Έμπλεξε και τώρα… τρέχει η Ελλάδα!

Και τώρα τρέχουμε! Η Ελλάδα γκρέμισε στο 4ο δεκάλεπτο ό,τι έχτιζε στα τρία προηγούμενα και γνώρισε την ήττα 78-72 από τη Σλοβενία, βάζοντας σε κίνδυνο την πρόκριση στους «16» του Ευρωμπάσκετ!

Το ματς

Με μία αλλαγή στην αρχική πεντάδα ξεκίνησε η Εθνική μας την αναμέτρηση, καθώς τη θέση του Μπουρούση πήρε ο Παπαγιάννης, με τους υπόλοιπους να ήταν οι Πρίντεζης, Παπανικολάου, Σλούκας και Καλάθης. Πολύ νευρική και με πολλά λάθη μπήκε η Ελλάδα στο ματς, με την Σλοβενία να το εκμεταλλεύεται αυτό και να κάνει ένα 6-0. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έκανε περίπου τρία λεπτά για το πρώτο του καλάθι στην αναμέτρηση (6-2), αλλά η ομάδα του Κοκόσκοφ είχε τον έλεγχο με τα επιθετικά ριμπάουντ του Βίντμαρ (10-6) και στη συνέχεια με τον Ντόντσιτς, ο οποίος την πήγε στο +7 (15-8). Με την είσοδο του Μπουρούση στο παρκέ, η «επίσημη αγαπημένη» πίεσε από τη ρακέτα και πλησίασε στους τρεις πόντους (15-12), αλλά οι κακές επιλογές στην επίθεση που ακολουθήσαν, σε συνδυασμό με την ευστοχία των Σλοβένων έξω από τα 6,75μ. (κυρίως με τον Ντόντσιτς), τη βρήκαν στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου να ήταν στο -10 (23-13).

Με το καλάθι του Ράντολφ, η Σλοβενία πήγε στο μέγιστο +12 (25-13) στο ξεκίνημα του δευτέρου δεκαλέπτου. Όμως, η Ελλάδα δεν έχασε τη συγκέντρωσή της και προσέχοντας από τη μία στην άμυνα, αλλά και τροφοδοτώντας σωστά τους Πρίντεζη και Παππά στην επίθεση, ροκάνισε τη διαφορά (26-21), στα μισά. Η απάντηση του Κοκόσκοφ, ήταν να ρίξει ξανά στο παρκέ τον Ντράγκιτς, ο οποίος έκανε τη «ζημιά» για το νέο +9 (30-21). Αλλά και πάλι, οι Παπαπέτρου και Παππάς δεν άφησαν την κατάσταση να ξεφύγει (30-26), με την Εθνική μας να ήταν για τα καλά στο παιχνίδι και χάρη στις εξαιρετικές άμυνες του Παπαγιάννη (32-30). Με τον Ντόντσιτς, όμως, να είχε τον τελευταίο… λόγο στο πρώτο ημίχρονο και να στέλνει την Σλοβενία με το +5 (35-30) στα αποδυτήρια.

Άλλη Ελλάδα πάτησε στο παρκέ στο δεύτερο ημίχρονο! Με ηρεμία και συγκέντρωση στην άμυνα και υπομονή στην επίθεση με καλή κυκλοφορία, η Εθνική μας έκανε ένα 0-9 στα πρώτα τέσσερα λεπτά, πηγαίνοντας στο +4 (35-39). Η αντίδραση της Σλοβενίας ήρθε με τον Ράντολφ (38-39), με τους Παπαγιάννη και Σλούκα να στέλνουν το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα στο +7 (38-45), αλλά τον Ντόντσιτς να κάνει εκ νέου τη… ζημιά (43-45). Από εκείνο το σημείο και έπειτα, το παιχνίδι απέκτησε γρήγορο ρυθμό, με την Ελλάδα όμως όχι μόνο να διατηρείται μπροστά, αλλά να πηγαίνει ακόμη και στο +8 (48-56), στο ένα λεπτό πριν το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου. Οι παίκτες του Κώστα Μίσσα διαφύλαξαν το προβάδισμά τους και έτσι η λήξη της τρίτης περιόδου, τους βρήκε στο +6 (52-58).

Η Ελλάδα συντηρούσε το προβάδισμά της και στην τέταρτη περίοδο, αλλά ο Ντράγκιτς έκανε ό,τι μπορούσε για να μην ξεφύγει η διαφορά (57-60), στο πρώτο τρίλεπτο. Στη συνέχεια, οι διεθνείς μας βιάστηκαν να παίξουν με τον χρόνο, κάνοντας μεγάλες και άστοχες επιθέσεις, με αποτέλεσμα να «κολλήσουν» και έτσι η Σλοβενία να παραμένει στο παιχνίδι (60-62). Εκεί, ήρθε ο Παππάς από τον πάγκο και έδωσε επιθετικές λύσεις (64-66), αλλά ο Ντόντσιτς είχε «ζεσταθεί» για τα καλά, με αποτέλεσμα να κάνει τεράστια ζημιά με το σκοράρισμα και τη δημιουργία του, δίνοντας στην ομάδα του Κοκόσκοφ το προβάδισμα (70-66), στα 3:00’’ πριν τη λήξη. Παρ’ όλα αυτά, οι παίκτες του Μίσσα δεν έχασαν την ψυχραιμία τους, πλησιάζοντας στον πόντο (71-70), στο 1:30’’. Ωστόσο, ο Ντράγκιτς δεν είχε πει την τελευταία του… λέξη, στέλνοντας μόνος του την Σλοβενία στο +5 (75-70), στα 22’’. Αυτό, έκοψε κάθε ελπίδα για να διεκδικήσει το ματς η Εθνική μας και έτσι μοιραία γνώρισε την ήττα με το τελικό 78-72.

Τα δεκάλεπτα: 23-13, 35-30, 52-58, 78-72

sport-fm.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις