“Μύλος” με Ριμπερί στην Μπάγερν

Ο Φρανκ Ριμπερί εκνευρίστηκε για ακόμα μία φορά με την αντικατάστασή το από τον Κάρλο Αντσελότι και αποχωρώντας από τον αγωνιστικό χώρο της “Άλιαντς Αρένα” και το παιχνίδι με την Άντερλεχτ, πέταξε κάτω τη φανέλα του.

Ο Γάλλος εξτρέμ έχει αντιδράσει και παλαιότερα σε περιπτώσεις που είχε γίνει αλλαγή με τον προπονητή του, αλλά οι δυο τους τα έβρισκαν στη συνέχεια, ενώ ο Ιταλός προπονητής είχε φτάσει σε σημείο ακόμα και να του κάνει πλάκα.
Παρ’ όλα αυτά, η ατμόσφαιρα του 78ου λεπτού, όταν και πέρασε στον αγώνα ο Τόμας Μίλερ, ήταν ίσως πιο τεταμένη σε σχέση με τις προηγούμενες φορές και γι’ αυτό ρωτήθηκε στη συνέντευξη Τύπου ο Αντσελότι.
“Καταλαβαίνω ότι θέλει να αγωνίζεται για 90 λεπτά, αλλά δεν καταλαβαίνω την αντίδραση και θα πρέπει να τον ρωτήσω. Ήταν αναστατωμένος, αλλά ήδη είχε κίτρινη κάρτα και ήθελα να τον ξεκουράσω. Η απόδοσή του ήταν καλή. Ίσως δεν το σκέφτηκε”, δήλωσε.
Μία ημέρα μετά από τη νίκη 3-0 των Βαυαρών στην πρεμιέρα της φάσης των ομίλων του Champions League, ο 34χρονος ποδοσφαιριστής έκανε μία γραπτή δήλωση μέσω instagram (κι ενώ το βράδυ είχε κάνει ένα σύντομο tweet με το οποίο έδινε συγχαρητήρια στην ομάδα και στους φιλάθλους για τη νίκη), την οποία τοποθετήθηκε για το ζήτημα.
Σε αυτήν τονίζει ότι δεν υπήρξε ασέβεια προς τον σύλλογο με την κίνησή του να πετάξει κάτω τη φανέλα, υπογραμμίζει ότι πάντα θα υπερασπίζεται τα συμφέροντα της Μπάγερν, κλείνει με το μότο του συλλόγου, το “Mia San Mia”, ωστόσο δεν ζητάει συγγνώμη για την πράξη του ούτε εξηγεί γιατί το έκανε.

Η δήλωση του Ριμπερί
“Πάντοτε ήμουν ένας από τους ειλικρινείς και πιστούς παίκτες του χώρου, σέβομαι τους φιλάθλους και σέβομαι τον σύλλογο που αγαπάω.
Το πέταγμα της βρεγμένης φανέλας μου χθες δεν είχε να κάνει με ασέβεια ή οτιδήποτε άλλο που με κατηγορούν άνθρωποι που πιστεύουν ή παριστάνουν ότι με γνωρίζουν.
Η βρεγμένη φανέλα, για την οποία δίνω τα πάντα πάνω από δέκα χρόνια, με όλον τον αυθορμιτισμό μου, τη νίκη μου και με την οποία πετύχαμε τόσα πολλά.
Μερικοί δεν θα καταλάβουν ποτέ τι σημαίνει να δίνεις τα πάντα στον σύλλογό τους και τους λυπάμαι γι’ αυτό.
Όσο στέκομαι στο γήπεδο, θα υπερασπίζομαι τα χρώματά μας, τον Φρανκ Ριμπερί και θα συμμετέχω σε κάθε παιχνίδι με όλο το πάθος μου. Επειδή αγαπάω το ποδόσφαιρο, από αγάπη για τους οπαδούς μας και για να κάνω χαρούμενους πολλούς φιλάθλους στον κόσμο.
Με τη βοήθεια των εκπληκτικών φιλάθλων μας, την αγάπη τους για τον σύλλογο και το πάθος τους, θα συνεχίσουμε να γράφουμε μία όμορφη ιστορία μαζί στο μέλλον.
Είμαστε αυτοί που είμαστε”.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις