, Οικονόμου, Γκέζος, Μπιμάι, Βασιλείου, Ράιαν, Κορωνάκης.

 

 

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις