Πόσες ομάδες υποβιβάζονται από την Γ’ Εθνική


Μοιράσου το άρθρο

Μετά τον καταρτισμό των ομίλων από την ΕΠΟ, η απορία όλων είναι πόσες ομάδες θα υποβιβάζονται. Στη Γ’ Εθνική και τη νέα χρονιά θα μείνουν οι πρώτες επτά ομάδες, ενώ από την 8η θέση και μετά οι ομάδες θα υποβιβάζονται.

Στον 4ο όμιλο στον οποίο μετέχουν οι ομάδες της Μαγνησίας, από τις 13 ομάδες θα υποβιβαστούν οι έξι. Δηλαδή για να παραμείνει κάποια ομάδα στην κατηγορία θα πρέπει να κάνει πρωταθλητισμό.
Μια εκκρεμότητα απομένει ακόμα να λυθεί στη Γ’ Εθνική και έχει να κάνει με τη συμμετοχή του Ποσειδώνα Π. Πόρων στο πρωτάθλημα. Οι πρωταθλητές Πιερίας δήλωσαν κανονικά συμμετοχή, ωστόσο το τελευταίο διάστημα δείχνει πως έχει διαλυθεί, μιας και δεν συμμετείχε στο τοπικό Κύπελλο. Η ΕΠΟ έχει στείλει έγγραφο και στην ομάδα και στην ΕΠΣ Πιερίας, ζητώντας να δηλωθεί η επίσημη απόσυρση από το πρωτάθλημα και αν υπάρχει περίπτωση η δευτεραθλήτρια της ΕΠΣ, ΑΕ Καρίτσας, να καλύψει το κενό. Αν δεν υπάρξει κάποια ενημέρωση, τότε ο Ποσειδώνας θα συμπεριληφθεί στην κλήρωση, έστω κι αν δεν κατέβει να αγωνιστεί. Αν δεν μετέχει τελικά και δεν καλυφθεί ο όμιλος θα μείνει με 13 ομάδες και θα υποβιβαστούν 6 ομάδες.
Ανά όμιλο ισχύουν τα εξής:
1ος όμιλος
12 ομάδες – υποβιβάζονται οι 5 τελευταίες
2ος όμιλος
14 ομάδες – υποβιβάζονται οι 7 τελευταίες
3ος όμιλος
13 ομάδες – υποβιβάζονται οι 6 τελευταίες
4ος όμιλος
13 ομάδες – υποβιβάζονται οι 6 τελευταίες
5ος όμιλος
12 ομάδες – υποβιβάζονται οι 5 τελευταίες
6ος όμιλος
11 ομάδες – υποβιβάζονται οι 4 τελευταίες
7ος όμιλος
11 ομάδες – υποβιβάζονται οι 4 τελευταίες
8ος όμιλος
11 ομάδες – υποβιβάζονται οι 4 τελευταίες
Πηγή: liganews.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις