Τουτουντζόγλου: «Μετράμε τις δυνάμεις μας»

Στον «ΒΟΛΟΣ 98.6 FM» και στην εκπομπή «CLASSICO» φιλοξενήθηκε ο Μπάμπης Τουτουντζούγλου. Ο επικεφαλής του μπασκετικού τμήματος της Νίκης Βόλου τόνισε πως η μέχρι τώρα εικόνα της ομάδας στα φιλικά είναι πολύ ενθαρρυντική και όταν θα επιστρέψουν όλοι οι παίκτες που είτε λόγω τραυματισμών, είτε λόγω σπουδών, είτε λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων απουσιάζουν, τότε η Νίκη θα είναι ακόμη πιο ισχυρή και θα παλέψει με όλες τις δυνάμεις της για τους στόχους που έχει θέσει.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Μπάμπης Τουτουντζόγλου στους Ευθύμη Χούτα, Γιώργο Αποστολακόπουλο, Δημήτρη Πέγιο και Σάκη Νταφέκα:

«Προετοιμαζόμαστε και μετράμε τις δυνάμεις μας με δυνατούς αντιπάλους. Το Σαββατοκύριακο έχουμε δύο φιλικά, θα διανυκτερεύσουμε στην πόλη της Λαμίας και θα παίξουμε με δύο δυνατές ομάδες του Νοτίου Ομίλου της Γ’ Εθνικής. Θεωρούμε ότι οι απαιτήσεις της Γ’ Εθνικής είναι μεγαλύτερες, άρα και τα φιλικά μας πρέπει να είναι πιο δυνατά και με πιο δυνατούς αντιπάλους για να έχουμε πιο ασφαλή συμπεράσματα για την πορεία της ομάδας και σε τι κατάσταση είμαστε».

Για τα δύο δυνατά φιλικά με ΑΕΛ και Τιτάνες Παλαμά

«Παίξαμε το Σαββατοκύριακο δύο φιλικά. Το ένα ήταν με την ΑΕΛ στο οποίο είχαμε μια πάρα πολύ καλή παρουσία ενώ στο δεύτερο φιλικό με τους Τιτάνες Παλαμά χάσαμε με 20 πόντους. Θα σταθώ στην καλή αγωνιστική μας παρουσία, τηρουμένων των αναλογιών. Δεν είχαμε στη διάθεσή μας επτά παίκτες, καθώς ο κόουτς υποχρεώθηκε να μπει στη διαδικασία να προστατέψει κάποια παιδιά. Έτσι παίκτες όπως ο Παπακώστας και ο Τσώλης δεν έπαιξαν πάνω από 20 λεπτά δίνοντας έτσι χώρο και χρόνο στα υπόλοιπα παιδιά, κι αυτό για να μην τραυματιστούν. Πιστεύω σε κάθε φιλικό δεν μετράει αν θα χάσεις ή θα νικήσεις, μετρούν άλλα πράγματα που κοιτάει ο κόουτς τη δεδομένη στιγμή».

Για τη στήριξη του κόσμου

«Είναι ενθαρρυντικό στοιχείο ότι είχαμε αρκετό μπασκετικό κόσμο το Σάββατο με την ΑΕΛ, σ’ ένα φιλικό στις πέντε το απόγευμα. Ο κόσμος είναι πάρα πολύ κοντά στην ομάδα. Έχουμε διαθέσει πολλά εισιτήρια διαρκείας, πολλοί είναι και οι χορηγοί που μας υποστηρίζουν και φέτος στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής. Ο κόσμος βοηθάει πάρα πολύ σε όλη αυτή την προσπάθεια που κάνουμε».

Για τους τραυματισμούς παικτών

«Εμείς όσον αφορά την προετοιμασία είμαστε άτυχοι θα έλεγα. Ο Καφάσης έχει ακόμη το πρόβλημα με το χέρι του το οποίο είχε υποστεί ένα κάταγμα, θα μπει στις προπονήσεις σε δέκα μέρες. Ο Γεωργίου είχε ένα σκίσιμο στο φρύδι, στο παιχνίδι με την ΑΕΛ έπαιξε μόνο πέντε λεπτά. Ο Τοκατλίδης είχε ένα τράβηγμα, συγχρόνως είναι και φοιτητής και λείπει από τις προπονήσεις και θεωρούμε ότι μετά τις 23 του μήνα που θα έρθουν όλα τα παιδιά στην ομάδα θα έχουμε ένα περιθώριο 15-20 ημερών για να μπορέσουμε να δουλέψουμε πιο σωστά».

Για την πληρότητα του ρόστερ

«Η ομάδα έχει ακόμη αδυναμίες σε κάποιες θέσεις, που προσπαθούμε να τις καλύψουμε με κάποιες εσωτερικές αλλαγές. Το θετικό είναι ότι ο Φάνης Παπακώστας δίνει τεράστια δύναμη μέσα στο καλάθι, ο Γεωργίου είναι ένας παίκτης που μπορεί να βοηθήσει με την εμπειρία του, ο Τσώλης το ίδιο, ο Σάκης Κουτίνας στον Παλαμά έβαλε 30-35 πόντους με μια εκπληκτική εμφάνιση και περιμένουμε από αυτούς τους παίκτες να αναδείξουν την ομάδα».

Για τον ανταγωνισμό στη Γ’ Εθνική

«Θα ήθελα να τονίσω πως για εμάς που ασχολούμαστε τα τελευταία 3-4 χρόνια με το μπάσκετ της Νίκης, η Γ’ Εθνική είναι μια αχαρτογράφητη περιοχή και δεν ξέρουμε πολλά πράγματα. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να είμαστε έτοιμοι, να έχουμε χαμηλά τον πήχη, χαμηλά την μπάλα και να έχουμε πρώτο στόχο την παραμονή. Έτσι ξεκινάμε. Δεν ξέρουμε τους αντιπάλους, δεν ξέρουμε τίποτα και ξέρετε η επιτυχία με την αποτυχία απέχουν πάρα πολύ λίγο σε κάθε παιχνίδι ειδικά στο μπάσκετ. Άρα κοιτάμε να θέσουμε γερές βάσεις κι από εκεί και πέρα θα δούμε τι θα κάνουμε».

Για το αν υπάρχει πρόθεση για απόκτηση κι άλλου παίκτη

«Δεν κινούμαστε για κάποιον παίκτη αυτή τη στιγμή. Το ρόστερ έχει ολοκληρωθεί απλά περιμένουμε να έρθει ο Καφάσης στη θέση Νο 4, να επανέλθει ο Τοκατλίδης, εννοώντας να κάνει όλες τις προπονήσεις και να συμμετέχει και στα φιλικά της ομάδας, ένας παίκτης που θα βοηθήσει πάρα πολύ. Από εκεί και πέρα περιμένουμε τον Κώστα Λωρίτη που είναι κι αυτός ένας ψηλός που θα μας βοηθήσει. Θα είναι στην ομάδα μας μετά τις 24-25 Σεπτεμβρίου καθώς λείπει για επαγγελματικούς λόγους».

«Ομάδα όλο τον χρόνο»

«Έχω την αίσθηση ότι θα πάμε καλά στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής. Ένα πρωτάθλημα που δεν έχει την ομάδα φόβητρο. Αν προσέξεις δυο τρία πραγματάκια, είσαι ομάδα όλη τη χρονιά κι όχι μέχρι τα Χριστούγεννα, όπως κάνουν πολλές ομάδες, ίσως να πας ακόμη καλύτερα απ’ ότι περιμένεις».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις