Μία κλάση ανώτερη με τους ξένους η Νίκη, 5-0 την ΑΕ Λεονταρίου

Αν και η δυναμικότητα του αντιπάλου δεν προσφερόταν για εξαγωγή χρήσιμων συμπερασμάτων, εντούτοις η Νίκη Βόλου με την προσθήκη των τριών ξένων, Γιάκοβλεφ, Σούσκιν και Ντόλγκι, έδειξε μία κλάση ποιοτικότερη μεσοεπιθετικά.

Η εμφάνισή τους στο φιλικό με την ΑΕ Λεονταρίου κρίνεται άκρως υποσχόμενη, ενώ υπήρξαν στιγμές που ειδικά ο Γιάκοβλεφ, έδειξε ότι πρόκειται για ποδοσφαιριστή υψηλού επιπέδου.

Ο Ντόλγκι πρόσθεσε δύναμη στην άξονα ενώ ο Σούσκιν δείχνει στοιχεία παίκτη με πολύ καλή τεχνική κατάρτιση. Οι «Καρδιτσιώτες» του Γιάννη Παφλιά στάθηκαν όσο πιο ανταγωνιστικά μπορούσαν, με τους γηπεδούχους να σταματούν στο τελικό 5-0 αν και είχαν ευκαιρίες να διευρύνουν το σκορ.

4-2-3-1 με όλους τους ξένους στο βασικό σχήμα

niki-team-2017-782

Με το 4-2-3-1 επέλεξε το τεχνικό δίδυμο, Μπούις – Ξηροφώτος, να παρατάξει την ομάδα του, τοποθετώντας τον Θεολόγη στον «άσσο», τους Γενιτσαρίδη, Βέργο, Μωυσίδη και Δημολιό στην άμυνα, τους Ντόλγκι και Μέτσε στον άξονα, τον Σούσκιν στην αριστερή πτέρυγα της επίθεσης και τον Γιάκοβλεφ στην αριστερή, τον Μπάιριτς σε θέση επιτελικού μέσου και τον Χρήστο Τζιώρα στην κορυφή της επίθεσης. Να σημειώσουμε πως κατά τη διάρκεια του αγώνα οι Γιάκοβλεφ, Μπάιριτς και Σούσκιν άλλαζαν συνεχώς πλευρές και ρόλους στη μεσοεπιθετική γραμμή των κυανολεύκων.

1-0 με γκολ “high light”

Το χορό των γκολ άνοιξε ο Γενιτσαρίδης ένα λεπτό πριν τη συμπλήρωση του πρώτου δεκαλέπτου, με μία λόμπα από τα 25 μέτρα, εκθέτοντας τον αντίπαλο τερματοφύλακα που αιφνιδιάστηκε από την έμπνευση του αμυντικού της Νίκης. Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να αντιδράσουν και επισκέφτηκαν με αξιώσεις τα καρέ της βολιώτικης ομάδας στο 20’ όταν το σουτ του Δίπλαρη από το ημικύκλιο της περιοχής κόντραρε και απομακρύνθηκε.

Από τα 11 μέτρα το 2-0 με Τζιώρα

Πέντε λεπτά αργότερα ο Γιάκοβλεφ κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του από τον Χρ. Σαΐνη, με τον Χρήστο Τζιώρα να ευστοχεί από την άσπρη βούλα και να κάνει το 2-0.

Ένα λεπτό πριν τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα ο Μέτσε δοκίμασε το πόδι του από τα 25 μέτρα, με την μπάλα να τραντάζει το οριζόντιο δοκάρι.

Καρέ σε τέσσερα λεπτά

Στο 34’ η Νίκη Βόλου τριπλασίασε τα τέρματά της με τον Ντόλγκι. Ο Ουκρανός μέσος ελίχθηκε στην περιοχή των γηπεδούχων και από θέση μέσα δεξιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Σαλαγιάννη, διαμορφώνοντας το σκορ στο 3-0.

Τέσσερα λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του Σούσκιν να χριστεί σκόρερ. Ο Γενιτσαρίδης σέντραρε από τα δεξιά, η μπάλα πέρασε απ’ όλους με τον Ρώσο επιθετικό να μην δυσκολεύεται να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, γράφοντας το 4-0. Στην ίδια φάση ο τερματοφύλακας της ΑΕ Λεονταρίου τραυματίστηκε στον ώμο και αντικαταστάθηκε από τον Παρθένη.

Γκολ από τα αποδυτήρια και 5-0

Με γκολ από τα αποδυτήρια ξεκίνησε το δεύτερο μέρος. Ο διαιτητής της αναμέτρησης είδε το σταμάτημα της μπάλας με το χέρι από τον Κουρτογιάννη καταλογίζοντας την εσχάτη των ποινών. Ο Γιάκοβλεφ ανέλαβε την εκτέλεση, ευστοχώντας και διαμορφώνοντας το τελικό 5-0, στο 47’.

Στο 53’ ο Γιάκοβλεφ λίγο έλειψε να πετύχει ένα θεαματικό γκολ που σπάνια βλέπουμε στα ποδοσφαιρικά γήπεδα, όταν στο γύρισμα του Σούσκιν από αριστερά, ο Ουκρανός επιχείρησε να σκοράρει με «ραμπόνα». Στην εξέλιξη της φάσης ο Τζιώρας προσπάθησε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα με «ψαλιδάκι» χωρίς όμως να στέφεται με επιτυχία η προσπάθειά του.

Στο 62’ οι φιλοξενούμενοι έφτασαν κοντά στο γκολ της τιμής, όμως ο Χρ. Σαΐνης αμαρκάριστος από το δεύτερο δοκάρι, αστόχησε απελπιστικά. Μετά το 65’ τα δύο τεχνικά τιμ προχώρησαν σε πολλές αλλαγές, με τη Νίκη Βόλου να διατηρεί την πρωτοβουλία των κινήσεων και να χάνει σημαντικές ευκαιρίες για να αυξήσει τον δείκτη του σκορ. Στη σημαντικότερη ο Γαρυφαλλόπουλος δεν κατάφερε να νικήσει σε τετ α τετ τον αντίπαλο τερματοφύλακα στο 85’ με τον διαιτητή να σφυρίζει τη λήξη ένα λεπτό αργότερα.

Στο ημίχρονο του αγώνα τιμήθηκε τόσο από τη διοίκηση της Νίκης Βόλου όσο και από τη Λέσχη Όμιλος Φιλάθλων Νίκης, ο βετεράνος άσος της βολιώτικης ομάδας και νυν προπονητής της ΑΕ Λεονταρίου, Γιάννης Παφλιάς.

paflias-vravefsi

omilos-paflias

Οι συνθέσεις:

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ: Θεολόγης (67’ Ράπτης), Γενιτσαρίδης (56’ Λάιος), Δημολιός (67’ Ζιώγας), Μωυσίδης, Βέργος (67’ , Ντόλγκι (56’ Τσιανάκας), Μέτσε (67’ Ματθαίου), Μπάιριτς, Σούσκιν (56’ Βουρδάκης), Γιάκοβλεφ (56’ Ιορδανίδης), Τζιώρας (56’ Γαρυφαλλόπουλος).

Α.Ε ΛΕΟΝΤΑΡΙΟΥ: Θ. Σαλαγιάννης (39’ λ.τρ. Παρθένης), Τσέλιος, Καλιακούδας, Τσέτσας (56’ Αρσενίδης), Χρ. Σαΐνης, Ακριβόπουλος, Μαν. Σαΐνης (26’ λ.τρ. Κουρτογιάννης), Π. Σαλαγιάννης, Μαρ. Σαΐνης, Δίπλαρης, Λούζας (53’ Παπαδήμας).

leontari

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις