«Κηδεία» στην Τρίπολη από την εντυπωσιακή Λαμία

Ιστορία στο “Θόδωρος Κολοκοτρώνης” έγραψε η Λαμία του Μπάμπη Τεννέ που κέρδισε με το επιβλητικό 1-3 τον Αστέρα στην Τρίπολη, σημειώνοντάς την πρώτη της νίκη σε επίπεδο Super League.

Αστέρας Τρίπολης και Λαμία άνοιξαν την αυλαία της 3ης αγωνιστικής σε ένα παιχνίδια που αν και δεν ήταν από τα πιο εμπορικά της Super League, εντούτοις έκρυβε εκπλήξεις, καθώς αποζημίωσε τους λιγοστούς φίλους του Αστέρα που βρέθηκαν στο “Θόδωρος Κολοκοτρώνης”, με το θέαμα τα γκολ και την εξέλιξή του.

Λαμία έβαζε, Αστέρας έχανε

Η Λαμία έχοντας ποσοστό σχεδόν… 100% στην επίθεση έκανε τη ζημιά στους γηπεδούχους και πήγε στα αποδυτήρια έχοντας προβάδισμα δύο τερμάτων, με τους γηπεδούχους, όπως και στο παιχνίδι της πρεμιέρας με τον ΠΑΣ να κυνηγούν από νωρίς στο σκορ. 

Ο Ομο στο 6′ ήταν αυτός που “χτύπησε” πρώτος για την ομάδα του Μπάμπη Τεννέ, καθώς με προβολή έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Πίτι έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Αθανασιάδη, που δεν αντέδρασε σωστά. Το γκολ αυτό ανάγκασε τους γηπεδούχους να βγουν στην επίθεση για να ισοφαρίσουν και έφτασαν κοντά στο να το πετύχουν όμως στο 12′ ο Καλτσάς σημάδεψε με κεφαλιά το δοκάρι της εστίας του Παπαδόπουλου.

Με τον Αστέρα να έχει την κατοχή της μπάλας, η Λαμία κατάφερε να “χτυπήσει” και πάλι στην δεύτερη τελική της στο παιχνίδι με τον Πίτι, να εκμεταλλεύεται τα κενά της άμυνας των γηπεδούχων και με διπλή προσπάθεια έκανε το 0-2, βάζοντας πολύ δύσκολα στην ομάδα του Στάικου Βεργέτη.

Οι γηπεδούχοι, στην προσπάθεια που έκαναν να μειώσουν το σκορ πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου, έχασαν δύο ακόμα κλασσικές ευκαιρίες με τους Ιγκλέσιας αρχικά (37′) και τον Ισνάλντο (41′). Βέβαια, αν μια ομάδα έφτασε πιο κοντά σε ένα ακόμα γκολ αυτή ήταν η Λαμία που είχε δοκάρι με τον Βασιλαντωνόπουλο.

Εψαξε ανορθόδοξα το γκολ

Ο Στάικος Βεργέτης θέλοντας να “ανακατέψει την τράπουλα” και να κάνει ακόμα πιο επιθετική την ομάδα του, έριξε στο γήπεδο τον Μάσσα, ωστόσο και πάλι οι γηπεδούχοι, παρά το γεγονός πως είχαν την καθολική υπεροχή της μπάλας, δεν κατάφεραν να βάλουν… πίεση στην άμυνα της Λαμίας, κυρίως λόγω του τρόπου που έψαξαν το γκολ. Και αυτό διότι οι γηπεδούχοι με πολλά γεμίσματα από τον άξονα και τις πτέρυγες επιχείρησαν να φέρουν τη μπάλα στην περιοχή της Λαμίας, με τους Αναστασιάδη και Κουκόλη να έχουν εύκολο έργο.

“Καθάρισε” ο Βάντερσον, γκολ της τιμής για Αστέρα

Η Λαμία που γενικώς σε ολόκληρη τη διάρκεια του δευτέρου ημιχρόνου δεν είχε τελικές προς την αντίπαλη εστία σημείωσε και τρίτο γκολ με τον Βάντερσον στο 80′ να νικάει με απευθείας εκτέλεση φάουλ τον Αθανασιάδη που και σε αυτή την περίπτωση είχε κακή αντίδραση. Στο 88′ ο Αστέρας κατάφερε να πετύχει το γκολ της τιμής με τον Πασαλίδη, όμως και πάλι το 1-3 ήταν ένα πολύ βαρύ σκορ για την ομάδα του Βεργέτη, που έμεινε στον ένα πόντο, κάνοντας δεύτερη σερί εντός έδρας ήττα. 

Αντίθετα η Λαμία, συνέχισε το πολύ καλό της ξεκίνημα στο πρωτάθλημα, φτάνοντας τους τέσσερις πόντους έχοντας μόλις μία ήττα, αυτή με τον Ολυμπιακό, παραμένοντας αήττητη εκτός έδρας.

Αστέρας Τρίπολης (Στάικος Βεργέτης): Αθανασιάδης, Ιγκόρ (36′ Γκοντό), Πασαλίδης, Τριανταφυλλόπουλος, Γιαννούλης, Ιγκλέσιας, Μουνάφο, Μαντιντά (64′ Δουβίκας), Ισνάλντο (46′ Μάσσα), Καλτσάς, Μανιάς.

Λαμία (Μπάμπης Τεννές): Παπαδόπουλος, Βασιλαντωνόπουλος, Παντελιάδης, Ασίγκμπα (73′ Κουτρουμάνος), Όμο, Μπλάζιτς, Πίτι (67′ Αναστασόπουλος), Βάντερσον, Κουκόλης, Αναστασιάδης, Ακόστα (84′ Λινάρδος).

Ο ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Ο Γιώργος Αθανασιάδης. Ο πορτιέρε του Αστέρα Τρίπολης πραγματοποίησε κάκιστη εμφάνιση και φέρει ευθύνη για τα δύο από τα τρία γκολ που δέχτηκε η ομάδα του.

ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΚΡΙΝΑΝ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Ο Βάντερσον. Ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός ήταν όλα τα λεφτά για την ομάδα της Λαμίας. Οργάνωσε, μοίρασε και σκόραρε ένα καταπληκτικό τέρμα με το οποίο η ομάδα του “κλείδωσε” το τρίποντο.

Ο… ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΟΥ ΔΙΑΙΤΗΤΗ

Εξαιρετική η διαιτησία του Μπλάνα. Ο Μεσσήνιος διαιτητής πήρε άριστα, έχοντας σωστές υποδείξεις.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Μπορεί ο Αστέρας Τρίπολης να ήθελε να κάνει μία νέα αρχή στο πρωτάθλημα, ωστόσο μάλλον το τελικό αποτέλεσμα του αγώνα μοιάζει με καταστροφή με τη Λαμία να κερδίζει βαθμούς και εντυπώσεις, πραγματοποιώντας ένα εξαιρετικό ξεκίνημα στην παρθενική της συμμετοχή στο πρωτάθλημα της Super League.

sdna.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις