Μπακάλης: «Πιο μπροστά Ολυμπιακός, Νίκη και ΝΠΣ»

Δύο εβδομάδες περίπου πριν την έναρξη του πρωταθλήματος και ο Γ.Σ.Α. συνεχίζει να “χτίζεται” υπό τις οδηγίες του Λάκη Μπακάλη με στόχο την γρήγορη παραμονή και στη συνέχεια ότι καλύτερο προκύψει. Ο τεχνικός της ομάδας του Αλμυρού φιλοξενήθηκε στον “Βόλος 9.86 FM” και στην εκπομπή CLASSICO όπου μίλησε για την ομάδα του αλλά και για τον ανταγαγωνισμό της κατηγορίας.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Λάκη Μπακάλη στους Ε. Χούτα, Γ. Αποστολακόπουλο και Σ. Νταφέκα:

O Λάκης Μπακάλης αναφέρθηκε στο φιλικό με τον Πρωτεσίλαο όπου έδωσε τη δυνατότητα να αγωνιστούν σχεδόν όλοι οι παίκτες του ρόστερ: «Προσπαθώ να συμμετέχουν όλοι οι παίκτες ώστε να είναι ενεργοί και να έχουμε ένα πιο ευέλικτο βάθος σαν ομάδα και πιο ευέλικτο στα συστήματα για να έχουμε παραλλαγές στα παιχνίδια μας».

Για τον Νάκα: «Είναι ανέτοιμος».

Για τον λόγο που δεν έπαιξαν οι Κυριάκος και Σταυράκης: «Καθαρά για ξεκούραση»

Οι μέχρι τώρα εντυπώσεις από τα φιλικά: «Είμαι πάρα πάρα πολύ ευχαριστημένος από την προετοιμασία. Από τα τρεξίματα των παιδιών, από τη διάθεση, απ’ όλα. Από τα φιλικά δεν μπορούμε να πούμε πως είμαστε ευχαριστημένοι γιατί με μισό μηδέν κερδίζουμε, δεν έχουμε αυτό που πρέπει να έχουμε σαν ομάδα, κάτι μας λείπει. Βέβαια μην ξεχνάμε πως είναι προετοιμασία και τα φιλικά έχουν κι άλλο σκοπό, να δούμε και διάφορα σχήματα, διαφορετικούς παίκτες, εντεκάδες και να βγάλουμε ορισμένα συμπεράσματα και για μένα και για την ομάδα. Από εκεί και πέρα η ομάδα δεν έχει βρει ακόμη τον ρυθμό της είναι όμως στο στάδιο της προετοιμασίας. Μόλις την προηγούμενη εβδομάδα τελειώσαμε οπότε έχουμε ακόμη. Όμως φαντάζομαι ότι η ομάδα θα είναι έτοιμη στα παιχνίδια του πρωταθλήματος στις 24 Σεπτεμβρίου. Θα προτιμούσαμε ένα παιχνίδι εκτός έδρας για να βρούμε ακόμη καλύτερο ρυθμό στο πρώτο παιχνίδι πρωταθλήματος».

Για το κράμα έμπειρων και νέων παικτών που έχει δημιουργηθεί στον ΓΣ Αλμυρού: «Μένει να παντρέψουμε όλο αυτό. Δηλαδή τους παλιούς παίκτες, τα παιδιά που υπήρχαν, με τα νέα παιδιά που είναι αξιόλογοι για την κατηγορία και είναι πολυτέλεια για τον Αλμυρό. Από εκεί και πέρα μένει να φτιάξουμε μια ανταγωνιστική ομάδα, μια ομάδα που να μείνει εύκολα στην κατηγορία, γιατί θα είναι μια δύσκολη κατηγορία δεν θα είναι εύκολη. Το Βελούχι και το κάθε Βελούχι δεν θα το κερδίσεις ποτέ εύκολα να το ξέρεις με μισό μηδέν είναι ομάδα που θα σου κάνει μια δυο ζημιές και θα ψάχνεσαι».

Το ρόστερ του ΓΣΑ προδιαθέτει για ομάδα που θα πρωταγωνιστήσει στη Γ’ Εθνική και αυτό εύχεται και ο Λάκης Μπακάλης: «Μακάρι. Μένει να το δούμε στο γήπεδο, γιατί είναι άλλο να φτιάξεις μια ομάδα η οποία να κουμπώνει και να κάνει αυτά που πρέπει αγωνιστικά».

Για το αν υπάρχει η ανάλογη στήριξη της κοινωνίας του Αλμυρού: «Ναι, και ο Αλμυρός είναι μια ομάδα που στηρίζει την ομάδα. Έχει κι Αλμυρός έναν κόσμο θερμό που είναι κοντά στην ομάδα, έναν κόσμο που αγκαλιάζει την ομάδα, και εμένα προσωπικά».

Για το φιλικό με τη Νίκη: «Πιστεύω πως θα έχει κι ο Αλμυρός κόσμο στο φιλικό με τη Νίκη ώστε να δει την ομάδα σε ένα δύσκολο εκτός έδρας παιχνίδι. Μακάρι να έρθει κόσμος να δει και τις δύο ομάδες».

Η κρίση του για τις άλλες ομάδες της περιοχής και γενικότερα τον ανταγωνισμό: «Έτσι όπως είδα τις ομάδες ο Βόλος ΝΠΣ, ο Ολυμπιακός και η Νίκη είναι πιο μπροστά στον ανταγωνισμό από τις υπόλοιπες. Και οι τρεις ομάδες φαίνεται ότι είναι οι πιο καλές στην κατηγορία. Η σειρά που τις έβαλα είναι τυχαία. Ο Βόλος ΝΠΣ που έχει ένα πολύ γεμάτο ρόστερ, ένα ρόστερ που είναι κράμα Super League, Football League και Γ’ Εθνικής, το οποίο είναι και πολύ ποιοτικό. Μαθαίνω και για την Χαλκίδα και για τη Θήβα ότι είναι πάρα πολύ καλές ομάδες. Βέβαια, δεν μπορούμε να προβλέψουμε με σιγουριά ότι θα είναι αυτές οι δύο ομάδες στον ίδιο όμιλο με εμάς.

Ο Ολυμπιακός και η Νίκη είναι πολύ καλές ομάδες. Βλέποντας και τα ρόστερ το δύο ομάδων θεωρώ πως θα είναι πρωταγωνίστριες. Ο Ολυμπιακός θα είναι πιο μαχητική ομάδα σε σχέση με πέρυσι, έχει  αξιόλογους παίκτες, θα είναι μέσα στο στόχο, θα το παλέψει κι από εκεί και πέρα θα δούμε ποιοι θα είναι οι νικητές της κατηγορίας. Μπορεί ο Βόλος ΝΠΣ να έχει καλούς παίκτες, όμως δεν θα είναι εύκολο να περνάει τρένο από την κάθε ομάδα θα βρει και τις δυσκολίες της. Από εκεί και πέρα παίζει ρόλο ποια ομάδα είναι πιο τυχερή και πιο σταθερή στην κατηγορία της, αυτή θα κόψει και το νήμα».

Για το αν θα ενισχύσει ο Φλίγκος τη Δόξα Δράμας σε περίπτωση που γίνει το μπαράζ: «Νομίζω ναι. Όλα στο ελληνικό ποδόσφαιρο τα έχουμε δει. Νοικιάζουμε για μια βδομάδα ποδοσφαιριστή και μετά γυρίζει πίσω».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις