Η Κέρκυρα νίκησε τον τραγικό ΠΑΟ και τον άφησε στην τελευταία θέση

Οι ντροπιαστικές εμφανίσεις του Παναθηναϊκού συνεχίστηκαν και στην Κέρκυρα, όπου οι «πράσινοι» έχασαν 1-0, έχοντας μόλις μια τελική στην εστία! Στον πάτο της βαθμολογίας το «τριφύλλι», καθαρό πέναλτι στον Καμπέσας δεν έδωσε ο διαιτητής Παπαδόπουλος. 

Με αρκετά νέα πρόσωπα σε σχέση με το τελευταίο παιχνίδι πρωταθλήματος κόντρα στον Λεβαδειακό, παρατάχθηκε ο Παναθηναϊκός στην Κέρκυρα. Μάλιστα, ο Μαρίνος Ουζουνίδης έδωσε φανέλα βασικού τόσο στον Όσκαρ Χίλιεμαρκ όσο και στον Αντονί Μουνιέ. Ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος ξεκίνησε κάτω από τα δοκάρια. Αριστερό μπακ ο Χουλτ που επέστρεψε από την περυσινή τιμωρία, δεξί ο Γιόχανσον και ο Κουτρουμπής με τον Κολοβέτσιο στο κέντρο της άμυνας. Κουρμπέλης και Χίλιεμαρκ στην μεσαία γραμμή. Στα άκρα ο Μουνιέ και ο Λουντ, ο Λουσιάνο σε ελεύθερο ρόλο και στην κορυφή του 4-4-1-1 ο Τσάβες.

Στον αντίποδα, ο Αλέκος Βοσνιάδης στην πρώτη του παρουσία στον πάγκο των «Φαιάκων» μετά την επιστροφή του επέλεξε ένα «σφιχτό» 4-5-1 για να περιορίσει το «τριφύλλι» και να κλείσει τους διαδρόμους. Ο Γιαννακόπουλος ήταν ο πορτιέρο. Ιωάννου και Γρομητσάρης οι στόπερ, Σοϊλέδης αριστερό μπακ και δεξί ο Σπίνουλας. Σιόντης και Μπαλάφας οι δύο «κόφτες». Ο Ντουάλα μπροστά τους, Γκόμες και Επστάιν στις πτέρυγες, με τον Παμλίδη «φουνταριστό».

Τουρισμός

Η λογική έλεγε πως ο Παναθηναϊκός θα παρουσιαζόταν καλύτερος σε σχέση με το κακό αγωνιστικό πρόσωπο πριν την διακοπή του πρωταθλήματος, καθώς θα έβαζε στην εξίσωση κάποιες από τις μεταγραφές και στο διάστημα της διακοπής θα διόρθωνε κάποια από τα μεγάλα του προβλήματα. Ούτε καν. Το «τριφύλλι» στο πρώτο μέρος μπήκε στο γήπεδο με τουριστική διάθεση, χωρίς να μπορεί να αλλάξει δεύτερη πάσα για είκοσι λεπτά και θα μπορούσε στο πρώτο κομμάτι του ημιχρόνου να έχει βρεθεί με την πλάτη στον τοίχο! Η ανοησία του Κουτρουμπή με πέναλτι ερασιτεχνικού επιπέδου έδωσε την ευκαιρία στην Κέρκυρα να ανοίξει το σκορ με πέναλτι του Επστάιν στο 18′! Μάλιστα, οι «Φαίακες» δύο λεπτά αργότερα είχαν δοκάρι με τον Παμλίδη!

AdTech Ad

Η ομάδα του Ουζουνίδη ήταν σε άλλο γήπεδο, δεν είχε υπομονή στο παιχνίδι της, με ποδοσφαιριστές που έπαιζαν φοβισμένα και σχεδόν σε κάθε φάση «μανούριαζαν» μεταξύ τους!Με την συμπλήρωση μισής ώρας παιχνιδιού και με τον Τσάβες να «τραβιέται» μακριά από την περιοχή και να δημιουργεί, ο Παναθηναϊκός δημιούργησε τις δύο καλές του φάσεις. Στην πρώτη ο Λουσιάνο με το κεφάλι έστειλε την μπάλα άουτ και στην δεύτερη ο Γιαννακόπουλος νίκησε αρχικά τον Χίλιεμαρκ και στην συνέχεια σε κενό τέρμα ο Λουντ σούταρε ψηλά άουτ!

Η εικόνα των «πρασίνων» ήταν αποκαρδιωτική και ο Ουζουνίδης έπρεπε να αλλάξει πολλά στον σκληρό δίσκο των παικτών του για να μπορούσε ο Παναθηναϊκός να ανεβάσει την απόδοσή του.

Ανήμπορος να κάνει το παραμικρό!

Ότι και αν έκανε ο Ουζουνίδης από τον πάγκο, όσες φορές και αν ανακάτεψε την τράπουλα με την είσοδο του Άλτμαν, του Καμπέσας και του Μολίνς, ο Παναθηναϊκός ναι μεν είχε την κατοχή της μπάλας αλλά δεν μπορούσε να δημιουργήσει το παραμικρό. Λάθη, λάθη, λάθη. Καμία προσωπική ενέργεια, κανένας αυτοματισμός, μια εικόνα από… παιδάκια κόντρα σε άντρες.

Η Κέρκυρα είχε την σωστή ανασταλτική συμπεριφορά, είχε παίκτες που έτρωγαν και την μπάλα αν χρειαστεί και είχε και το προβάδισμα από το… πουθενά χάρη στο λάθος του Κουτρουμπή. Με εξαίρεση την κεφαλιά του Καμπέσας στο 80′, ο Παναθηναϊκός δεν έκανε το παραμικρό! Ήταν ανήμπορος, παρουσιάστηκε ένα μάτσο χάλια και οι γηπεδούχοι πανηγύρισαν στο φινάλε μια πολύ μεγάλη νίκη.

MAN OF THE MATCH: Σωτήρης Μπαλάφας! Ο Έλληνας αμυντικός μέσος ήταν παντού. Έκοψε, κάλυψε χώρους, έβγαλε πάθος, κέρδισε μονομαχίες στα δύο τρίτα του γηπέδου και ήταν εξαιρετικός.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Νίκος Γιαννακόπουλος. Ο πορτιέρο της Κέρκυρας φώναξε «παρών» σε μία από τις λιγοστές ευκαιρίες του Παναθηναϊκού. Στο τετ-α-τετ με τον Χίλιεμαρκ απόκρουσε με το πόδι και κράτησε ανέπαφη την εστία του.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Γιώργος Κουτρουμπής. Ο στόπερ του Παναθηναϊκού έβαλε μπροστά την Κέρκυρα στο σκορ μετά το παιδικό του λάθος μέσα στην περιοχή, είχε και άλλες στιγμές που δημιούργησε κίνδυνο για την εστία της ομάδας του. Τραγικό παιχνίδι…

Η ΓΚΑΦΑ: Ο Καμπέσας στο 80′ βρέθηκε μόνος του απέναντι από τον Γιαννακόπουλο μετά την άψογη σέντρα του Άλτμαν, πήδηξε μόνος του και κατάφερε να στείλει την μπάλα άουτ. Μεγάλη ευκαιρία από τον νεαρό εξτρέμ σε φάσεις που πρέπει να καταλήγουν στο πλεκτό.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Τραγική η διαιτησία του Παπαδόπουλου. Ο ρέφερι σωστά δίνει το πέναλτι υπέρ της Κέρκυρας στο χέρι του Κουτρουμπή αλλά έχει δύο σοβαρά λάθη εις βάρος του Παναθηναϊκού. Στο 11′ ο Γρομητσάρης ανατρέπει τον Τσάβες που έμπαινε στην περιοχή απέναντι στον πορτιέρο. 
Το φάουλ και η αποβολή έγινε… τίποτα. Στο 88′ ο Σοϊλέδης κλωτσά πεντακάθαρα τον Καμπέσας μέσα στην περιοχή, ο Παπαδόπουλος το σκέφτηκε, κοίταξε τον επόπτη αλλά και πάλι δεν υπέδειξε την παράβαση.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Ο κατήφορος για τον Παναθηναϊκό δεν έχει τέλος, με το «τριφύλλι» να μένει για τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι χωρίς νίκη! Η ομάδα του Ουζουνίδη ήταν… αλλού, τελείωσε το ματς με μια τελική στην εστία και όσα παράπονα και αν έχει από τον Παπαδόπουλο, παρέμεινε αδιόρθωτος, με μια εικόνα για λύπηση.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Κέρκυρα (Αλέκος Βοσνιάδης): Γιαννακόπουλος, Γρομητσάρης, Ιωάννου, Σπίνουλας, Σοϊλέδης, Γκομές, Επστάιν (79′ Κόντος), Μπαλάφας (86′ Ζορμπάς), Σιόντης, Ντουαλά, Παμλίδης (69′ Αρτυματάς)

Παναθηναϊκός (Μαρίνος Ουζουνίδης): Βλαχοδήμος, Γιοχάνσον, Χούλτ, Κουτρουμπής, Κολοβέτσιος (67′ Μολίνς), Κουρμπέλης, Χίλιεμαρκ, Μουνιέ (61′ Καμπέσας), Λούντ, Λουτσιάνο (46′ Άλτμαν), Τσάβες.

gazzetta.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις