«Καθάρισε» εύκολα ο Ολυμπιακός, 4-0 τον Πιερικό

Εύκολο απόγευμα είχε ο Ολυμπιακός απέναντι στο Πιερικό. Οι «ερυθρόλευκοι» νίκησαν με 43-0 στο ΕΑΚ την ομάδα της Κατερίνης για την 19η αγωνιστική του Βορείου ομίλου της Football League, έφτασαν του 32 βαθμούς και παρέμειναν στην 4η θέση, ένα βαθμό πίσω από την…

…Ζάκυνθο, η οποία επικράτησε με 1-0 του Εθνικού Γαζώρου. Αυτή ήταν η 4η συνεχόμενη νίκη των «ερυθρολεύκων» στο πρωτάθλημα, με την ομάδα να κερδίζει έναν δυνατό αντίπαλο, ο οποίος παρέμενε για έξι αγώνες χωρίς ήττα.
Δύο γκολ για τον Ολυμπιακό πέτυχαν στο πρώτο ημίχρονο οι Τριανταφυλλάκος στο 14′ και Μπαλντοβαλίεφ στο 19′ (τα πρώτα τους με την φανέλα του Ολυμπιακού). Το τρίτο γκολ του Ολυμπιακού σημείωσε ο Θέος στο 48′, ενώ έκλεισε το σκορ στο 92′ ο Καρράς.

«Κλείδωσε» τη νίκη από το πρώτο μέρος
Δεν συνάντησε την παραμικρή δυσκολία στο πρώτο ημίχρονο ο Ολυμπιακός να «καθαρίσει» από νωρίς το παιχνίδι με τον Πιερικό. Οι «ερυθρόλευκοι» προηγήθηκαν με 2-0, ήταν κυρίαρχοι του αγώνα και αυτοί που ήλεγξαν απόλυτα τον ρυθμό. Πέρα από τα δύο τέρματα, έχασαν και ορισμένες ακόμη καλές ευκαιρίες για γκολ, ενώ δεν απειλήθηκαν από τον Πιερικό, με εξαίρεση ένα μακρινό σουτ που επιχείρησε ο Σταματής.
Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε το ματς χωρίς τον Στάθη Ρόκα, ο οποίος έμεινε εκτός 18αδας καθώς ένιωσε πριν το παιχνίδι ένα σφίξιμο στη γάμπα και για προληπτικούς λόγους αποκλείστηκε του αγώνα. Έτσι στον άξονα αγωνίστηκαν οι Τριανταφυλλάκος και Κυζιρίδης, χωρίς στην ουσία κάποιος από τους δύο να είναι καθαρόαιμος αμυντικός χαφ.
Ο Μπαλντοβαλίεφ ηγήθηκε της επίθεσης του Ολυμπιακού, με τον Σκοπιανό να ξεκινά για πρώτη φορά στο βασικό σχήμα από τότε που ήρθε στην ομάδα, φέτος τον Ιανουάριο.
Οι «ερυθρόλευκοι» από το πρώτο κιόλας λεπτό ανέλαβαν την πρωτοβουλία των κινήσεων, απέναντι σε μια ομάδα που έπαιξε αμυντικά και με αντεπιθέσεις. Στο 10 ‘ έγινε η πρώτη καλή επιθετική προσπάθεια των «ερυθρολεύκων» στο παιχνίδι. Μετά από ωραία του Μπιτάνγκ από τη δεξιά πλευρά, η μπάλα έφτασε στον Μπαλτοβαλίεφ. Ο Σκοπιανός επιθετικός μέσα από τη μικρή περιοχή πλάσαρε, για να διώξει σωτήρια σε κόρνερ ο τερματοφύλακας Παπατολίκας.
Οι «ερυθρόλευκοι» συνέχισαν να πιέζουν και στο 13′ ο Μπιτάνγκ έγινε κάτοχος της μπάλας μέσα στην περιοχή, σούταρε με τη μπάλα να περνά έξω από το δεξί κάθετο δοκάρι του Παπατολίκα. Η τρίτη, ωστόσο, καλή επιθετική προσπάθεια των «ερυθρολεύκων» αποδείχθηκε και… φαρμακερή. Ο Ολυμπιακός, όπως και στο ματς με τη Λάρισα, έτσι και σήμερα με τον Πιερικό άνοιξε το σκορ από μια στημένη φάση. Εκτελεστής και πάλι ο Γιαλούσης, σκόρερ όμως αυτή τη φορά ο Τριανταφυλλάκος. Ο μέσος του Ολυμπιακού με σουτ μέσα από την περιοχή στο 14′ έγραψε το 1-0.
Πριν κοπάσουν οι πανηγυρισμοί των παικτών και των φιλάθλων του Ολυμπιακού, στο 19′ έγινε το 2-0. Πάλι από στημένη φάση. Ο Μπαλντοβαλίεφ εκτέλεσε φάουλ στέλνοντας τη μπάλα στην αριστερή γωνία του Παπατολίκα, γράφοντας το 2-0.
Μετά το 2-0 οι παίκτες του Ολυμπιακού συνέχισαν να έχουν ρυθμό στο παιχνίδι τους και μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους απείλησαν δύο φορές την άμυνα του Πιερικού με τρίτο γκολ. Στο 35′ ο Γιαλούσης εκτέλεσε κόρνερ, ο Μπάρμπας έπιασε δυνατή καρφωτή κεφαλιά με τη μπάλα αφού έσκασε στο έδαφος, πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Στο 44′ μετά από σέντρα του Ζέρη από τα δεξιά, ο Μπαλντοβαλίεφ έπιασε το μονοκόμματο σουτ με τη μπάλα να βρίσκει την εξωτερική πλευρά τον διχτύων.
Οι φιλοξενούμενοι από την πλευρά τους σε δύο περιπτώσεις απείλησαν το τέρμα του Ολυμπιακού στα πρώτα 45 λεπτά. Στο 28′ δυνατό σουτ του Σταματή έξω από την περιοχή η μπάλα έφυγε λίγα εκατοστά έξω από το αριστερό «παραθυράκι» του Ρίζου. Η δεύτερη ήταν στο 39′. Μετά από εκτέλεση φάουλ του Πιερικού ο Ρίζος έκανε το λάθος, καθώς έχασε τη μπάλα, ο Παλάτσιος μπήκε στη φάση, με τον τερματοφύλακα του Ολυμπιακού να πέφτει στα πόδια του, να του κλείνει το οπτικό πεδίο, με τη μπάλα να φεύγει άουτ στο σουτ που επιχείρησε ο παίκτης του Πιερικού.

Έπεσε ο ρυθμός στο δεύτερο ημίχρονο
Δυνατά μπήκε και στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός και πολύ νωρίς πέτυχε και τρίτο γκολ, στο 48′ με τον Θέο, για να τελειώσει εκεί ουσιαστικά το παιχνίδι, καθώς ήταν αδύνατο από πλευράς Πιερικού να αλλάξει την εις βάρος του κατάσταση.
Ο Θέος έγινε κάτοχος της μπάλας μέσα στην περιοχή και με ωραία κίνηση μέσα στην περιοχή και άψογο πλασέ έστειλε τη μπάλα στην αριστερή γωνία του Παπατολίκα, για να γράψει το 3-0.
Από εκεί και πέρα ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεσε, οι παίκτες του Ολυμπιακού κατέβασαν ταχύτητα, έκαναν συντήρηση δυνάμεων, ελέγχοντας ωστόσο απόλυτα το παιχνίδι. Στο 58′ ο Μπιτάνγκ σούταρε έξω από την περιοχή με τον Παπατολίκα να μπλοκάρει τη μπάλα, ενώ στο 60′ ο Νικολιάς πάσαρε στον Μπαλντοβαλίεφ μέσα στην περιοχή, με τον Σκοπιανό να σουτάρει και τον τερματοφύλακα του Πιερικού να μπλοκάρει τη μπάλα.
Στο διάστημα 61′-90′ το παιχνίδι δεν είχε φάσεις, με τον Ολυμπιακό να κυκλοφορεί τη μπάλα, δίχως όμως οι «ερυθρόλευκοι» να έχουν τελικές προσπάθειες. Κι αυτό, καθώς οι παίκτες του Ολυμπιακού υστερούσαν στην τελική πάσα. Ωστόσο, στις καθυστερήσεις οι «ερυθρόλευκοι» πέτυχαν και τέταρτο γκολ.
Στο 92′, στην τελευταία φάση του παιχνιδιού, ο Σταμάτης Καρράς με σουτ μέσα από την περιοχή, μετά από εκτέλεση κόρνερ του Γιαλούση και σύγχυση στα καρέ του Παπατολίκα, έβαλε το… κερασάκι στη νίκη του Ολυμπιακού, διαμορφώνοντας το τελικό 4-0.
*Η ΠΑΕ ανακοίνωσε πως στο σημερινό παιχνίδι κόπηκαν 576 εισιτήρια

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: Ρίζος, Ζέρης (58′ Καρράς), Μπουτζίκος, Μπάρμπας, Γιαλούσης, Τριανταφυλλάκος, Κυζιρίδης, Μπιτάνγκ, Θέος (73′ Διαμαντόπουλος), Μπεριάν (38′ Νικολιάς λ.τρ.), Μπαλντοβαλίεφ
ΠΙΕΡΙΚΟΣ: Παπατολίκας, Λαμπάκης (27′ Καρατάσιος λ.τρ.), Καραγιαννίδης, Καρτσαμπάς, Παλάτσιος, Μπαξεβάνος, Μπουζούκης, Κατσιαμήτας (49′ Γιαννόπουλος), Μπαστάνης (60′ Βιλανάκης), Ντόσης, Σταματής

Σκόρερ: 14′ Τριανταφυλλάκος, 19′ Μπάλντοβαλίεφ, 48′ Ζέρης
Κίτρινες: Νικολιάς-Καρτσαμπάς, Σταματής
Διαιτητής: Σφακιανάκης (Αθηνών)
Βοηθοί: Πάτρας, Νικολαΐδης (Μακεδονίας)
4ος διαιτητής: Παπαγεωργίου (Αθηνών)

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις