Β. Πανόπουλος: “Τα πάντα έχουν αλλάξει στο Μαγνησιακό” (ΗΧΗΤΙΚΟ)

Στην εκπομπή “classico” του Βόλος 9.86 και τους Ευθύμη Χούτα, Γιώργο Αποστολακόπουλο, Δημήτρη Πέγιο και Σάκη Νταφέκα, μίλησε ο προπονητής του Μαγνησιακού Βασίλης Πανόπουλος με αφορμή τη φιλική αναμέτρηση που έδωσε ο Μαγνησιακός με την ομάδα του ΠΑΟΚ (Κ17) την Κυριακή. Από τον τεχνικό του Μαγνησιακού που μετρά 14 χρόνια στην ομάδα, έγινε λόγος για τις αλλαγές…

που έχουν γίνει στον ιστορικό σύλλογο από τη νέα Διοίκηση, αλλά και για τις προοπτικές που ανοίγονται από τη συνεργασία με την ομάδα του ΠΑΟΚ.
Τέλος, αποκάλυψε και την πρόθεση των υπευθύνων του “δικεφάλου του βορρά” να τρέξουν οι εξελίξεις, που αφορούν τη συνεργασία, με κλιμάκιο που θα έρθει στην πόλη μας στο τέλος Σεπτέμβρη ή αρχές Οκτωβρη. Αναλυτικότερα οι δηλώσεις έχουν ως εξής…

Απόδοση Δηλώσεων: goalpost.gr

Στο σχόλιο σχετικά με το πόσο έχει αλλάξει ο Μαγνησιακός σε όλα τα επίπεδα, καθώς η διοίκηση που έχει φροντίσει για τις εγκαταστάσεις και την καθημερινότητα της ομάδας, δίνοντας στο προπονητικό τιμ τη δυνατότητα να εργαστεί απρόσκοπτα, ο Βασίλης Πανόπουλος απάντησε:
“Θα συμφωνήσω σε όλα όσα είπατε και θα σας πω μόνο τούτο. Όταν ο Κώστας Γκουγκουλιάς, ο σημερινός πρόεδρος, αποφάσισε να αναλάβει την ομάδα, του είχα πει ένα πράγμα.
Πως εάν το γήπεδο δεν εγκαινιαστεί με βραδινό παιχνίδι και με πολύ καλή ομάδα, εγώ θα παραιτηθώ. Ο Κώστας Γκουγκουλιάς, τελικά κατάφερε κάτι το οποίο, εγώ τουλάχιστον που είμαι στο σύλλογο 14 χρόνια, από το 2004, δεν το είχα ξαναδεί.
Εννοώ για το βραδινό παιχνίδι με προβολείς, με πολύ κόσμο και γενικά το αποτέλεσμα που είχαμε την Κυριακή. Αλλά αυτό είναι μόνο το θεαθήναι… Από πίσω, όλο αυτό τον καιρό, έχει γίνει τεράστια δουλειά. Ειδικά με το θέμα των εγκαταστάσεων ο Κώστας Γκουγκουλιάς έχει διαθέσει τρομερή ενέργεια, πάρα πολύ χρόνο από τις δουλειές του και βέβαια πάρα πολλά χρήματα για να μπορέσει να φέρει τις εγκαταστάσεις σε μία κατάσταση, την οποία πιστεύω ότι τη ζηλεύουν πάρα πολλές ομάδες, με την καλή έννοια. Και βέβαια αυτό έχει να κάνει με το ότι ο Μαγνησιακός είναι μία ομάδα που έχει έδρα στο κέντρο του Βόλου, με ιδιόκτητες εγκαταστάσεις και θα έπρεπε να είναι πρότυπο για όλους. Θεωρώ αυτή τη στιγμή ότι με την τεράστια προσπάθεια της διοίκησης και του προέδρου προσωπικά, είμαστε σε ένα ικανοποιητικό επίπεδο.

Σχετικά με τη δημιουργία του Νέου Μαγνησιακού και τις προοπτικές που ανοίγονται στα νέα παιδιά, απάντησε:
“Όταν στις αρχές συζήτησα με τον Κώστα Γκουγκουλιά για το τι συμβαίνει στην ομάδα και γενικότερα στο σύλλογο, συμφωνήσαμε ότι θα πρέπει να γίνει μία δεύτερη ομάδα, η οποία θυμάστε προϋπήρχε και επί εποχής Ψαχούλα και ως εγχείρημα ήταν απολύτως επιτυχημένο. Θα μου πείτε τώρα γιατί δεν συνεχίστηκε… Ίσως γιατί μερικές καταστάσεις ήταν τέτοιες που σε οδηγούν να κάνεις ή να μην κάνεις κάτι…
Αποφασίσαμε, πλέον να γίνει ο Νέος Μαγνησιακός, ο πρόεδρος αποδέχτηκε αυτό το εγχείρημα, αν και δεν είναι μόνο ο Νέος Μαγνησιακός που έχει γίνει. Η νέα διοίκηση έχει πάρει όλο το οικοδόμημα του Μαγνησιακού. Έχει πάρει και τη γυναικεία ομάδα, την οποία αναβάθμισε και αυτή και βέβαια ανέλαβε το σημαντικότερο κομμάτι που είναι οι ακαδημίες μας. Διότι αυτές μας τροφοδοτούν με παίκτες και γνωρίζετε ότι αυτό γίνεται επί σειρά ετών. Οι ακαδημίες έχουν αναβαθμιστεί πλήρως κι αυτό δεν το λέω για να πω μεγάλα λόγια. Έχει να κάνει και με τη μεταγραφή του Γιώργου Μπάλλα στον ΠΑΟΚ. Εδώ θέλω να σας πω ότι όταν με τον Κώστα Γκουγκουλιά πήγαμε στον ΠΑΟΚ, ήμασταν προετοιμασμένοι να αφήσουμε εκεί το “σημάδι” μας, είτε ως ομάδα που εκπροσωπούσε το ποδόσφαιρο του νομού, είτε ως Μαγνησιακός. Πήγαμε με νομικό σύμβουλο, με παρουσιάσεις, με υλικό σχετικά με την ομάδα, τα οποία τους δείξαμε κι εκδηλώσαμε ενδιαφέρον να συνεργαστούμε
Από την πλευρά τους είδαμε ότι ήταν πάρα πολύ διστακτικοί και μας ανέφεραν διάφορα σχετικά με τα γήπεδα, τις εγκαταστάσεις και τα λοιπά…
Όταν όμως τους δείξαμε με εικόνα, με λήψεις που είχαν γίνει από τις εγκαταστάσεις μας, πως τα πράγματα αλλάζουν, εντυπωσιάστηκαν κι αυτός ήταν ο λόγος που κατέβηκε ομάδα Κ17 του ΠΑΟΚ για να κάνουμε το φιλικό.
Και θα σας πω ότι οι άνθρωποι αυτοί δεν κάνουν τόσο εύκολα συνεργασίες. Εδώ και 5 χρόνια που ασχολείται με την ομάδα και ο κ. Σαββίδης, έχουνε επιχειρήσει μεν πολλές συνεργασίες, οι οποίες όμως χαλάνε πολύ γρήγορα, διότι δεν μπορούν να υποστηριχθούν από τις άλλες ομάδες.
Τώρα θα σας αποκαλύψω κάτι την επόμενη μέρα, μετά τον κυριακάτικο αγώνα και το δείπνο που ακολούθησε, με πολλές συζητήσεις με το επιτελείο του ΠΑΟΚ που σημειωτέον ήρθε με πέντε προπονητές, δυο φροντιστές και ένα γιατρό… και μιλάμε για ομάδα Κ17… από εκεί και πέρα ας αναλογιστεί κάποιος τι γίνεται με την ομάδα Κ19 ή με την πρώτη ομάδα…
Να σας αποκαλύψω, λοιπόν, ότι την επόμενη μέρα μας τηλεφώνησε ο Βαγγέλης Πουρλιοτόπουλος (σ.σ. Διευθυντής Ακαδημιών ΠΑΟΚ) και μας ανακοίνωσε ότι θα κατέβει κλιμάκιο του ΠΑΟΚ στα τέλη του Σεπτέμβρη ή αρχές Οκτώβρη, προκειμένου η συνεργασία να τρέξει πιο γρήγορα. Είδαν το πόσο ο δικός μας πρόεδρος ενδιαφέρεται γι αυτό και το πόσο θέλει ο Κώστας Γκουγκουλιάς να πετύχει αυτή η συνεργασία..
Είναι πολύ σημαντικό αυτό που σας λέω, διότι και με άλλες ομάδες της πόλης ξεκίνησαν να γίνουν συνεργασίες, αλλά στην πορεία σταμάτησαν όλες. Κι εγώ δεν λέω ότι τη δική μας συνεργασία απλά θα μακροημερεύσει, λέω ότι 100% θα είναι μία συνεργασία που θα δώσει άλλες προοπτικές και θα αναβαθμίσει τον Μαγνησιακό και τις ακαδημίες, διότι θα δουλεύουμε πλέον σε ευρωπαϊκά πρότυπα, που είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι για μας.
Όλοι μας και βάζω και τον εαυτό μου μέσα, θα πρέπει να δουλέψουμε πάρα πολύ για να φέρουμε εις πέρας τη συνεργασία, που αυτή τη στιγμή έχουμε ξεκινήσει…”

Για τος υπόλοιπους προπονητές του συλλόγου και τους στόχους της ομάδας, για την οποία υπάρχει η αίσθηση ότι θα είναι μία από τις πρωταγωνίστριες της κατηγορίας, ανέφερε:
“Είναι βέβαιο ότι θέλουμε να είμαστε και θα είμαστε ψηλά, σε καμία περίπτωση δεν θέλουμε να λέμε απλά ότι θα παραμείνει η ομάδα στην κατηγορία. Δεν μας ενδιαφέρει αυτό.
Μας ενδιαφέρει να παίζουμε καλό κι ελκυστικό ποδόσφαιρο. Αυτά τα 400- 500 άτομα που είδαμε με τον ΠΑΟΚ στο γήπεδο, προφανώς δεν θα μπορούμε να τα έχουμε σε κάθε αγώνα, αλλά θέλουμε βήμα- βήμα να φέρουμε αυτό τον κόσμο στο γήπεδο μας. Αυτός είναι ένας στόχος που έχουμε θέσει ως σωματείο.
Οι υπόλοιποι προπονητές που είναι στο τεχνικό τιμ του συλλόγου είναι ο Δημήτρης Δεβρίκης που επί σειρά ετών είναι και αυτός στο σύλλογο κι όποιος έχει και τη γενική διεύθυνση όλων των ακαδημιών, σε ότι αφορά στα προγράμματα και το τεχνικό κομμάτι.
Ο Λευτέρης Κούτρης που είναι μαζί μας τα τελευταία χρόνια, ένας ικανότατος άνθρωπος στον τομέα του- στους τερματοφύλακες και να αναφέρουμε ότι γίνεται μία σχολή τερματοφυλάκων στο Μαγνησιακό. Επίσης στις ακαδημίες είναι οι Γιώργος Γεωργίου, Γιώργος Κασιούρας, Κώστας Σήψας, Θόδωρος Κατσαμόρας και καλώς εχόντων των πραγμάτων θα είναι κι ακόμη δύο παιδιά, που θα βρεθούν στο προπονητικό τιμ στο μέλλον…”

[iframe width=”100%” height=”60″ src=”https://www.mixcloud.com/widget/iframe/?hide_cover=1&mini=1&feed=%2Fchrispap74%2F%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B5%CE%BA%CF%80%CE%BF%CE%BC%CF%80%CE%AE-classico-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B2%CF%8C%CE%BB%CE%BF%CF%82-986-%CE%BC%CE%AF%CE%BB%CE%B7%CF%83%CE%B5-%CE%BF-%CE%B2%CE%B1%CF%83%CE%AF%CE%BB%CE%B7%CF%82-%CF%80%CE%B1%CE%BD%CF%8C%CF%80%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%BF%CF%82%2F” frameborder=”0″ ]

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις