Κουτσούκης: «Να χαρούμε το ποδόσφαιρο»

Στον “ΒΟΛΟΣ 98.6 FM και στην εκπομπή CLASSICO φιλοξενήθηκε το μέλος της Δ.Ε. ποδοσφαίρου και Αναπληρωτής Γεν. Γραμματέας της Ερασιτεχνικής Νίκης, Γιώργος Κουτσούκης, ο οποίος έκανε έναν μίνι απολογισμό των πεπραγμένων της διοίκησης, καλώντας παράλληλα τον κόσμο να επιβραβεύσει την προσπάθεια και να απολαύσει ποδόσφαιρο.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Γ. Κουτσούκη στους Ε. Χούτα, Γ. Αποστολακόπουλο, Σ. Νταφέκα και Δ. Πέγιο:

Για την ευτυχή κατάληξη στο σήριαλ με τους ξένους

«Ήταν ένα δύσκολο κομμάτι για εμάς, το οποίο όμως δεν το διαχειρίστηκα εγώ. Είμαστε 17 άτομα στη Δ.Ε. και ο καθένας έχει τον δικό του τομέα. Εγώ ασχολούμαι με τα διαρκείας και αμέσως μετά θα καταπιαστώ μόνο με την Ακαδημία. Αυτούς που χειρίστηκαν αυτό το κομμάτι πρέπει να τους δώσουμε συγχαρητήρια, γιατί κυριολεκτικά νυχθημερόν δούλευαν γι’ αυτό. Υπήρχε πολύ άγχος. Έχεις την ευθύνη του κόσμου, που έχει δει τους ποδοσφαιριστές, έχει σχηματίσει τη γνώμη του γι’ αυτούς.

Στην αρχή δεν ξέραμε πόσο δύσκολο ήταν και πόση γραφειοκρατία χρειαζόταν για να φέρεις μη κοινοτικούς παίκτες σε μια ερασιτεχνική ομάδα στην Ελλάδα. Πράγματι ήταν πολύ δύσκολο, αλλά όπως είπε και ο πρόεδρος κ. Παπακωνσταντίνου τα καταφέραμε στο… νήμα».

«Δουλεύουμε για να ενώσουμε τους Νικιώτες»

«Κάνοντας μια αναδρομή θέλω να θυμίσω στους φιλάθλους ότι η αυτή η Δ.Ε. αποτελείται από Βολιώτες και Νικιώτες, οι οποίοι έχουν πλαισιωθεί με ανθρώπους που συνταξιοδοτήθηκαν από τις δουλειές τους και γύρισαν στη Νίκη, όπως ο κ. Παπακωνσταντίνου που ήταν διπλωμάτης. Υπάρχει άψογη συνεργασία με την Ερασιτεχνική και τον πρόεδρο κ. Φάτση και δουλεύουμε όλοι μαζί νυχθημερόν ούτως ώστε να ενωθούν οι Νικιώτες, γιατί πιστεύουμε ότι με τον κόσμο συσπειρωμένο δεν μπορεί να μας αντιμετωπίσει κανείς».

«Χτίζουμε σε στέρεες βάσεις»

«Πρώτος μας στόχος είναι να «χτίσουμε» την ομάδα με στέρεες βάσεις από την υποδομή, από τα κάτω προς τα πάνω, ώστε να έχει διάρκεια και συνέχεια. Δίνοντας βάση στην Ακαδημία και λαμβάνοντας μηνύματα από την ιστορία μας, να οραματιστούμε και να «χτίσουμε» το μέλλον που θέλουμε στα παιδιά και στα εγγόνια μας. Κάποιοι πρόγονοί μας έφτιαξαν το «Π. Μαγουλάς», η δική μας γενιά πρέπει κάτι να αφήσει πίσω. Αυτή είναι η ουσία του θέματος κι όχι τα πρόσκαιρα, π.χ. αν πήραμε έναν καλό ποδοσφαιριστή ή όχι. Μ’ αυτή τη λογική, λοιπόν «χτίστηκε» αυτή η Δ.Ε. και σχηματίστηκε στα 12 Ιουνίου, μόλις 2,5 μήνες πριν. Αμέσως έπιασε σκληρή δουλειά».

Για την βελτίωση των γηπεδικών εγκαταστάσεων

«Στο τέλος Ιουνίου ανακοίνωσε τεχνικό επιτελείο, γιατί από εκεί ξεκινούσε η ιστορία για να δημιουργηθεί μια επιτροπή μεταγραφών και στις 30 Ιουνίου άρχισαν να φαίνονται τα πρώτα δείγματα από την επανασπορά στον χλοοτάπητα του «Π. Μαγουλάς» και του γηπέδου στον ΟΣΕ. Είχαμε ήδη φροντίσει από πριν να γίνει αυτό, προκειμένου να τα χρησιμοποιήσουμε για την Ακαδημία μας κι αυτή τη στιγμή τα γήπεδα βρίσκονται σε πάρα πολύ καλή κατάσταση, για να υποδεχθούν τα παιδιά τη Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου. Ήταν στον αρχικό μας σχεδιασμό να πάει η πρώτη ομάδα στο Πανθεσσαλικό και τα παιδιά της Ακαδημίας να απολαμβάνουν τις εγκαταστάσεις του «Π. Μαγουλάς» με φυσικό χόρτο».

Για το επιστημονικό και νομικό τιμ της ομάδας

«Μετά ανακοινώσαμε όλο το επιστημονικό και ιατρικό τιμ (φυσικοθεραπευτές, διατροφολόγους, εργοφυσιολόγους, ιατρικά κέντρα) με το οποίο συνεργαζόμαστε σε μια συνέντευξη Τύπου. Ήδη έγιναν δύο εγχειρίσεις σε ποδοσφαιριστές της ομάδας.

Στις 13 Ιουλίου το νομικό τιμ της ομάδας ενήργησε για το θέμα της μεταφοράς μιας ξενόφερτης ομάδας. Ως Νίκη είμαστε υποχρεωμένοι να βγούμε μπροστά και να διεκδικήσουμε αυτό που είναι νόμιμο για την ομάδα μας και για το βολιώτικο ποδόσφαιρο. Τώρα αν αυτό, που δεν χωράει συζήτηση ότι είναι παράνομο, γίνει ή όχι θα το καθορίσουν άλλοι. Για μας, όμως, ήταν μονόδρομος να πάμε μέχρι τέλους και ήταν ηθικό δικαίωμά μας να το κάνουμε».

Οργάνωση και προγραμματισμός

«Στις 25 Ιουλίου είχαμε έναρξη συνεργασίας με προπονητές στην Ακαδημία, σπάνιο για τα δεδομένα της ομάδας και του προγραμματισμού. Καταρτίσαμε ωριαίο πρόγραμμα για το πότε θα προπονούνται τα παιδιά με ποιους προπονητές και ποιες ηλικίες, ούτως ώστε να ρυθμίσουμε τις εκπαιδευτικές τους υποχρεώσεις.

Έτσι τη Δευτέρα 4/9 στις 18.30 στο «Π. Μαγουλάς» καλούμε τα παιδιά να έρθουν στην πρώτη συγκέντρωση και στον αγιασμό της Ακαδημίας της Νίκης. Επίσης μπορούν να δοκιμαστούν για δυο-τρεις μέρες για να δουν αν τους αρέσει το κλίμα και αν το επιθυμούν να κάνουν την εγγραφή τους. Το πρόγραμμα καταρτίστηκε από τον κ. Μπρένιξ και υλοποιείται από τους κ.κ. Μπούις, Γεωργίου και Παρασκευαΐδη. Μάλιστα καλούν τους προπονητές μας να κάνουν σεμινάρια σε όλη την Ελλάδα για το πρόγραμμα αυτό».

Για την αξιοποίηση της Ακαδημίας ποδοσφαίρου

«Είναι χαρακτηριστικό πως επτά παιδιά από τους Νέους Αθλητές Νίκης προπονούνται φέτος με την πρώτη ομάδα και όσα από αυτά αξιολογηθούν, θα παραμείνουν ή θα έρθουν του χρόνου, όταν είναι σωματικά έτοιμα. Σ’ αυτή τη βάση κινείται η ομάδα. Αρχικά είχαμε παρεξηγηθεί από κάποιους ότι θα γίνουμε ομάδα ακαδημιών, αλλά δεν είχαν καταλάβει το νόημα αυτών που είχαμε προγραμματίσει».

Για τη στελέχωση του ρόστερ

«Συνεχίζοντας την αναδρομή, στις 30 Ιουλίου ανακοινώσαμε τη συνεργασία μας με την εταιρία ένδυσης “CAP” και 31 Ιουλίου είχαμε την πρώτη προπόνηση της ομάδας. Οι επιλογές των ποδοσφαιριστών έγιναν με κάποια κριτήρια και χωρίστηκαν σε τρεις τομείς. Ο πρώτος τομέας αφορούσε επτά ποδοσφαιριστές της Ακαδημίας, ο δεύτερος τομέας αποτελούταν από παίκτες του περσινού ρόστερ που συνδύαζαν ταλέντο, επίδοση και χαρακτήρα. Από αυτούς όλοι συμφώνησαν να συνεχίσουν, πλην ενός. Θεωρήσαμε πολύ βασικό να έχουμε μία βάση από την περσινή χρονιά ώστε να δημιουργηθεί ένα δυνατό κράμα παικτών. Ο τρίτος τομέας αφορούσε καταξιωμένους ποδοσφαιριστές με παραστάσεις από παραπάνω κατηγορίες, όπως οι τέσσερις ξένοι ποδοσφαιριστές που ήρθαν και έχουν παραστάσεις από EuropaLeagueκαι προκριματικά ChampionsLeague. Θεωρώ πως για τη Γ’ Εθνική αυτοί οι παίκτες είναι πολυτέλεια. Ποδοσφαιριστές όπως επίσης ο Ιορδανίδης, ο Μωϋσίδης, δεν χρειάζεται να αποδείξουν την αξία τους, τη γνωρίζουμε. Τέλος η επιστροφή του πρωταθλητή Χρήστου Τζιώρα, ο οποίος ήταν ο πόθος όλων των Νικιωτών».

«Διαφορετικές οι παροχές στο Πανθεσσαλικό»

«Προσθέτοντας και την οριστικοποίηση της συμφωνίας χρήσης του Πανθεσσαλικού, οι φίλαθλοι έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν ποδόσφαιρο. Πέρυσι είχαμε το “Π. Μαγουλάς” με μικρές δυνατότητες παροχών ενώ φέτος οι παροχές είναι τελείως διαφορετικές και σε συνδυασμό μίας πολύ δυνατής ομάδας, επαναλαμβάνω οι φίλαθλοι θα απολαύσουν ποδόσφαιρο. Όλα αυτά πραγματοποιήθηκαν στους δυόμιση μήνες θητείας μας».

Για την επιλογή του τρόπου επικοινωνίας

«Η επιλογή του τρόπου επικοινωνίας είναι γνωστή και γίνεται μέσω της επίσημης ιστοσελίδας μας. Όταν έχουμε να επικοινωνήσουμε κάτι αυτό γίνεται συντονισμένα και οργανωμένα, είτε με κάποια συνέντευξη Τύπου, είτε μέσω των ραδιοτηλεοπτικών μέσων. Να θυμίσω πως αυτός ο τρόπος επικοινωνίας μας έγινε θέμα σε όλα τα Μέσα ανά την Ελλάδα και συγκεκριμένα το βίντεο: “Εμείς εδώ παίζουμε ποδόσφαιρο”, το οποίο απέσπασε τα καλύτερα σχόλια στα μεγαλύτερα αθλητικά sites».

«Ενωμένοι και δυνατοί είμαστε ανίκητοι!»

«Με τα δείγματα γραφής της δουλειάς μας θέλουμε να απευθυνθούμε στον κόσμο και να του πούμε αν εκτιμάει αυτή την προσπάθεια να έρθει δίπλα στη Νίκη Βόλου. Θέλουμε οι Νικιώτες να ενισχύσουν την ομάδα τους και να προτρέψουν και τους φίλους τους να κάνουν το ίδιο. Ελάτε όλοι μαζί να ζωντανέψουμε το Πανθεσσαλικό γιατί όλοι μαζί ενωμένοι και δυνατοί είμαστε ανίκητοι!»

Για τα διαρκείας

«Πέρυσι ήταν μία πολύ καλή χρονιά για τα διαρκείας. Για φέτος δεν θα σχολιάσω ακόμη γιατί απέχουμε αρκετές μέρες μέχρι την έναρξη του πρωταθλήματος και δεν θέλω να αδικήσω και ανθρώπους. Η συνολική εκτίμηση θα γίνει στο τέλος.

Παρέθεσα τα γεγονότα με χρονική σειρά γιατί δεν έχουμε συχνή επικοινωνία με τον κόσμο και είναι πράγματα που έχουμε πραγματοποιήσει και όχι πράγματα που ΘΑ κάνουμε».

Η προίκα του Πανθεσσαλικού

«Ακόμη κι αν αυτή η διοίκηση φύγει αύριο, έχει αφήσει μία προίκα στη Νίκη Βόλου. Είναι τα τρία χρόνια συμφωνίας με το Πανθεσσαλικό χωρίς κανένα κόστος γιατί ο Βασίλης Βενέτης ολοκληρώνει τις εργασίες αποκατάστασης των ζημιών στο Στάδιο και βάσει της συμφωνίας με τα Τουριστικά Ακίνητα ισοδυναμεί με την χρήση του Πανθεσσαλικού για τρία χρόνια. Αναφερόμαστε για ένα σημαντικό κόστος που οι επόμενες διοικήσεις δεν θα το έχουν καθώς θα είναι πληρωμένο από την υπάρχουσα διοίκηση. Πρέπει να συνεκτιμηθεί από τον κόσμο και στην ανταπόκριση που θα πρέπει να υπάρξει».

«Να χαρούμε το ποδόσφαιρο»

«Πάνω απ’ όλα όμως έχουμε τη δυνατότητα να απολαύσουμε ποδόσφαιρο σ’ ένα ωραίο γήπεδο, με μία ομάδα με καλούς ποδοσφαιριστές, μ’ ένα κράμα νέων και έμπειρων παικτών και να χαρούμε ποδόσφαιρο. Να χαρούμε το ποδόσφαιρο και όποιος είναι καλύτερος ας κερδίσει».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις