Τυχερός που δεν έχασε ο Παναθηναϊκός

Αργοί, ακίνδυνοι, με ξεκάθαρο -ξανά- το πρόβλημα στην ανάπτυξη, αλλά και άτυχοι, καθώς ο Κουρμπέλης ένιωσε ενοχλήσεις και έμεινε την τελευταία, κυριολεκτικά, στιγμή εκτός 11άδας, οι «πράσινοι» παραχώρησαν 0-0 στον εξαιρετικό Λεβαδειακό, στην άδεια Λεωφόρο!

Η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη, ωστόσο, «πλήρωσε» την ανόητη αποβολή του Ευαγγέλου, στο 49′, την ώρα που είχε… ζωηρέψει, με την είσοδο του Αντρές Τσάβες στον αγωνιστικό χώρο, με αποτέλεσμα να κινδυνέψει ακόμη και με ήττα από τους εξαιρετικούς Βοιωτούς, που έχασαν απίστευτες ευκαιρίες, παίρνοντας, τελικά, ακόμη έναν σπουδαίο βαθμό, μετά από εκείνον της πρεμιέρας, απέναντι στον ΠΑΟΚ.

Κακή, πάντως, ήταν και η διαιτησία του Διαμαντόπουλου, ο οποίος τα έκανε μαντάρα στον πειθαρχικό έλεγχο, χαρίζοντας κάρτες στους φιλοξενούμενους -και βλέποντας ανύπαρκτες εις βάρος των γηπεδούχων, με αποκορύφωμα εκείνη του Κουλιμπαλί, στο 55′, με τον Αφρικανό να μην κάνει καν φάουλ και τον Τριποτσέρη να χάνει μεγάλη ευκαιρία από το στημένο! Αρκετές λάθος αποφάσεις, δε και από τους βοηθούς, με αποτέλεσμα, για παράδειγμα, η μεγαλύτερη φάση του Λεβαδειακού, με το τετ-α-τετ του Μπραντάο, στο 74′, να λογίζεται ως τέτοια, ενώ ο Βραζιλιάνος ήταν σε θέση οφσάιντ!

Όπως και να έχει, το «τριφύλλι» είναι δεδομένο πως χρειάζεται ενίσχυση (κάτι που θα εξαρτηθεί, σε πολύ μεγάλο βαθμό, από το αν αυτό ήταν το τελευταίο παιχνίδι του Ζέκα με τον Παναθηναϊκό), για να αποκτήσει βάθος το ρόστερ του, με τον τεχνικό των «πράσινων» να δηλώνει, μετά το τέλος του αγώνα, πως πολλοί από τους παίκτες του, που αγωνίστηκαν στην αναμέτρηση της 2ης αγωνιστικής, δεν έπρεπε καν να παίξουν! Εννοώντας, προφανώς, ότι έχουν «σκάσει»…

Πώς έπαιξε

inner
Με πολλές αλλαγές, σε σχέση με την αναμέτρηση στο Μπιλμπάο, ο Μαρίνος Ουζουνίδης «κατέβασε» τον Παναθηναϊκό σε διάταξη 4-2-3-1.

Ο Βλαχοδήμος έκατσε κάτω από τα γκολπόστ, με τον Κολοβέτσιο -ελέω της απουσίας του τιμωρημένου Χουλτ και του γεγονότος ότι ο Ινσούα δεν είναι έτοιμος ακόμη- να καλύπτει το αριστερό άκρο της άμυνας και τον Κουλιμπαλί να επιστρέφει στο δεξί. Στόπερ, επομένως, ήταν οι Κουτρουμπής και Ευαγγέλου, αφού ο Μολέντο, θυμίζουμε, τραυματίστηκε στην πρεμιέρα, στα Χανιά.

Ζέκα και Λουντ, τελικά, μετά το ξαφνικό πρόβλημα με τον Κουρμπέλη, αγωνίστηκαν στα χαφ, Άλτμαν και Καμπέσας ήταν στα «φτερά» και ο Λουτσιάνο έπαιξε πίσω από τον μοναδικό προωθημένο του «τριφυλλιού», Γκιγιέρμο Μολίνς -με τον Τσάβες να μένει στον πάγκο για να πάρει ανάσες.

Το ματς

Με τον Κουρμπέλη να μένει την τελευταία, κυριολεκτικά, στιγμή εκτός 11άδας (και αποστολής), ο Μαρίνος Ουζουνίδης αναγκάστηκε να φέρει τον Λουντ στο πλάι του Ζέκα, βάζοντας στη θέση του 23χρονου τον Καμπέσας, ο οποίος, με τη σειρά του, πήγε, αρχικά, στο αριστερό «φτερό» και στη συνέχεια ήρθε στο δεξί.

Ό,τι και να δοκίμαζε, ωστόσο, ο 48χρονος τεχνικός του «τριφυλλιού», η ομάδα του δεν μπορούσε να γίνει απειλητική, φανερώνοντας ξανά το μεγάλο πρόβλημα στην ανάπτυξη. Ειδικά, δε, χωρίς τον Κουρμπέλη, δεν υπήρχε κανείς να βγάλει μία κάθετη μπαλιά, με αποτέλεσμα, η διπλή ζώνη άμυνας του Λεβαδειακού, να περνάει στιγμές… χαλάρωσης στο «Απόστολος Νικολαΐδης».

Αργός και ακίνδυνος, λοιπόν, ο Παναθηναϊκός απείλησε μία και μοναδική φορά τον Επασί στο πρώτο ημίχρονο (και αυτή, δεν τη λες και μεγάλη φάση), με τον Άλτμαν να δοκιμάζει το πόδι του στο 25′, αλλά τον γκολκίπερ των φιλοξενούμενων να λέει «όχι». Τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο για τους «πράσινους» στο α’ μέρος, που έκλεισε, μάλιστα, με το ωραίο σουτ του Μητρόπουλου, έξω από τη μεγάλη περιοχή και την μπάλα να φεύγει λίγο άουτ. 

Το παιχνίδι του Παναθηναϊκού «φώναζε» πως θέλει κινητικότητα, ζωντάνια και ταχύτητα. Άρα… Τσάβες! Με την έναρξη του δευτέρου 45λέπτου, λοιπόν, ο Ουζουνίδης έριξε στη «μάχη» τον Αργεντινό και πράγματι, στα πρώτα λεπτά της επανάληψης το «τριφύλλι» έδειχνε διάθεση να παίξει ποδόσφαιρο, βγάζοντας διάθεση. Για να έρθει ο Ευαγγέλου, όμως, να τα χαλάσει όλα -κάνοντας έξαλλο τον προπονητή του!

Στο 49′, ο 19χρονος πήγε να διορθώσει ένα λάθος του Ζέκα (το πρώτο, από τα πολλά που έκανε στη συνέχεια), αλλά «γκρέμισε», εντελώς αψυχολόγητα, τον Γιακουμάκη, βλέποντας τη δεύτερη κίτρινη κάρτα -και αφήνοντας την ομάδα του με δέκα για σχεδόν ολόκληρο το δεύτερο ημίχρονο! Αυτό ήταν…

inner
Δίχως λύσεις, ο Παναθηναϊκός… χάθηκε. Ο Τσάβες, μάλιστα, δεν πήρε ποτέ ξανά την μπάλα, αφού δεν υπήρχε κανείς, προκειμένου να του τη δώσει! Και με ένα τεράστιο κενό από τη μέση και πίσω, ο Λεβαδειακός είχε απίστευτες ευκαιρίες, για να φύγει με ένα σπουδαίο «διπλό» από τη Λεωφόρο.

Η ομάδα του Ζοζέ Ανιγκό, όμως, «πέταξε» όλες τις φάσεις που της παρουσιάστηκαν. Από το 70′ ως το 74′ (στο ίδιο διάστημα, περίπου, δηλαδή, όπου είχε γίνει η… καθίζηση με την Αθλέτικ, στο πρώτο ματς), οι Βοιωτοί είχαν τέσσερις μεγάλες ευκαιρίες, αλλά, δύο φορές ο Γιουσούφ και άλλες δύο ο Μπραντάο, δεν κατάφεραν να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα του Βλαχοδήμου! Από την άλλη, ο Παναθηναϊκός, με παίκτη λιγότερο, δεν μπορούσε να βγάλει φάση, στο 90′, ωστόσο, από μία παλικαρίσια, ατομική ενέργεια του Τσάβες, θα μπορούσε να πάρει τη νίκη, έστω και με αυτή, την πολύ κακή εικόνα.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Παναθηναϊκός (Μαρίνος Ουζουνίδης): Βλαχοδήμος, Κουτρουμπής, Άλτμαν (67’ Γιόχανσον), Μολίνς (72’ Χατζηγιοβάνης), Ζέκα, Λουντ, Λουτσιάνο, Καμπέσας (46’ Τσάβες), Κολοβέτσιος, Ευαγγέλου, Κουλιμπαλί.

Στον πάγκο έμειναν: Στιλ, Δώνης, Πίσπας, Μπουζούκης.

Λεβαδειακός (Ζοζέ Ανιγκό): Επασί, Τριποτσέρης, Λεονάρντο, Μπραντάο (77’ Βασιλείου), Ζαραδούκας, Νιάσε, Γιακουμάκης (85’ Καψάσκης), Μεντί, Τσαμπούρης, Γιουσούφ, Μητρόπουλος (85’ Καλτσάς).

Στον πάγκο έμειναν: Ναμάσκο, Ζοάο, Καραχάλιος, Αντιλέχου.

Διαιτητής: Διαμαντόπουλος (Αρκαδίας)
Γήπεδο: «Απόστολος Νικολαΐδης»

sport-fm.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις