Φανταστικός ο Ολυμπιακός Β. 1-3 τον Αιγινιακό

Ένας φανταστικός Ολυμπιακός Βόλου στο δεύτερο ημίχρονο πέρασε νικηφόρα από το Αιγίνιο επικρατώντας με 1-3 του Αιγινιακού. Οι «ερυθρόλευκοι» αν και βρέθηκαν στο πρώτο μέρος να χάνουν με 1-0 με γκολ του Θωμά Παπαδόπουλου, σημείωσαν δύο τέρματα με τον Στέφανο Βαρούχα και ένα με τον Χρήστο Καράμπελα και πήραν τη φιλική νίκη από μια ομάδα που αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της Φούτμπολ Λιγκ.

 

Πως αγωνίστηκε ο Ολυμπιακός
Με διάταξη 4-2-3-1 παρατάχθηκε ο Ολυμπιακός Βόλου στο παιχνίδι. Τερματοφύλακας ήταν ο Καραγκιολίδης, ενώ ο Δ. Κόκας (δεξιά) και ο Καραμπάς (αριστερά) ήταν οι δύο μπακ. Στο κέντρο της άμυνα αγωνίστηκαν οι Παπαϊωάννου και Κραγιόπουλος. Οι δύο ανασταλτικοί μέσοι ήταν οι Τόσκας και Βασίλιεβιτς, ο Μέμος αγωνίστηκε στη δεξιά πτέρυγα, ο Σεχολάρι στην αριστερή, με τον Θέο να έχει επιτελικό ρόλο και ο Σέττος να παίζει ως σέντερ φορ.
Οι γηπεδούχοι είχαν τέσσερις καλές στιγμές στο πρώτο 15λεπτο, έχοντας καλύτερη κυκλοφορία της μπάλας και καλύτερη ανάπτυξη στο παιχνίδι. Το πρώτο καλό σουτ έγινε στο 8′ με τον Σοφιάνη, με τον Καραγκιολίδη να αποκρούει αρχικά, ενώ στη συνέχεια νέο σουτ του Σοφιάνη, η μπάλα αφού κόντραρε σε πόδια παικτών του Ολυμπιακού, κατέληξε στην αγκαλιά του Καραγκιολίδη.
Ο Ολυμπιακός στο 9′ είχε ένα σουτ με τον Σεχολάρι, με τον Καραγκιόζη να μπλοκάρει τη μπάλα. Ο Αιγινιακός στη συνέχεια απείλησε τρεις φορές την άμυνα του Ολυμπιακού, σε διάστημα τριών λεπτών. Στο 13′ ο Γιατζιτζόγλου εκτέλεσε φάουλ, με τον Καραγκιολίδη να αποκρούει σωτήρια, ενώ στο 14′ ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού είπε «όχι» στο δυνατό σουτ του Δωματά, αποκρούοντας σε κόρνερ. Ένα λεπτό αργότερα, ο Θ. Παπαδόπουλος σούταρε, με τον Καραγκιολίδη να αποκρούει εκ νέου σωτήρια.
Ο Αιγινιακός συνέχισε να έχει την ελαφρά πρωτοβουλία των κινήσεων, με τους παίκτες του Ολυμπιακού να κλείνουν τους διαδρόμους προς το τέρμα του Καραγκιολίδη. Για να φτάσουμε στο 32′, όταν ο Δωματάς μετά από βαθιά μπαλιά βγήκε μόνος απέναντι από τον Καραγκιολίδη, με τον τερματοφύλακα του Ολυμπιακού να βγαίνει έγκαιρα και να αποκρούει σωτήρια.
Η ανωτερότητα του Αιγινιακού απέφερε καρπούς στο 41′ όταν οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ. Οι Θ. Παπαδόπουλος και Πολύζος έπαιξαν το «ένα-δύο» και ο Παπαδόπουλος με πλασέ μέσα από την περιοχή έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, για να γράψει το 1-0 για την ομάδα της Πιερίας.

Σπουδαίος ο Ολυμπιακός στο β’ μέρος
Ο Ολυμπιακός στο δεύτερο ημίχρονο έκανε σπουδαία εμφάνιση, ήταν πολύ καλός ανασταλτικά, ενώ επιθετικά πέτυχε τρία γκολ και το 1-0 του πρώτου μέρους, το μετέτρεψε σε 1-3 στην επανάληψη.
Στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου ο Μιχάλης Ζιώγας έκανε δύο αλλαγές, ρίχνοντας στο παιχνίδι τους Γελαδάρη και Βαρούχα. Οι «ερυθρόλευκοι» μπήκαν δυνατά στην επανάληψη και με τον Δημήτρη Τόσκα είχαν δύο σημαντικές ευκαιρίες για να φτάσουν στη ισοφάριση. Η πρώτη στο 47′ όταν ο Τόσκας εκτέλεσε φάουλ, με τον Καραγκιόζη να αποκρούει σε κόρνερ, πέφτοντας στη δεξιά του γωνία. Η δεύτερη στο 48′, όταν ο Τόσκας και πάλι με δυνατό σουτ έξω από την περιοχή έστειλε τη μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
Στο 67′ ο Κουλιμπαλί έχασε σημαντική ευκαιρία για να κάνει το 2-0. Έκανε το σουτ, με τη μπάλα να περνά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Καραγκιολίδη.
Ο Ολυμπιακός, ωστόσο, ήταν καλύτερος του Αιγινιακού και κατάφερε να πετύχει δύο γκολ και να γυρίσει το παιχνίδι. Στο 71′ ο Σέττος κέρδισε τη μπάλα, πάσαρε στον Βαρούχα και αυτός με πλασέ μέσα από την περιοχή έγραψε το 1-1.
Στο 79′ ο Σέττος έχασε μεγάλη ευκαιρία να κάνει το 1-2 για τον Ολυμπιακό. Με πλασέ μέσα από την περιοχή έστειλε τη μπάλα λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Αιγινιακού.
Για να φτάσουμε στο 85′ όπου ο Ολυμπιακός πέτυχε δεύτερο τέρμα με τον Βαρούχα. Ο μέσος του Ολυμπιακού με σουτ μέσα από την περιοχή έγραψε το 1-2. Η ανωτερότητα των «ερυθρολεύκων» στο δεύτερο ημίχρονο επιβραβεύτηκε και με τρίτοι γκολ στις καθυστερήσεις του αγώνα. Ο Σεχολάρι έχασε μοναδική ευκαιρία απέναντι από τον Γαβριηλίδη, δεν παράτησε τη φάση, κέρδισε τη μπάλα, τη γύρισε στον Καράμπελα και ο τελευταίος μέσα από την περιοχή με πλασέ έγραψε το 1-3.

Διαιτητής: Αγγελούδης (Λάρισας)
Βοηθοί: Μηνούδης, Σαλτσίδης (Πιερίας)
4ος διαιτητής: Τσιτσανούδης (Λάρισας)
Κίτρινες: Πολύζος, Ανδρικόπουλος
ΑΙΓΙΝΙΑΚΟΣ: Καραγκιόζης (76′ Γαβριηλίδης), Τοπαλίδης (65′ Λορέντσο), Γιαζιτζόγλου (60′ Προσκυνητόπουλος), Βλάχος (46′ Καρακώστας), Λιόλιος (70 Ανδρικόπουλος), Πολύζος, Γκατζολάρι (77′ Στεργίου), Δωματάς (46′ Σισέ), Θ. Παπαδόπουλος (57′ Κουλιμπαλί), Ζούρκος (65′ Αντωνιάδης), Σοφιάνης (65′ Ντελάλιο).
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: Καραγκιολίδης, Δ. Κόκας (46′ Γελαδάρης), Καραμπάς (90′ Αγγελής), Παπαϊωάννου (84′ Χατζόγλου), Κραγιόπουλος, Τόσκας (85′ Πατσής), Βασίλιεβιτς (73′ Λούγκος), Μέμος (46′ Βαρούχας, 86’Καρβούνης ), Σεχολάρι, Θέος (76′ Καράμπελας), Σέττος (80′ Αλαμάνης, 90′ Πολυχρονιάδης).

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις