Ντράγκιτς: “Ομάδα φαινόμενο η Ελλάδα”

Την ώρα που στην Ελλάδα η Εθνική μπάσκετ αμφισβητείται όσο ποτέ άλλοτε, ένας εκ των κορυφαίων του Eurobasket 2017 την… αποθέωσε. Ο Γκόραν Ντράγκιτς μίλησε στο Sport 24.gr και εξήγησε γιατί η ελληνική ομάδα είναι «φαινόμενο» και παράλληλα έθεσε ως στόχο της Σλοβενίας στην διοργάνωση την κατάκτηση ενός μεταλλίου.

“Η Ελλάδα είναι ομάδα φαινόμενο. Έχουν πολλούς έμπειρους παίκτες, οι οποίοι αγωνίζονται στις μεγαλύτερες ομάδες της Ευρώπης”, είπε ο 31χρονος πλέι μέικερ των Miami Heat και συμπλήρωσε αναφερόμενος στο ματς της Κυριακής: “Ξέραμε ότι ο αγώνας με την Ελλάδα θα ήταν σκληρός. Η αναμέτρηση ήρθε μέσα σε λίγες από άλλους αγώνες που δώσαμε την προηγούμενη ημέρα. Όταν το πρόγραμμα είναι έτσι, δεν έχει την ευκαιρία να ξεκουραστείς και να είσαι έτοιμος. Η Σλοβενία έχει πιο νεαρούς παίκτες απ’ ότι η Ελλάδα και μπορέσαμε να τρέξουμε λίγο περισσότερο, ώστε να φτάσουμε στη νίκη”.
Ο αρχηγός της εθνικής ομάδας της Σλοβενίας μίλησε και για την άνετη επικράτηση της ομάδας του επί της Ισλανδίας: “Ήταν ένα σκληρό παιχνίδι για εμάς. Ξέραμε ότι η Ισλανδία θα έπαιζε και πάλι με πολλή ενέργεια, όπως μας έχει συνηθίσει στη διοργάνωση. Παίζουν πολύ καλά μέσα στο παιχνίδι, ξέρουν να κυκλοφορούν τη μπάλα σωστά, να σε πιέσουν και συνεχώς μέσα στον αγώνα σε έχουν σε εγρήγορση. Μετά το ημίχρονο, όμως δεν έδειξαν να έχουν την ίδια ενέργεια που έβγαλαν στα πρώτα είκοσι λεπτά. Οι οπαδοί τους, δίνουν μεγάλη βοήθεια στην Ισλανδία, πραγματικά είναι εκπληκτικοί”.
Οι Σλοβένοι φάνηκαν στο δεύτερο ημίχρονο να έχουν ακόμα καλύτερη απόδοση σε σχέση με το πρώτο και ο Ντράγκιτς είχε την απάντηση γι’ αυτό: “αλλάξαμε τον τρόπο που αμυνόμασταν. Ήμασταν πολύ κακοί σε αυτόν τον τομέα, στα πρώτα είκοσι λεπτά. Ειδικά στην ατομική άμυνα. Γυρίσαμε το σύστημα μας από τη ζώνη στο man to man, προκειμένου να σταματήσουν να βρίσκουν σουτ”.

“Όλοι ονειρευόμαστε ένα μετάλλιο”
Τα όνειρα των Σλοβένων όμως δε σταματούν σε μία καλή πορεία στον όμιλο και την παρουσία τους στη νοκ άουτ φάση, καθώς φτάνουν μέχρι και τις θέσεις των μεταλλίων. Κάτι που παραδέχτηκε και ο ίδιος ο Γκόραν Ντράγκιτς: “ο στόχος μας φέτος είναι να βρεθούμε στις θέσεις των μεταλλίων. Κάναμε μία πολύ σκληρή προετοιμασία και από την πρώτη ημέρα συζητούσαμε αυτό το πράγμα, να πάμε την εθνική ομάδα μέχρι τα μετάλλια. Έχουμε κάνει καλή μίξη με νεαρούς και ταλαντούχους παίκτες και κάποιους πιο έμπειρους. Όλοι ονειρευόμαστε ένα μετάλλιο. Νομίζω μας επιτρέπεται τουλάχιστον να ονειρευόμαστε και ποιος ξέρει ίσως όταν έρθουν οι μεγάλοι αγώνες των νοκ άουτ να βρεθούμε κι εμείς στο βάθρο”.
Τέλος για τον αγώνα με τη Γαλλία, ο γκαρντ των Miami Heat, κλήθηκε να σχολιάσει το γεγονός πως οι “τρικολόρ” στις δηλώσεις τους έχρισαν φαβορί εκείνον και τους συμπαίκτες του: “δεν σκεφτόμαστε ότι είμαστε το φαβορί. Πραγματικά είμαστε καλή ομάδα, αλλά δε σκεφτόμαστε τι θα γίνει στο μέλλον. Απλά προετοιμαζόμαστε αγώνα με τον αγώνα, για να είμαστε έτοιμοι. Αν αυτό είναι αρκετό και για τον αυριανό αγώνα, τότε θα είμαι χαρούμενος”.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις