Επίσκεψη της FIBA στο Βόλο ενόψει Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Εφήβων

 

Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Μπάσκετ Εφήβων 2015 (U18), πρόκειται να διεξαχθεί στο Βόλο και συγκεκριμένα στα Δημοτικά Κλειστά Γυμναστήρια Ν. Ιωνίας και Πορταριάς, από τις 23 Ιουλίου έως και τις 2 Αυγούστου. Με αφορμή αυτό το μεγάλο αθλητικό γεγονός, η υπεύθυνη όλων των διοργανώσεων της FIBA, Μόνικα Κούπνερ, αλλά και ο…

….συνεργάτης της, Λιούμπο Μάντιτς, επισκέφτηκαν την πόλη του Βόλου. Από το μικροσκόπιο των απεσταλμένων της FIBA χθες (Πέμπτη 27/2) πέρασαν ξενοδοχεία της πόλης, το κλειστό γυμναστήριο Ν. Ιωνίας, αλλά και το κλειστό Βόλου, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί ως προπονητήριο. Την ξενάγηση τους, αλλά και την ενημέρωσή τους σχετικά με τις εγκαταστάσεις της Μαγνησίας ανέλαβαν οι κ.κ. Νίκος Φαρμάκης (μέλος της ΕΟΚ και ΕΣΚΑΘ), Γιώργος Βλιώρας (πρόεδρος ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ), Μιχάλης Καπουρνιώτης (αντιπρόεδρος ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ), o πρόεδρος του ΣΔΚΜ κ. Χάρης Καρακατσούνης, αλλά και ο Κώστας Κορομηλάς (παλαίμαχος διαιτητής και μέλος της ΚΕΔ). Σύμφωνα με πληροφορίες του Goalpost.gr, oι άνθρωποι της FIBA σήμερα το πρωί (Παρασκευή, 27/2, 09.30) θα συναντηθούν με τον Δήμαρχο της πόλης, Αχιλλέα Μπέο και έπειτα θα μεταβούν στην Πορταριά, για να δουν από κοντά το ανανεωμένο Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο της. Ακολουθούν οι αποκλειστικές δηλώσεις του κ. Γιώργου Βλιώρα και του κ. Νίκου Φαρμάκη, κύριων συντονιστών της μεγάλης προσπάθειας από ελληνικής πλευράς, για λογαριασμό του Goalpost.gr:

Οι δηλώσεις του κ. Γιώργου Βλιώρα αποκλειστικά στο Goalpost.gr:
“Η συνάντησή μας με τους ανθρώπους της FIBA, είχε προγραμματιστεί εδώ και αρκετό καιρό. Ήρθαν για να παρακολουθήσουν τα ξενοδοχεία, τις εγκαταστάσεις και την πόλη, για να αποκτήσουν μια πιο ολοκληρωμένη άποψη. Εμείς από την πλευρά μας έχουμε δεσμευτεί σχετικά με τις εγκαταστάσεις για κάποια πράγματα. Το Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο της Πορταριάς είναι σχεδόν έτοιμο. Το νόημα της επίσκεψής τους είναι να δούμε, αν θέλουν να μας προτείνουν κάτι παραπάνω. Πιστεύουμε ότι το πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου θα είμαστε έτοιμοι”.

Οι δηλώσεις του κ. Νίκου Φαρμάκη αποκλειστικά στο Goalpost.gr:
“Είναι μια μεγάλη διοργάνωση που έχει αναλάβει η πόλη του Βόλου στο χώρο του μπάσκετ, με τη συμμετοχή του Δήμου και της Νομαρχίας. Πιστεύω όμως πως Θα είναι και μία από τις μεγαλύτερες σε όλη τη Θεσσαλία, στην οποία θα δώσουν το παρών πάρα πολλοί άνθρωποι που αγαπούν το μπάσκετ. Από τις συζητήσεις που έχω κάνει με τους ανθρώπους της FIBA, έχουν μείνει ενθουσιασμένοι με αυτά που έχουμε πραγματοποιήσει μέχρι τώρα. Ο Δήμος έχει κάνει μεγάλη προσπάθεια. Η FIBA παρακολουθεί την πορεία των εργασιών, αλλά είμαι σίγουρος ότι θα πάρουμε την έγκρισή τους”.

Δημήτρης Μπιτολάς

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις