“Λευκή” ισοπαλία στο Βελεστίνο για Ρήγα και Ολυμπιακό Β. (photos)

Δεν ανέδειξε νικητή το φιλικό παιχνίδι του Ρήγα Φεραίου με τον Ολυμπιακό στο Βελεστίνο. Οι δύο ομάδες έμειναν στο 0-0, ύστερα από ένα δυνατό ματς, χωρίς πολλές φάσεις μπροστά στις δύο εστίες. Ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος το πρώτο μισό του πρώτου ημιχρόνου, ο Ρήγας στη συνέχεια ισορρόπησε το παιχνίδι, ενώ στο δεύτερο μέρος το θέαμα ήταν μέτριο ποιοτικά.

 

Η διάταξη των ομάδων
Ο Ολυμπιακός παράχθηκε με διάταξη 4-2-3-1. Κάτω από τα δοκάρια κάθισε ο Καραγκιολίδης, ενώ το δεξί άκρο της άμυνας κάλυψε ο Δ. Κόκας. Ως αριστερός οπισθοφύλακας έπαιξε ο Καραμπάς, ενώ το κεντρικό αμυντικό δίδυμο αποτέλεσαν οι Νόνης και Παπαϊωάννου. Οι Τόσκας και Βασίλιεβιτς αγωνίστηκαν στον άξονα, ο Σεχολάρι έπαιξε στη δεξιά πτέρυγα, ο Βαρούχας στην αριστερή, με τον Ευθυμιάδη να παίζει πίσω από τον προωθημένο Σέττο.
Από την άλλη πλευρά ο Ρήγας Φεραίος παρατάχθηκε με διάταξη 4-3-3. Τερματοφύλακας ήταν ο Παπαγιάννης, με τον Ράπτη να αγωνίζεται στο δεξί άκρο της άμυνας και τον Λάμπρου στο αριστερό. Οι δύο κεντρικοί αμυντικοί ήταν οι Καρλιάμπας και Γκάγκας. Η τριάδα στη μεσαία γραμμή αποτελούνταν από τους Αλεξίου, Χίσα και Καναβό. Ο Γεωργατζής επιχειρούσε από τη δεξιά πλευρά, ο Τσελεπής από τα αριστερά, ενώ ο Τζέκα αγωνίστηκε στην κορυφή της επίθεσης.

Δυνατά ξεκίνησε ο Ολυμπιακός
Ο Ολυμπιακός μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι από τον Ρήγα, πίεζε στο χώρο της μεσαίας γραμμής, κέρδιζε μπάλες και προσπαθούσε να αναπτυχθεί επιθετικά, τόσο από τα άκρα, όσο και τον άξονα. Στο πρώτο 20λεπτο οι «ερυθρόλευκοι» απείλησαν σε τέσσερις περιπτώσεις το τέρμα του Παπαγιάννη, με πιο χαρακτηριστικές δύο φάσεις στο 3′ και στο 14′.
Η πρώτη καλή στιγμή στο ματς σημειώθηκε στο 3′. Ο Βαρούχας βρήκε ωραία τον Σέττο στη δεξιά πλευρά, αυτός ελίχθηκε, σούταρε, με τον Παπαγιάννη να αποκρούει σωτήρια. Στην εξέλιξη της φάσης ο Ευθυμιάδης με νέο σουτ έστειλε τη μπάλα άουτ.
Νέα προσπάθεια των «ερυθρολεύκων» στο 10′. Ο Σεχολάρι σούταρε, στέλνοντας τη μπάλα άουτ. Ο Ολυμπιακός συνέχισε να υπερέχει και να κυνηγά το γκολ και στο 14′ έχασε πολύ σπουδαία ευκαιρία με τον Σέττο, ο οποίος έκανε πολύ καλή εμφάνιση στο σημερινό ματς. Ο επιθετικός του Ολυμπιακού απέφυγε δύο αμυντικούς του Ρήγα, βρέθηκε σε θέση βολής απέναντι από τον Παπαγιάννη, δεν μπόρεσε ωστόσο να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα, στέλνοντας τη μπάλα άουτ.
Τρία λεπτά αργότερα, ο Ευθμιάδης εκτέλεσε κόρνερ, ο Τόσκας πήδηξε πιο ψηλά από τους αμυντικούς του Ρήγα, δεν μπόρεσε όμως να βρει τη μπάλα.
Από το 20′ μέχρι και το τέλος του πρώτου ημιχρόνου ο Ρήγας ισορρόπησε το παιχνίδι, οι παίκτες του Ολυμπιακού δεν μπορούσαν να απειλήσουν την άμυνα του Ρήγα, δείχνοντας αδυναμία στην ανάπτυξη του παιχνιδιού.
Οι γηπεδούχοι ήταν ακίνδυνοι επιθετικά, με εξαίρεση ένα συρτό σουτ του Τζέκα στο 36′, με τη μπάλα να φεύγει έξω από το δεξί δοκάρι του Καραγκιολίδη.

Μέτριο το δεύτερο ημίχρονο
Στο δεύτερο ημίχρονο έγινε δυνατό παιχνίδι, χωρίς πολλές φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες. Ο Ρήγας στάθηκε πολύ καλά απέναντι στον Ολυμπιακό, ο οποίος αντιμετώπισε προβλήματα στην ανάπτυξη του παιχνιδιού.
Στο 53′ ο Βαρούχας κέρδισε την κόντρα βρέθηκε σε θέση βολής μέσα στην περιοχή, πλάσαρε, με τη μπάλα να περνά λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι του Τσουμπέκου.
Στο 73′ χαλαρό σουτ του Σέττου μπλόκαρε εύκολα ο Τσουμπέκος. Στο 76′ ο Ολυμπιακός έχασε σπουδαία ευκαιρία να ανοίξει το σκορ. Ο Σέττος έστρωσε τη μπάλα στον Καράμπελα και αυτός από το ύψος της μεγάλης περιοχής σούταρε, για να στείλει τη μπάλα έξω από το δεξί δοκάρι του Τσουμπέκο.
Ο Αλαμάνης στο 77′ σούταρε, με τον Τσουμπέκο να βγάζει τη μπάλα κόρνερ

Διαιτητής: Βαρτσάκης
Βοηθοί: Μαγουλιανίτης, Καρακίτσος
ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ: Παπαγιάννης (46′ Τσουμπέκος), Ράπτης (76′ Λάμπρου), Λάμπρου (60′ Σπαθής), Καρλιάμπας (80′ Μπακάλης), Γκάγκας, Αλεξίου (46′ Μπόρας), Χίσα (60′ Παπαγεωργίου), Καναβός (46′ Χατζησταμάτης), Τσελεπής (60′ Τσιώλης), Γεωργατζής (46′ Καρακώστας), Τζέκα (70′ Τζοβάρας)
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: Καραγκολίδης, Δ. Κόκας (46′ Γελαδάρης), Καραμπάς, Νόνης, Παπαϊωάννου, Τόσκας (80′ Λούγκος), Βασίλιεβιτς, Ευθυμιάδης (56′ Καράμπελας), Βαρούχας (56′ Μέμος), Σεχολάρι (73′ Αλαμάνης), Σέττος.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις