Ελευθερόπουλος: Το καλύτερο φετινό μας παιχνίδι

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Δημήτρης Ελευθερόπουλος, στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε του παιχνιδιού με τον Πιερικό τόνισε πως η ομάδα του έκανε το καλύτερό της φετινό παιχνίδι, απέναντι σε μια πολύ δυνατή ομάδα που παρέμενε αήττητη για έξι παιχνίδια. Δήλωσε, επίσης, πως…

…είναι πολύ ευτυχισμένος που δουλεύει με τους συγκεκριμένους παίκτες στον Ολυμπιακό. Αναλυτικά οι δηλώσεις του τεχνικού των «ερυθρολεύκων»:
«Είχαμε δει τον Πιερικό δύο φορές και μαζί με τους συνεργάτες μου είχαμε πει πως είναι μια από τις δύσκολες ομάδες, για να τη διασπάσεις και να κάνεις τελική ενέργεια. Παίζει ένα 4-3-3 για μένα από τα καλύτερα της κατηγορίας, ξέρει τι θέλει μέσα στο γήπεδο, έχει πλάνο, τρομερές μετατοπίσεις και όλα αυτά σαφέστατα είναι έργο του προπονητή τους. Στα δύο μεγάλα παιχνίδια που παίξανε (σ.σ. με ΑΕΛ και Λαμία), πιστεύω πως αδικήθηκαν από την ισοπαλία. Ο Πιερικός ήταν έξι παιχνίδια αήττητος δίκαια. Επρεπε να ρισκάρουμε, γι’ αυτό επιλέξαμε να παίξουμε με δύο «οχτάρια», χωρίς «εξάρι», να έχουμε δημιουργία στον άξονα. Τα παιδιά ανταποκρίθηκαν εκπληκτικά, κάναμε το καλύτερό μας φετινό παιχνίδι, είχαμε δημιουργία και από τον άξονα και από τα πλάγια. Από την πρώτη μέρα που έχω έρθει στην ομάδα είπα στους ποδοσφαιριστές πως αν δουλεύουμε μ’ αυτούς τους ρυθμούς, θα μπορούμε να επιβληθούμε σε οποιοδήποτε αντίπαλο. Η ομάδα που αντιμετωπίσαμε σήμερα είναι μια πάρα πολύ καλή ομάδα και μου δίνει το δικαίωμα να βλέπω με μεγαλύτερη αισιοδοξία το μέλλον. Η καθημερινή δουλειά που γίνεται στην προπόνηση με κάνει περισσότερο αισιόδοξο από τους αγώνες της Κυριακής. Δύο τελείως διαφορετικοί αγώνες στο Αλκαζάρ και σήμερα, όποτε χρειάστηκε έδειξαν ψυχή, όταν χρειάστηκε επιβλήθηκαν με ολοκληρωτικό ποδόσφαιρο, οπότε μόνο ευτυχισμένος μπορεί να είναι ένας προπονητής όταν έχει αυτούς τους παίκτες στη διάθεσή του».
Για το αν η διακοπή του πρωταθλήματος θα επηρεάσει την ομάδα, η οποία έχει βρει ρυθμό και έχει τέσσερις συνεχόμενες νίκες:
«Αν το δούμε ωφελιμιστικά η διακοπή δεν είναι ότι καλύτερο για μας. Είμαστε στην καλύτερή μας κατάσταση. Αλλά το ποδόσφαιρο που αγαπάμε και από το ποδόσφαιρο που ζούμε όλοι μας θα πρέπει να βρει λύσεις για να μην γίνονται στα γήπεδα. Αυτό το ζήσαμε και εμείς πριν από λίγες μέρες. Οπότε, έρχεται σε δεύτερη μοίρα το εγώ και σε πρώτη μοίρα αυτό που λατρεύουμε όλοι μας. Θα πρέπει το ελληνικό ποδόσφαιρο να βρει το δρόμο του».
Για το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός εκμεταλλεύεται τις στημένες φάσεις στα τελευταία παιχνίδια και σκοράρει:
«Οι στατικές φάσεις είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο του σύγχρονου ποδοσφαίρου. Έχει ξεφύγει από την κατοχή ή μη κατοχή της μπάλας. Έχει πάει στα δύο μέρη της μετάβασης και στις στατικές φάσεις. Αλλά ακόμη και εκεί απαιτείται, κυρίως εγκεφαλική συγκέντρωση. Γι αυτό είπα πως είμαι παρά πολύ ικανοποιημένος από τον τρόπο με τον οποίο ανταποκρίνονται οι ποδοσφαιριστές στο κάθε δευτερόλεπτο της προπόνησης, που δεν είναι εύκολο».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις