Φιλικό με Μακεδονικό ανακοίνωσε η Νίκη Βόλου

Τον Μακεδονικό* θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας η Νίκη Βόλου σε φιλικό αγώνα που θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη, την Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου. Οι κυανόλευκοι θα δοκιμαστούν απέναντι σε μία δυνατή ομάδα της Γ’ Εθνικής την οποία κοουτσάρει ο Κώστας Βελιτζέλος. Στον Μακεδονικό αγωνίζονται ακόμη δύο ποδοσφαιριστές που έχουν φορέσει τη φανέλα της Νίκης Βόλου, οι Αλέξανδρος Παπατζίκος και Στέλιος Τσουκάνης.

Η σχετική ανακοίνωση από τη Νίκη Βόλου και η ιστορική αναδρομή του Μακεδονικού

Η Διοικούσα Επιτροπή ποδοσφαίρου της Νίκης Βόλου 1924, ενημερώνει τους φίλους της ομάδας μας για το προγραμματισμένο φιλικό παιχνίδι προετοιμασίας με τον Μακεδονικό στην Θεσσαλονίκη :
 
Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2017
Μακεδονικός – Νίκη Βόλου
Γήπεδο Νέας Ευκαρπίας
Ώρα έναρξης :18:00

*Πληροφορίες για τον Μακεδονικό από το Wikipedia

Ο Αθλητικός Πολιτιστικός Σύλλογος Μακεδονικός Νεάπολης ιδρύθηκε το 1928, αγωνίζεται με χρώματα το πράσινο και το λευκό και εδρεύει στη Νεάπολη Θεσσαλονίκης. Διατηρεί τμήματα ποδοσφαίρου, καλαθοσφαίρισης, πετοσφαίρισης, χειροσφαίρισης, υδατοσφαίρισης, κολύμβησης και παλαιότερα στίβου.
Ιδρύθηκε με την ονομασία Προσφυγική Ένωση και μετονομάστηκε σε Α.Π.Σ. Μακεδονικός το 1936 κατόπιν εντολής της κυβέρνησης Μεταξά και σε Α.Π.Σ. Μακεδονικός Νεάπολης το 1973 μετά τη συγχώνευση με τη Δόξα Νεάπολης.

Ιστορική αναδρομή
Πριν την καθιέρωση της Α’ εθνικής ο Μακεδονικός αγωνιζόταν στο τοπικό πρωτάθλημα της Θεσσαλονίκης και σημαντικότερη διάκρισή του ήταν η κατάκτηση του πρωταθλήματος του 1947 (24 βαθμοί σε 10 αγώνες με τέρματα 25-13), κάτι που του έδωσε το δικαίωμα συμμετοχής στην τελική φάση του Πανελλήνιου πρωταθλήματος 1946-47, όπου τερμάτισε στην 6η και τελευταία θέση, έχοντας ηττηθεί σε όλους τους αγώνες.
Θα έπρεπε να περιμένει πολλά χρόνια για να βρεθεί στην Α’ εθνική, όταν το 1982 τερμάτισε πρώτος στον Βόρειο όμιλο της Β’ εθνικής. Δεν κατάφερε να κρατηθεί στην κατηγορία μιας και λόγω αναδιάρθρωσης των κατηγοριών τη συγκεκριμένη χρονιά υποβιβάστηκαν 4 ομάδες και ο Μακεδονικός τερμάτισε 4ος από το τέλος ισόβαθμος του Πανιωνίου. Στο μπαράζ που ακολούθησε στο Ε.Α.Κ. Βόλου η ομάδα της Νεάπολης έχασε με σκορ 3-2 με αποτέλεσμα να υποβιβαστεί. Είναι χαρακτηριστικό ότι στην έδρα του τη χρονιά εκείνη με αντιπάλους τους 3 “μεγάλους” της Αθήνας και του Πειραιά, αλλά και τους 3 της Θεσσαλονίκης, όχι απλά έμεινε αήττητος, αλλά ούτε δέχτηκε καν γκολ.
Τα επόμενα χρόνια η ομάδα κινούνταν μεταξύ Β’ και Γ’ εθνικής κατηγορίας (κατέκτησε το πρωτάθλημα της Γ’ εθνικής στο Βόρειο όμιλο το 1988), όμως στη συνέχεια βρέθηκε στη Δ’ εθνική, ακόμη και στο τοπικό πρωτάθλημα της Θεσσαλονίκης. Τη σαιζόν 2007-08 κατέκτησε την πρώτη θέση στον 2ο όμιλο της Δ’ εθνικής και επανήλθε μετά από αρκετά χρόνια απουσίας στη Γ’ εθνική. [εκκρεμεί παραπομπή]
Την περίοδο 2015-16, η ομάδα αγωνίστηκε στο πρωτάθλημα της Α1 κατηγορίας της Ε.Π.Σ.Μ., το οποίο και κατέκτησε με συνολική συγκομιδή 76 βαθμών και έχοντας μόνο δύο ήττες. Την ίδια περίοδο, ο Μακεδονικός κατέκτησε το Κύπελλο Ερασιτεχνών, νικώντας στον τελικό, που έγινε στο γήπεδο της Τούμπας, τον Θερμαικό Θέρμης με σκορ 2-1.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις