Πέτρου: «Ούτε στην Ουγκάντα»

Στο ραδιόφωνο του ΒΟΛΟΣ 9.86 FM φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά ο τεχνικός διευθυντής του Βόλος ΝΠΣ όπου αναφέρθηκε στο περιστατικό που συνέβη στο Πανθεσσαλικό και είχε ως αποτέλεσμα την απομάκρυνσή του από το γήπεδο μαζί με τους κ.κ. Φεράντο, Τσιτσιμπή και Μπολοβίνη. Ο Άκης Πέτρου τόνισε πως τέτοιου είδους ενέργειες δεν συμβαίνουν ούτε στην Ουγκάντα ενώ ακόμη περισσότερο τον ενόχλησε η απομάκρυνση από το γήπεδο και των ποδοσφαιριστών του νεοσύστατου συλλόγου.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Άκη Πέτρου στον ΒΟΛΟΣ 98.6 FM και στην εκπομπή “CLASSICO” με τους Ευθύμη Χούτα, Γιώργο Αποστολακόπουλο, Δημήτρη Πέγιο και Σάκη Νταφέκα:

Αναφερόμενος στις συνεννοήσεις για την επικείμενη παρουσία τους στο φιλικό: «Στις 11:00 της ίδιας μέρας παίρνουμε τηλέφωνο τον γενικό αρχηγό, Λευτέρη Τασιόπουλο και λέμε ότι θέλουμε να έρθουμε στο γήπεδο με τον προπονητή. Μας απάντησε: να έρθετε, θα σας έχω και στη λίστα και θα σας εξυπηρετήσουμε.

Σε ερώτηση αν υπήρξε προτροπή να μην πάνε στο γήπεδο, ο τεχνικός διευθυντής του Βόλος ΝΠΣ, απάντησε: «Δυόμιση ώρες μετά επικοινώνησε τηλεφωνικά o κ. Τασιόπουλος με τον κ. Τσιτσιμπή και είπε να καθίσουμε αριστερά, γιατί δεξιά κάθονται οι οργανωμένοι και υπάρξουν γιουχαΐσματα».

Για το περιστατικό

«Πήγαμε 6:00μ.μ. στο γήπεδο όπου μας περίμενε ο κ. Πολυχρόνης και μας οδήγησε να καθίσουμε στα μπουθ. Μπαίνοντας στο γήπεδο, χαιρέτησα τον παλιό μου συμπαίκτη και τώρα προπονητή, τον Μπούις και καθίσαμε όμορφα κι ωραία στα μπουθ χωρίς το παραμικρό πρόβλημα. Στο 15λεπτο του αγώνα ο κ. Μποτσιβάλης στέλνει το κ. Μιλάνο, που είναι ο υπεύθυνος του Πανθεσσαλικού, και μας λέει ότι πρέπει να αποχωρήσουμε από το μπουθ και να καθίσουμε μαζί με τον κόσμο γιατί εκεί προκαλούσαμε. Τον ευχαρίστησα και του είπα πως είμαστε μία χαρά εκεί.

Τότε ήρθε ο κ. Μποτσιβάλης και μας ρώτησε από ποιον πήραμε άδεια για να είμαστε εκεί. Του απαντήσαμε ότι μιλήσαμε με τον κ. Τασιόπουλο. Μας είπε ότι προκαλούμε να βρισκόμαστε στα μπουθ. Είναι λογικό να προκαλούμε από τα μπουθ και να είμαστε πιο ασφαλείς αν καθόμαστε με τον κόσμο; Μας απάντησε πως δεν τον ενδιαφέρει και πως ο κ. Τασιόπουλος δεν είχε καμία δικαιοδοσία. Εγώ ξέρω πως μία ομάδα δεν παίρνει τηλέφωνο τον πρόεδρο για να αιτηθεί την παρουσία κάποιων ανθρώπων της στο γήπεδο.

Από κει και πέρα, ήρεμα και όμορφα αποχωρήσαμε. Όμως εγώ δεν στεναχωρήθηκα για αυτό που συνέβη μ’ εμάς αλλά για το ανάλογο περιστατικό με τους ποδοσφαιριστές μας. Αυτά δεν γίνονται ούτε στην Ουγκάντα. Τα παιδιά αποφάσισαν μόνα τους να δουν τον αγώνα, πλήρωσαν εισιτήριο και παρόλα αυτά τους απομάκρυναν από το γήπεδο με τον ίδιο τρόπο».

Το παράδειγμα του Ολυμπιακού Βόλου με την ΑΕΛ

«Να σας θυμίσω πως κάποια χρονιά, στην πρόσφατη ιστορία του Ολυμπιακού Βόλου, η ΑΕΛ ακολουθούσε το πρόγραμμα του Ολυμπιακού και γι’ αυτό το λόγο κάθε 2η εβδομάδα είχαμε ανθρώπους της ΑΕΛ στο γήπεδο και τους φιλοξενούσαμε άριστα παρά τα όσα μας χώριζαν αγωνιστικά. Αυτά γιατί άκουσα πως αυτά συμβαίνουν όταν υπάρχουν ανταγωνιστικές καταστάσεις»

Για το ενδεχόμενο οι άλλες ομάδες να ζητήσουν να παρακολουθήσουν κάποιο παιχνίδι του Βόλος ΝΠΣ

«Δεν είναι κακό οι προπονητές και οι παίκτες μίας ομάδας να παρακολουθούν αγώνες άλλων ομάδων που πιθανόν να είναι και αντίπαλοι στο πρωτάθλημα. Και τον Αλμυρό θα πάμε να δούμε και τον Ρήγα Φεραίο και τη Νίκη Βόλου. Και στη δική μας έδρα, παρά το γεγονός ότι υπάρχει η κάρτα μέλους, όταν μία ομάδα αιτηθεί να παρακολουθήσουν οι προπονητές ή οι παίκτες κάποιον αγώνα μας, θα τους δεχθούμε. Είναι άσχημο να αρνηθείς».

Για την ανάρτησή του στο facebook που περιείχε τη φράση «…να ξεβρωμίσει το ποδόσφαιρο» και προκάλεσε αντιδράσεις

«Ήταν κάτι που είχα γράψει στον προσωπικό μου λογαριασμό στο fb. Εγώ με τη συγκεκριμένη φράση δεν αναφερόμουν ούτε στον Ολυμπιακό, ούτε στη Νίκη. Αναφερόμουν σε 3-4 άτομα που είχαν γράψει στο προφίλ μου και σε έναν παράγοντα που ήταν στον Ολυμπιακό Βόλου, έφυγε κι αυτή τη στιγμή δεν είναι και μιλούσε για βρωμιά. Μιλάω για αυτόν που απ’ όπου και να τον ακουμπήσεις λερώνεις. Για να μην υπάρχει παρεξήγηση, δεν είχε να κάνει με τον κόσμο. Ο μόνος που δεν φταίει είναι ο κόσμος».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις