Νίκη αγνοείται για ΑΕΛ και Αστέρα Τρίπολης

Σε ένα ματς που όλα τα… λεφτά ήταν το β’ μέρος, ΑΕΛ και Αστέρας έμειναν στο 1-1 και έπειτα από δύο αγωνιστικές παρέμειναν χωρίς νίκη στο πρωτάθλημα. Μάσα (πέν. 59′) και Ναζλίδης (71′) οι σκόρερ.

 Μόνο νίκη ήθελαν και Αστέρας Τρίπολης στο «AEL FC Arena», μετά τις ήττες τους στην πρώτη αγωνιστική, ωστόσο έμειναν στο 1-1, σε ένα ματς που η τελική του έκβαση μπορεί να αφήνει ικανοποιημένες και τις δύο ομάδες.

Έπειτα από το πρώτο ημίχρονο που δεν σημειώθηκε το παραμικρό, παρά μόνο μια καλή ευκαιρία για τους γηπεδούχους, στο β’ μέρος ο Αστέρας άνοιξε το σκορ με πέναλτι στο 59′, παράβαση στην οποία υπέπεσε με χέρι στην περιοχή ο Ζίζιτς.

Εκεί το παιχνίδι πήρε άγρια ομορφιά, με τους Θεσσαλούς να πιέζουν συνεχώς και τελικά στο 71′ ισοφάρισε με τον Ναζλίδη να εκμεταλλεύεται το έτοιμο γκολ που του πρόσφερε ο Περόνε, που μόλις είχε μπει στο ματς.

Το ματς

Ενδεικτικό δύο ανέτοιμων ομάδων, που όμως ήθελαν πολύ την πρώτη τους νίκη στο πρωτάθλημα, ήταν το ματς ανάμεσα στην ΑΕΛ και τον Αστέρα Τρίπολης, αφού τα λάθη εκατέρωθεν έδιναν και έπαιρναν, με αποτέλεσμα να μην είναι καλός ο ρυθμός του αγώνα.

Η ομάδα του Στάικου Βεργέτη φαινόταν πάντως να πατά λίγο καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, έχοντας περισσότερα λεπτά την μπάλα στα πόδια της, χωρίς όμως να βάζει ουσία στο παιχνίδι της.

Από την άλλη μεριά, οι Θεσσαλοί είχαν την πολύ μεγάλη ευκαιρία του α’ ημιχρόνου, όταν ο στο 23’ ο Αγκάνοβιτς με πολύ ωραία λόμπα βρήκε τον Κριζμάν, εκείνος με εντυπωσιακό βολ-πλανέ τέλειωσε τη φάση, αλλά η μπάλα πέρασε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.

Με τον ίδιο αργό ρυθμό και με τα πολλά λάθη άρχισε και το β’ ημίχρονο και τελικά από ένα τέτοιο άνοιξε το σκορ για τους Αρκάδες. Συγκεκριμένα, στο 57′ ο Ζίζιτς κοντρόλαρε την μπάλα με το χέρι, ο Ζαχαριάδης υπέδειξε την παράβαση (έπειτα από αρκετή σκέψη και δισταγμό) και τελικά ο Μάσα στο 59′ σημάδεψε σωστά για το 0-1.

Αναμενόμενο ήταν οι φιλοξενούμενοι να ανεβάσουν ρυθμούς… Στο 68’ ο Ρέντζας από δεξιά έβγαλε τη σέντρα και ο Ναζλίδης νικήθηκε από τον Αθανασιάδη, ωστόσο τρία λεπτά αργότερα κατάφερε να βρει το δρόμο προς τα δίχτυα. Ο Περόνε που μόλις είχε περάσει στο ματς, έδωσε έτοιμο γκολ στον Έλληνα επιθετικό, ισοφαρίζοντας σε 1-1 και μετατρέποντας σε ροντέο το παιχνίδι.

Μάλιστα, ο Αργεντινός σέντερ-φορ λίγο έλειψε στο 74’ να γυρίσει όλο το παιχνίδι τούμπα, αλλά το σουτ που επιχείρησε ήταν άστοχο, με την μπάλα να περνά ελάχιστα εκατοστά δίπλα από το δοκάρι του Αθανασιάδη. Παρ’ όλα αυτά, ο σοκαρισμένος από την ισοφάριση του σκορ, Αστέρας, είχε την τελευταία κλασική ευκαιρία του αγώνα, όταν στο 85′ ο Μάσα έκανε το πλασέ, αλλά ο Μπόζοβιτς τον νίκησε στο μεταξύ τους τετ-α-τετ. 

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΑΕΛ (Αντρέ Πάους): Μπόζοβιτς, Ναβάρο (80′ Γιαννιτσάνης), Ζίζιτς, Γκόλιας, Γουάλας, Αγκάνοβιτς (69′ Περόνε), Φατιόν, Ντέλετιτς, Λεοζίνιο, Κρίζμαν (46′ Ρέντζας), Ναζλίδης.

Αστέρας Τρίπολης (Στάικος Βεργέτης): Αθανασιάδης, Ίγκορ, Τριανταφυλλόπουλος, Πασαλίδης, Γιαννούλης, Μουνάφο, Ιγκλέσιας, Μάσα, Καλτσάς (63′ Κυριακόπουλος), Μαντιντά (72′ Ισνάλδο), Μανιάς.

sport-fm.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις