Μ. Ζιώγας: Έχουμε δυνατότητες για σπουδαία πράγματα

Στον ΣΠΟΡ FM 89.5 και στην εκπομπή του Γιώργου Καρδαμάκη «Αθλητισμός χωρίς όρια» μίλησε ο προπονητής του Ολυμπιακού Βόλου, Μιχάλης Ζιώγας, ο οποίος αναφέρθηκε στο σημερινό φιλικό που έδωσε η ομάδα με την Γουάντι Ντέγκλα, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την εμφάνιση των «ερυθρολεύκων». Αναλυτικά οι δηλώσεις του Μιχάλη Ζιώγα:

«Οι συνεργάτες μου και εγώ δεν είχαμε υπολογίσει πως θα έδινε η ομάδα κάποιο φιλικό παιχνίδι μέσα στο Σαββατοκύριακο και θέλαμε να ξεκουράσουμε τους ποδοσφαιριστές από τα συνεχόμενα φιλικά ματς. Την Παρασκευή είχαμε δυνατή προπόνηση, όπως και το Σάββατο, καθώς η προπόνηση ήταν διπλή (πρωί-απόγευμα). Δεχθήκαμε ένα τηλεφώνημα να παίξουμε ένα δυνατό φιλικό παιχνίδι, η πρόκληση ήταν μεγάλη να αντιμετωπίσουμε μια δυνατή ομάδα από την Αίγυπτο, η οποία διαθέτει ποιότητα.
Είχαμε πέντε απουσίες βασικών ποδοσφαιριστών για διάφορους λόγους. Δεν το κρύβω ότι φοβόμουν μήπως υπάρξουν μυϊκοί τραυματισμοί. Γιατί όταν έχεις να αντιμετωπίσεις, μια ποιοτική ομάδα, που παίζει δυνατά, υπάρχει πάντα ο κίνδυνος. Όλα, ωστόσο, πήγαν μια χαρά, τα παιδιά ανταποκρίθηκαν πολύ καλά και στο πρώτο ημίχρονο η παρουσία μας ήταν εξαιρετική. Απέναντι σε έναν ποιοτικό, γρήγορο και δυνατό αντίπαλο. Φτάσαμε δύο φορές κοντά στο γκολ στο πρώτο ημίχρονο, χωρίς να καταφέρουμε να σκοράρουμε, για να δεχθούμε δύο γκολ στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου, σε δύο άτυχες στιγμές για μας. Στο 1-0, ωστόσο, χάσαμε με τον Αλαμάνη μια σπουδαία ευκαιρία να ισοφαρίσουμε το παιχνίδι, η οποία προήλθε μέσα από οργανωμένη προσπάθεια και σωστή επιθετική ανάπτυξη. Προσπαθήσαμε, δημιουργήσαμε τις προϋποθέσεις, παίξαμε όπως έπρεπε να παίξουμε και στο τέλος μπορούσαμε να ισοφαρίσουμε, με τον νεαρό Ζάχο, ο οποίος έχει ταλέντο και ποδοσφαιρικό θράσος.
Είμαι ευχαριστημένος από την προσπάθεια των ποδοσφαιριστών. Για μας ήταν δύσκολο το εγχείρημα, γιατί δεν είχαμε προγραμματίσει το συγκεκριμένο φιλικό παιχνίδι. Αποδείξαμε, ωστόσο, πως είμαστε μια πολύ καλή και δυνατή ομάδα και κοντράραμε στα ίσια έναν αντίπαλο, που αγωνίζεται σε μεγαλύτερη κατηγορίας από εμάς.
Ο Ευθυμιάδης ένιωσε κάποιες μικροενοχλήσεις και αντικαταστάθηκε στο 20λεπτο, ωστόσο, δεν είναι κάτι το σοβαρό και πιο πολύ η αλλαγή έγινε για να τον προφυλάξουμε. Η ομάδα έδειξε πως έχει τις δυνατότητες για πολλά και σπουδαία πράγματα. Δημιουργήσαμε ευκαιρίες και παρά τις απουσίες που είχαμε, όπως προανέφερα, ο Ολυμπιακός έδειξε πως διαθέτει και βάθος στο ρόστερ του».
Για την απαίτηση του κόσμου για περαιτέρω ενίσχυση της ομάδας: «Ο κόσμος καλά κάνει και απαιτεί. Δεν είναι εύκολο να φέρεις έναν ποιοτικό ποδοσφαιριστή από μεγαλύτερη κατηγορία. Έχουμε καλούς παίκτες στην επίθεση, ωστόσο, πάντοτε είναι ευπρόσδεκτος κάποιος ποδοσφαιριστής, ο οποίος μπορεί να ανεβάσει την ομάδα ένα επίπεδο πιο πάνω.
Δεν με προβληματίζει ότι δεν σκοράρουμε πολλά γκολ στα τελευταία παιχνίδια. Σε όλα τα ματς, με εξαίρεση το παιχνίδι με τον Ρήγα Φεραίο, έχουμε καταφέρει να φτάσουμε στο γκολ. Με ικανοποιεί το γεγονός ότι η ομάδα δημιουργεί ευκαιρίες».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις