“Όργια” Γιάκοβλεφ στη φιλική ισοπαλία (1-1) με τον Μακεδονικό

Ισόπαλη με σκορ 1-1 αναδείχθηκε η Νίκη Βόλου στο φιλικό με τον Μακεδονικό που πραγματοποιήθηκε στο γήπεδο της Νέας Ευκαρπίας. Το τελικό σκορ αποτελεί μαγική εικόνα, καθώς, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο υπήρχε μία ομάδα στον αγωνιστικό χώρο κι ένας ποδοσφαιριστής που έδινε το δικό του σόου κάθε φορά που άγγιζε την μπάλα. Η Νίκη Βόλου ήταν κυρίαρχη στο πρώτο μέρος χάνοντας μοναδικές ευκαιρίες κι ένα πέναλτι, με τον Αντρέι Γιάκοβλεφ να μοιράζει «σακούλες» κάθε φορά που οι αντίπαλοι αμυντικοί προσπαθούσαν να του αποσπάσουν την μπάλα.

Οι κυανόλευκοι με περισσότερο καθαρό μυαλό στην τελική ενέργεια θα μπορούσαν να εκτοξεύσουν τον δείκτη του σκορ καθώς επί 45 λεπτά η Νίκη βομβάρδιζε συνεχώς την εστία του Μακεδονικού, με τον Γουμάγια να αντιστέκεται σθεναρά. Η εστία του Μακεδονικού παραβιάστηκε τελικά στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων με τον Σούσκιν, ενώ οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν στην επανάληψη με τον Παπαποστόλου.

Με δύο αλλαγές σε σχέση με το φιλικό κόντρα στον ΓΣΑ η Νίκη Βόλου

Με τον Μένιο Θεολόγη αντί του Νίκου Τζήμα και τον Ντόλγκι αντί του Τσιανάκα, σε σχέση με το σχήμα στο φιλικό με τον ΓΣΑ, παρέταξαν την ομάδα τους οι Μπούις και Ξηροφώτος. Έτσι ο Θεολόγης πήρε θέση κάτω από τα δοκάρια, οι Δημολιός, Βέργος, Μωϋσίδης και Γενιτσαρίδης αποτέλεσαν την αμυντική γραμμή, Ντόλγκι και Μέτσε στον άξονα, μεσοεπιθετική τριπλέτα οι Γιάκοβλεφ, Ιορδανίδης και Σούσκιν και στην κορυφή της επίθεσης ο Χρήστος Τζιώρας.

Χαμένο πέναλτι για τη Νίκη

Πριν ακόμη συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό του αγώνα και στην πρώτη επίσκεψη της Νίκης στην αντίπαλη περιοχή, η βολιώτικη ομάδα κέρδισε πέναλτι όταν ο Τζιώρας πέρασε την μπάλα στην περιοχή από τα αριστερά, ο Ιορδανίδης την «τσίμπησε», ο Ζαγναφέρης τον ανέτρεψε, με τον κ. Κωνσταντινίδη να δείχνει την άσπρη βούλα χωρίς κανένα δισταγμό. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Τζιώρας, με τον Γουμάγια να διαλέγει την σωστή γωνία, κρατώντας το «μηδέν» στην εστία του.

Σόου Γιάκοβλεφ, «κράτησε» ο Γουμάγιας

Ο Μακεδονικός προσπάθησε να πιέσει ψηλά χωρίς όμως να προκαλέσει προβλήματα στην ανάπτυξη της Νίκης. Αντίθετα τα κενά στα μετόπισθεν έδωσε την ευκαιρία στους φιλοξενούμενους να απειλούν σε κάθε επιθετική τους ενέργεια. Ειδικά ο Γιάκοβλεφ έκανε ότι ήθελε από τις δύο πτέρυγες της επίθεσης και είτε από ατυχία, είτε λόγω των ικανοτήτων του Γουμάγια, το σκορ έμεινε σε χαμηλά επίπεδα.

Συγκεκριμένα, στο 7’ ο Γιάκοβλεφ συνέκλινε από τα δεξιά προς τον άξονα, έβγαλε την κάθετη στον Σούσκιν, όμως υπό πίεση ο Ρώσος δεν πρόλαβε να κάνει την προβολή, με την μπάλα να φτάνει στην αγκαλιά του Γουμάγια. Δύο λεπτά αργότερα ο Ιορδανίδης «σέρβιρε» από κόρνερ, με την κεφαλιά του Τζιώρα να περνά άουτ. Στο 10’ ο Γιάκοβλεφ μοίρασε “σακούλες” από τα δεξιάκαθώς πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του, έφτασε απέναντι από τον πορτιέρε των φιλοξενούμενων, ο οποίος για ακόμη μία φορά βγήκε νικητής της μονομαχίας. Ένα λεπτό αργότερα στη μονομαχία Γιάκοβλεφ – Γουμάγια, για ακόμη μία φορά νικητής αναδείχθηκε ο τερματοφύλακας του Μακεδονικού. Στο 17’ ο Μέτσε ανέλαβε την εκτέλεση φάουλ από καλό σημείο έξω από την περιοχή του Μακεδονικού, υποχρεώνοντας τον Γουμάγια σε ακόμη μία εντυπωσιακή απόκρουση.

«Μπουνιές» και προσωρινή διακοπή

Στο 28’ σε μία ανύποπτη στιγμή υπήρξε γενική σύρραξη, με τους παίκτες να ανταλλάσουν «γαλλικά» και μερικά «μπουκέτα» για να επικρατήσουν οι ψυχραιμότεροι λίγα λεπτά αργότερα. Ο διαιτητής της αναμέτρησης χωρίς να το πολυσκεφτεί πήρε τους δύο βοηθούς και αποσύρθηκαν στα αποδυτήρια με σκοπό την οριστική διακοπή του αγώνα. Χρειάστηκε η επέμβαση του κ. Βελιτζέλου για να πειστεί το διαιτητικό τρίο να επιστρέψει στον αγωνιστικό χώρο και να συνεχιστεί ο αγώνας.

Συνέχεια «βομβαρδισμού» και γκολ με Σούσκιν

Η ολιγόλεπτη διακοπή δεν κρύωσε τη Νίκη Βόλου και ειδικά τον Γιάκοβλεφ που συνέχισαν να «βομβαρδίζουν» με τον ίδιο ρυθμό την εστία του Μακεδονικού. Στο 36’ οι φιλοξενούμενοι έχασαν μοναδική ευκαιρία να ανοίξουν το σκορ όταν ο Ντόλγκι από τα τρία μέτρα και με τον Γουμάγια εξουδετερωμένο πλάσαρε πάνω από το δοκάρι της εστίας των γηπεδούχων. Δύο λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του Ιορδανίδη να δοκιμάσει με σουτ στην κίνηση να νικήσει τον Γουμάγια, όμως για ακόμη μία φορά ο πορτιέρε του Μακεδονικού έσωσε την ομάδα του. Στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων ο Γουμάγιας είπε και πάλι «όχι» σε κεφαλιά του Ιορδανίδη, ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Γιάκοβλεφ με μαγική ενέργεια απέφυγε τον προσωπικό του αντίπαλο, έφερε την μπάλα στο δεξί όμως το σουτ σταμάτησε και πάλι στο «τείχος» Γουμάγια. Η συνεχής πίεση απέδωσε καρπούς στο 49’ με τον Τζιώρα να στρώνει με κεφαλιά στον Σούσκιν και τον Ρώσο με σουτ να στέλνει την μπάλα στο αριστερό «Γ» της εστίας του Γουμάγια.

gfgfgfgfdgfdgf

Αντίδραση και ισοφάριση από τον Μακεδονικό

Οι γηπεδούχοι επέστρεψαν από την ανάπαυλα αποφασισμένοι να απαντήσουν στην κυριαρχία της Νίκης Βόλου στον αγωνιστικό χώρο. Η είσοδος του Διαμαντίδη και του Τσουκάνη βοήθησαν τον Μακεδονικό να κερδίσει μέτρα και να φτάσει με αξιώσεις στα καρέ του Θεολόγη. Στο 49’ όταν ο Τσουκάνης εκτέλεσε φάουλ από τα δεξιά, ο Τουμανίδης στο πρώτο δοκάρι έπιασε την κεφαλιά στέλνοντας την μπάλα άουτ. Δύο λεπτά αργότερα ο Διαμαντίδης ανέλαβε την εκτέλεση φάουλ, λίγα μέτρα έξω από την περιοχή των φιλοξενούμενων, στέλνοντας την μπάλα δίπλα από το αριστερό δοκάρι της εστίας του Θεολόγη. Στο 53’ ο Τζιώρας δεν έπιασε γεμάτα την κεφαλιά στη σέντρα του Ιορδανίδη με αποτέλεσμα η μπάλα να φτάσει αδύναμα στην αγκαλιά του Γουμάγια.

Στο 57’ ο Γιάκοβλεφ άδειασε τους δύο αντιπάλους και από τα αριστερά, σέρβιρε στον Τζιώρα όμως ο επιθετικός της Νίκης δεν σημάδεψε σωστά στο πλασέ που επιχείρησε, με την μπάλα να καταλήγει άουτ. Ένα λεπτό αργότερα ο Μακεδονικός προειδοποίησε με κεφαλιά του Μπουλγκουρίδη, με τον Θεολόγη να μπλοκάρει και στο 63’ οι γηπεδούχοι έφεραν το παιχνίδι στα ίσια. Ο Τσουκάνης έβγαλε τη συρτή σέντρα από τα αριστερά, ο Παπαποστόλου κοντρόλαρε, γύρισε και «εκτέλεσε» τον Θεολόγη, ισοφαρίζοντας για την ομάδα του.

Στη συνέχεια ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αισθητά, αποτέλεσμα των πολλών αλλαγών από τους τρεις… προπονητές, με δύο αξιοσημείωτες στιγμές. Η πρώτη το πέναλτι που ζήτησαν οι παίκτες της Νίκης σε σέντρα του Γαρυφαλλόπουλου με την μπάλα να σταματά σε χέρι αμυντικού και τη δεύτερη, με ποιον άλλο, τον Γιάκοβλεφ που μπήκε από τα δεξιά, πέρασε δύο αμυντικούς, έβγαλε την παράλληλη σέντρα, με τον Ματθαίου να μην προλαβαίνει να κάνει την προβολή για να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα.

Μακεδονικός: Γουμάγιας, Μπουλγκουρίδης (69’ Βόσδου), Βοσνιάδης (46’ Τσουκάνης), Τουμανίδης, Αντωνιάδης, Ζαφειρίδης (80’ Μουτζίκος), Ζαγναφέρης, Γαρύφαλος, Στασινόπουλος (46’ Παπαποστόλου), Ηλιόπουλος (75’ Τράικος), Κανούλας (46’ Διαμαντίδης)

Νίκη Βόλου: Θεολόγης, Γενιτσαρίδης (67’ Λάιος), Δημολιός, Βέργος, Μωϋσίδης, Ντόλγκι (81’ Τσιανάκας), Μέτσε, Γιάκοβλεφ, Ιορδανίδης, Σούσκιν (83’ Ματθαίου), Τζιώρας (74’ Γαρυφαλλόπουλος)

Αγωνίστηκαν και οι: Σφονδυλιάς, Σιώμος, Ζιώγας και Βουρδάκης

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις