Η ΑΕΚ «ξυλοφόρτωσε» με τεσσάρα την ΑΕΛ

Στις νίκες αλλά και στην κορυφή, πιάνοντας τον Ολυμπιακό, επέστρεψε η ΑΕΚ. Η Ένωση, χωρίς να χρειαστεί να ιδρώσει, πήρε εύκολα το «τρίποντο» κόντρα στην Λάρισα επικρατώντας 4-0 στο κεκλεισμένων των θυρών ΟΑΚΑ.

Ιδανικό ξεκίνημα για την ομάδα του Χιμένεθ που άνοιξε το σκορ μόλις στο 4ο λεπτό με φοβερό γυριστό του Μάνταλου. Το άγχος έδιωξε μια και καλή ο Κλωναρίδης, που πλάσαρε στην κενή εστία ύστερα από όμορφη ενέργεια και ασίστ του Λιβάγια. Όλο το δεύτερο ημίχρονο είχε διαδικαστικό χαρακτήρα, αφού και οι βυσσινί αγωνίστηκαν με δέκα λόγω αποβολής (σωστής) του Αγκάνοβιτς (49’) με απευθείας κόκκινη κάρτα. Το 3-0 έγινε έπειτα από σουτ του Μπακασέτα (74’), ενώ το κερασάκι στην τούρτα έβαλε ο Αραούχο με κοντινή κεφαλιά στο 86’, συνδυάζοντας την επιστροφή του στους κιτρινόμαυρους με γκολ.

To ματς:

Τέλειο ξεκίνημα για την ΑΕΚ στο ματς. Πριν καλά-καλά προλάβουν να ιδρώσουν, οι παίκτες του Χιμένεθ άνοιξαν το σκορ με εξαιρετικό γυριστό του Μάνταλου μόλις στο 4ο λεπτό ύστερα από σέντρα του Μπακάκη. Αφού τα θεμέλια μπήκαν από νωρίς τα πράγματα έγιναν πολύ πιο εύκολα για τους γηπεδούχους. Η Λάρισα δεν μπορούσε με τίποτα να κρατήσει την μπάλα στα πόδια της, παρέμεινε σε θέση άμυνας, όμως η αλήθεια είναι πως δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα αφού τα πολλά φάουλ δεν επέτρεψαν στην Ένωση να ανεβάσει στροφές.

Το ματς μπορεί να μην είχε ρυθμό, όμως η ΑΕΚ δεν έχασε τον έλεγχο και ήταν το απόλυτο αφεντικό. Έχοντας υπομονή στο παιχνίδι τους και ψυχραιμία -τις στιγμές που οι βυσσινί έψαξαν τις αντεπιθέσεις- οι κιτρινόμαυροι έφτασαν και σε δεύτερο τέρμα. Αυτή την φορά ο πρωταγωνιστής της φάσης ήταν ο Λιβάγια, ο οποίος με εξαιρετική ενέργεια ξέφυγε απ’ το μαρκάρισμα του Γκόλια κι έδωσε έτοιμο γκολ στον Κλωναρίδη, που πλάσαρε στην κενή εστία (35’). Η Λάρισα προσπάθησε να φέρει την μπάλα στην περιοχή του Ανέστη στο φινάλε του ημιχρόνου, όμως η αλήθεια είναι πως δεν άγχωσε καθόλου την αντίπαλη άμυνα.

Ακόμη πιο δύσκολα έγιναν τα πράγματα για την Λάρισα στο ξεκίνημα του δεύτερου 45λεπτου. Μόλις τέσσερα λεπτά μετά την είσοδό του, ο Αγκάνοβιτς αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα ύστερα από αγκωνιά που έριξε στον Βράνιες (49’). Έχοντας στην… τσέπη το 2-0 αλλά και το αριθμητικό πλεονέκτημα η ΑΕΚ δεν πάτησε καθόλου γκάζι, ενώ οι φιλοξενούμενοι προσπαθούσαν να κυκλοφορήσουν την μπάλα και να μην επιτρέψουν στο ματς να πάρει ρυθμό.

Στο τελευταίο 20λεπτο, οι φιλοξενούμενοι «κλάταραν» τελείως και η Ένωση δεν χαρίστηκε. Στο 74’ έπειτα ο Μπόζοβιτς πιάστηκε στον ύπνο και είδε το δυνατό σουτ του Μπακασέτα (πρώτη του εμφάνιση) να καταλήγει στα δίχτυα. Μέχρι το τελευταίο σφύριγμα, οι κιτρινόμαυροι ήταν σταθερά στην επίθεση κι έφτασαν και σε τέταρτο τέρμα με κεφαλιά του «καυτού» Αραούχο, που συνδύασε με γκολ την επιστροφή του στην ΑΕΚ.

Οι συνθέσεις:

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Ανέστης, Μπακάκης, Τσόσιτς, Βράνιες, Λόπες, Αϊντάρεβιτς, Γιόχανσον, Μάνταλος, Χριστοδουλόπουλος (68’ Μπακασέτας), Κλωναρίδης, Λιβάγια (76’ Αραούχο)

Στον πάγκο: Τσιντώντας, Γκάλο, Τζανετόπουλος, Κονέ, Βλαχομήτρος

ΑΕΛ (Αντρέ Πάους): Μπόζοβιτς, Ρέντζας, Ζίζιτς, Γκόλιας, Περέιρα, Γιοβάνοβιτς (78’ Κριζμάν), Φατιόν, Ντέλετιτς (46’ Περόνε), Λεοζίνιο (46’ Αγκάνοβιτς), Λαγός, Ναζλίδης
Στον πάγκο: Σαφαρίκας, Ναβάρο, Φάρκας, Γιαννιτσάνης

Διαιτητής: Άγγελος Ευαγγέλου (Αθηνών)

Γήπεδο:
ΟΑΚΑ

sport-fm.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις