Στη 2η θέση η Βοσνία, ξεπέρασε την Ελλάδα

Αλλαγή δεδομένων στον 8ο προκριματικό όμιλο της ευρωπαϊκής ζώνης για το Μουντιάλ, με τη Βοσνία να ξεπερνά το βράδυ της Κυριακής, όπως αναμενόταν, το εμπόδιο του ανίσχυρου Γιβραλτάρ με 4-0 και να αφήνει πίσω της την Εθνική μας ομάδα ύστερα από την ήττα από το Βέλγιο.

Στο Αλγκάρβε της Πορτογαλίας ο Τζέκο άνοιξε το σκορ στο 35ο λεπτό, για να γράψει το 0-2 ο Κόντρο στο 65′. Από εκεί και πέρα, ο Λούλιτς στο 83′ και ξανά ο Τζέκο στο 85′ διαμόρφωσαν το τελικό αποτέλεσμα, με τους Βόσνιους να μετρούν 14 βαθμούς έναντι 13 της «γαλανόλευκης» δύο αγωνιστικές πριν την ολοκλήρωση των προκριματικών και στη μάχη για τη δεύτερη θέση, που οδηγεί στα μπαράζ πρόκρισης.
ΓΙΒΡΑΛΤΑΡ: Ιμπραχίμ, Γκαρθία, Ρ. Τσιπολίνα, Ολιβέρο, Ρ. Τσιπολίνα, Πονς (67′ Πούσεϊ), Γουόκερ, Γκριν (80′ Ντουάρτε), Μπαρντόν, Λ. Κασιάρο (87′ Κουμπς), Ερνάντεθ.
ΒΟΣΝΙΑ: Μπέγκοβιτς, Βράνιες, Τσότσαλιτς (86′ Ντούρμιτς), Ζουκάνοβιτς, Κολάσινατς, Χάτζιτς (67′ Μιλίτσεβιτς), Γιάγιαλο, Βίστσα, Κόντρο (80′ Μπάγιτς), Λούλιτς, Τζέκο.

Έχασε 1-0 η Κύπρος στην Εσθονία
Αν και η ψυχολογία ήταν στα ύψη μετά την πρόσφατη νίκη με ανατροπή κόντρα στη Βοσνία, εντούτοις η Κύπρος προσγειώθηκε ανώμαλα την Κυριακή στη μάχη για μια θέση στα μπαράζ πρόκρισης του Μουντιάλ.
Η ομάδα του Ραν Μπεν Σιμόν έχασε στο Ταλίν με 1-0 από την Εσθονία και με 10 βαθμούς έμεινε στο -3 από την Εθνική μας και στο -1 από τη Βοσνία, χάνοντας πολύ μεγάλο μέρος από τις ελπίδες της για να τερματίσει στη δεύτερη θέση του 8ου προκριματικού ομίλου.
Το ματς όδευε προς τη «λευκή» ισοπαλία, ωστόσο στο 90’+2 ο Κάιτ με σουτ εκτός περιοχής ήταν αυτός που «πλήγωσε» τους Κύπριους και χάρισε τη νίκη γοήτρου στους Εσθονούς.
ΕΣΘΟΝΙΑ: Ακσάλου, Τενίστε, Μπαράνοβ, Γιάαγκερ, Μετς, Πικ, Ζενιόβ (78′ Μίλερ), Κάιτ, Αντόνοβ, Πούργε (87′ Ταμ), Ανιέρ (82′ Βασίλιεβ).
ΚΥΠΡΟΣ: Παναγή, Τζ. Δημητρίου, Λαΐφης, Κατελάρης, Ρενάτο, Κυριάκου, Λαμπάν, Χριστοφή (87′ Χαραλαμπίδης), Αρτυματάς, Αβραάμ (66′ Κάστανος), Σωτηρίου.

Η βαθμολογία
(σε 8 αγώνες)
1. Βέλγιο 22
2. Βοσνία 14
3. Ελλάδα 13
4. Κύπρος 10
5. Εσθονία 5
6. Γιβραλτάρ 0

Το υπόλοιπο πρόγραμμα
Σάββατο 7/10
Κύπρος – Ελλάδα
Βοσνία – Βέλγιο
Γιβραλτάρ – Εσθονία
Τρίτη 8/10
Ελλάδα – Γιβραλτάρ
Βέλγιο – Κύπρος
Εσθονία – Βοσνία

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις