Έπεισε η Νίκη, παρά τη φιλική ήττα από την ΑΕΛ (pics & vid)

Εμφάνιση που άφησε υποσχέσεις και δημιούργησε προσδοκίες, πραγματοποίησε η Νίκη Βόλου κόντρα στην ΑΕΛ, στο δεύτερο φιλικό προετοιμασίας της ενόψει του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής. Το συγκρότημα του Λάμπρου Πρέκα κόντραρε στα ίσια επί 35 λεπτά τους «βυσσινί» της Α2 εθνικής κατηγορίας και αν στο τελευταίο πεντάλεπτο η επίθεση δεν πάθαινε μπλακ άουτ, το τελικό 67-77 υπέρ των φιλοξενούμενων, να ήταν αρκετά διαφορετικό.

Οι κυανόλευκοι μπήκαν με ενθουσιασμό και περίσσια ενέργεια στο παρκέ του Κλειστού Γυμναστηρίου της Νέας Ιωνίας, βάζοντας δύσκολα στην ομάδα της Λάρισας. Ο τραυματισμός (έσκισε το φρύδι του) του Γεωργίου στα μισά του πρώτου δεκαλέπτου, που τον ανάγκασε να αποχωρήσει από το παιχνίδι, έδωσε το δικαίωμα στους φιλοξενούμενους να εκμεταλλευτούν την περίοδο προσαρμογής των παικτών της Νίκης και να πάρουν κεφάλι στο σκορ. Με τις άμυνες να μην πιέζουν το σκορ πήγε ψηλά και το ταμπλό έγραψε 18-25 στο τέλος της περιόδου.

Η Νίκη ξεκίνησε δυνατά στο 2ο δεκάλεπτο περιόρισε τα λάθη της, πήρε τα ριμπάουντ, πίεσε στην άμυνα με αποτέλεσμα να περάσει μπροστά στο σκορ (31-29), 4’ και 32’’ πριν τη λήξη της περιόδου. Η αντίδραση των φιλοξενούμενων διαμόρφωσε το 38-41 στη λήξη του ημιχρόνου.

Το συγκρότημα του Λάμπρου Πρέκα πάλεψε για να πάρει ότι καλύτερο στο δεύτερο ημίχρονο όμως όσες φορές πλησίασε στο σκορ, οι φιλοξενούμενοι είχαν την απάντηση. Αν και όλα έδειχναν πως οι δύο ομάδες θα πάνε χέρι χέρι στο σκορ μέχρι το τέλος, ένα μπλακ άουτ στην επιθετική λειτουργία της Νίκης έδωσε το δικαίωμα στους φιλοξενούμενους να πάρουν μία διαφορά 10 πόντων στο τελευταίο πεντάλεπτο και να τη διατηρήσουν εύκολα μέχρι την κόρνα της λήξης.

To τελευταίο πεντάλεπτο του αγώνα:

Η απουσία λόγω τραυματισμού του Γεωργίου έδωσε τη δυνατότητα στον Σούλη να πάρει αρκετά λεπτά συμμετοχής και να “δικαιολογήσει” την παρουσία του στο ρόστερ της πρώτης ομάδας, καθώς ήταν ψύχραιμος και πήρε σωστές αποφάσεις σε κρίσιμα σημεία του αγώνα.

Να σημειώσουμε πως ένα τράβηγμα στους προσαγωγούς υποχρέωσε και τον Τοκατλίδη να αποσυρθεί πρόωρα από την αναμέτρηση.

Το φωτορεπορτάζ του αγώνα:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις